Son dakika haberi: Lider Ahmet Parıltı Çebi deklare etti: “Yaptıklarından daha sonra Beşiktaş’ta kalamazdı”

Sarr

Active member
SKANDAL OLAY!

Üstün Lig’in birinci haftasında Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. 61. dakikasında alanlarda seçkin görülen bir olay yaşandı. Marcao, ekip arkadaşı Kerem’e evvel baş sonrasındasında yumruk attı. Milliyet Gazetesi muharriri Şansal Büyüka, haftanın değerlendirmesini yaparken yaşanan skandalı masaya yatırdı. İşte Büyüka’nın yazısı…

İNANDIĞIM ÜÇ FUTBOLCU

Büyük grupları izlerken, öteki ekiplerde öne çıkan, alın terini, emeğini ve yaratıcılığını ortaya koyan, sonuca tesirli olan futbolcuları görmezden gelmeyelim. İşte epeyce konuşulacağına inandığım üç futbolcu; Alexandar Pesic, Erhun Öztümer (Karagümrük), Daouda Bamba (Altay) Futbol dünyasında her insanın gözü dört büyüklerde… halbuki ligde ne oyuncular var… Büyük kadroları izlerken, öbür gruplarda öne çıkan, alın terini, emeğini ve yaratıcılığını ortaya koyan, sonuca tesirli olan futbolcuları görmezden gelmeyelim, tanıyalım… İşte birinci hafta sonunda lige damga vuran ve epey konuşacağımıza inandığım üç futbolcu… Dilerim yanılmam…

ARTILAR – EKSİLER

Fenerbahçe’de bunu da gördük; yan pas-geri pas yapmadı.+ Fenerbahçe’de bunu da gördük; savunma az adamla yakalanmadı.+ Savunmada göbeği hayli âlâ kapattı.+ En kıymetlisi; nihayet bir maçı kalpten oynadı.+ Pereira maç ortasında fazlaca hakikat atılımlar yaptı.- Son yarım saatte tekrar şiddetli baskı yedi.- Sol kenar Novak-Ferdi ile yürümez. Acil tahlil…- Orta alanın tek defansif adamı Gustavo; yetmez…- Deva bulunamayan eksik; golcü yok.Sonuç: Yetmez ancak evet…

TAKILDIM

– Suat Aslanboğa’nın evvel verdiği, daha sonra VAR sonucu ile iptal ettiği Altay’lı Bamba’nın golüne…- Zorbay Küçük’ün Rizesporlu Sabo’ya ikinci sarı kartı göstermeyişine…- Yaşar Kemal Uğurlu’nun, Alanyalı Davidson’un, Ömer Ali’yi hastanelik eden tekmesini sarı kartla geçmesine…

BAYILDIM

– Altaylı Bamba’nın, Kasımpaşalı Eysseric’in, Beşiktaşlı N’Koudou’nun, Karagümrüklü Ahmet Musa’nın gollerine…- Altay kadrosunun iştahlı oyunu ve atak önceliğine…- Sergen Yalçın’ın oyun istikrarına…- Alper Potuk’un bir daha futbola dönme niyetine…- Altay’ın 40’lık stoperi İbrahim’e…- Galatasaray’ın Boey’i 1 milyon euro bonservis ve 450 bin euro yıllık maaşa transfer etmesine…

BEŞİKTAŞ TÜRKİYE’YE KÂFİ

– Yeni dönemde eski Beşiktaş’ı izledik.- Süratli, çabuk, atletik…- Geçiş oyunlarında son hız…- Tek topu eksiksiz oynuyor.- Yan pas, geri pas yok.- Tek maksat rakip kale…- Avrupa’yı bilemem, bu Beşiktaş Türkiye’ye kâfi…

“ABOUBAKAR BEŞİKTAŞ’TA KALAMAZDI”

– Ahmet Çebi Başkan’la konuştum. Dediklerini yazıyorum…- Beşiktaş İdaresi ