Son dakika haberi: Randers-Galatasaray maçının akabinde flaş kelamlar: “Hiç kusura bakmasınlar lakin…”

Sarr

Active member
REAKSİYON ÇEKEN FUTBOL: HİÇ KUSURA BAKMASINLAR!

UEFA Avrupa Ligi play-off birinci cins maçında Galatasaray, Danimarka temsilcisi Rander ile deplasmanda 1-1 birliktee kaldı ve tıp talihini İstanbul’a bıraktı. Galatasaray’ın Randers karşısında oynadığı futbol büyük tenkit topladı. İşte ayrıntılar…

GOL KEREM’DEN

Galatasaray’ın golünü 26. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Randers’ın golü 54. dakikada Frederik Lauenborg’dan geldi. Sarı-kırmızılı ekipte, Kerem AKtürkoğlu’na saldıran ve çalışmalarını gruptan farklı sürdüren Marcao, müsabakadan bakılırsav yapamadı.

TIP BİLETİNİ İSTANBUL’A BIRAKTI

Randers deplasmanında öne geçmesine karşın skoru koruyamayan Galatasaray, cins biletini İstanbul’daki maça bıraktı. Galatasaray, 26 Ağustos Perşembe günü Randers ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

OYNANAN FUTBOL TENKİT TOPLADI

Galatasaray’ın Danimarka’da Randers karşısında ortaya koyduğu futbol büyük tenkit topladı. İşte spor muharrirlerinin görüşleri…

OSMAN ŞENHER: GALATASARAY DAHA UYGUN OYNAMALI

“Avrupa kupalarında kazanılan her puana gereksinimimiz var. Galatasaray dün galip gelemese bile en azından yenilmedi. Pekala bu biçimde mi olmalıydı? Katiyetle hayır…”

“RANDERS ÜÇ BASAMAK ALTINDA”

“Randers’ın futbol çizgisi sarı-kırmızılıların üç basamak altında. Galatasaray kalite olarak rakibine ağır basıyor. Maça bakıyorsun; kaçırdığımız net durumlar var fakat öteki tarafa bakınca, bizim defans ve kaleci kusurundan kaynaklanan onların da kaçırdığı fırsatlar oldu.”

“NE OYNADIĞINI ANLAMADIM”

“Ben, Avrupa kupalarında bu kusurları kabul etmiyorum. Galatasaray yıllardır bu yanılgıları yapıyor. İşin en berbatı de Fatih Terim buna deva bulamıyor. Emre Akbaba sakatlıktan çıktı, birinci kez dün oynadı. Ne oynadığını ben anlayamadım! Tıpkı biçimde Mustafa Muhammed… Bu çocuk muhakkak ki sorun yaşıyor. Birinci geldiği zamanki futboluna bakıyorum, bir de dün geceki performansına… Yalnızca ona da kızmamak lazım. Orta alandan bir tek top gelmiyor, kanatlardan orta yok. Ne oluyor, o da kaybolup gidiyor.”

“HİÇ KUSURA BAKMASINLAR LAKİN…”

“Burada ‘Diagne niye oynamadı’ diye sorabilirsiniz. Onun da karşılığını Terim verir. Tahminen sakattı, tahminen dinlendirmek istedi, ben bilemiyorum. Orta alanda Taylan ve Berkan, ikisi de epeyce düzgün futbolcular. Hatta grubun şayet olmazsa olmazları. Lakin hiç kusura bakmasınlar tatmin edici bir futbol oynamıyorlar. Daha fazlasını vermeliler. Rakip ataklarda defansa daha epeyce yardım etmeleri gerekir. Sağ bekte Boey’in oynadığı maçlarda kadro daha tesirli oluyor. Yedlin dün birebir performansı gösteremedi. Bilemiyorum maç eksiği mi var yoksa kalitesi mi bu?”

“BÖYLE KUSUR MI OLUR ALLAH AŞKINA”

“Bir gerçek var ki; tempo olarak oynanan futbolun bir tık daha üst çıkarılması lazım. İlerleyen haftalarda kesinlikle Fatih Terim bunu düzeltecektir, hiç kuşkum yok. Lakin şu an aksaklıklar görülüyor. Düşünebiliyor musunuz, hepimizin sevdiği Muslera bile o denli bir yanılgı yapıyor ki rakibin ayağına top veriyor. Adam düzgün vursa ekip mağlup duruma düşecek. bu biçimde kusur olur mu Allah aşkına! Tamam taraftar oyuncuları seviyor lakin hop oturup hop kalkıyor, yüreği ağzında maç seyrediyorlar.”

“İSTANBUL’DA RAHAT ELER”

“Kerem Aktürkoğlu şanssız bir olay yaşadı ve morali bozuktu. Buna karşın Randers maçında güzel bir vuruşla golünü attı. İki tane konumda ise bomboş durumdaki Mustafa’ya topu vermedi. Kerem uygun futbolcu, Türk futbolunun prensi olma yolunda süratle ilerliyor lakin onun da eksikleri epeyce. Daha kendini geliştirecek. Gol atmak kadar attırmak da hayli değerli. Sonuçta karalar bağlamaya gerek yok. Galatasaray biraz temposunu artırıp bu Randers’ı İstanbul’da rahatlıkla eler.”

BÜLENT TİMURLENK (SABAH): ÖTE YANDAN YA DA BU ORTADA

“Dün sabah G.Saray’ın gündeminde birinci sırada Marcao’nun takım dışı, 2. sırada maç öncesindeki basın toplantısında Fatih Terim’in Marcao hakkındaki açıklamaları ve üçte ise Lider Burak Elmas’ın Marcao için görüşleri vardı. Her yer Marcao iken Brezilyalı stoperin 8 maçlık cezası da müsabaka oynanırken belirtildi. Gündemin devamında Türk Telekom Stadı tabanının takvimdeki iki maça yetişmeyeceği haberinin akabinde “öte yandan” G.Saray, Avrupa Ligi eleme maçında Randers’a konuk oluyor satırlarını okudunuz.”

“YILDIZLARI 30 DAKİKA GÖREBİLDİLER”

“Bir futbol grubunun maçı “öte yandan, bu arada” diye başlayan bir haberde yer alıyorsa ıstırap büyüktür. Formunun tepesindeki Diagne ve fazla kilolarına karşın kalitesiyle son maçta sivrilen Feghouli kulübede. Arda, Babel ve Falcao da vardı… Kente bu büyük yıldızlar geldiği için maça bilet alan mesken sahibi kadro taraftarı ve gurbetçilerimiz “ağır” ağabeyleri fakat son 30 dakikada nazaranbildiler.”

“ESKİ HALLERİNDEN UZAK”

G.Saray’da “o eski halinden eser yok şimdi” müziğini çaldırtan fazlaca futbolcu var. Bir ferdî kusuruna karşın 3-4 net kurtarış yapan Muslera’yı bu listeye dahil etmiyorum fakat Yedlin, Taylan, Emre Kılınç, Emre Akbaba ve Mostafa’nın yeterli vakit içinderından epey uzakta olduğu bir G.Saray’ın düşük bütçeli bir grup karşısında bile zorlanacağını iddia etmek kolay olsa gerekdi.”

“İLK YARIDA FUTBOL GERÇEĞİ YOK”

“İlk 45 dakikada dikine oyun ve Kerem’in hoş golü haricinde kenarına artı iliştirilecek bir futbol gerçeği yok. İstanbul’da Galatasaray tipi geçer ancak hem lig tıpkı vakitte Avrupa Ligi için güya bilgisayarı bir daha başlatmak, ön belleği temizlemek ve takımda-transferde tarayıcının geçmişinde kâbus-sıkıntı ne var ise silmek lazım. Aksi takdirde mavi ekranla karşılaşacaklar…”

BİRİNCİ 100 TL’LİK KUPONA 100 TL İKRAM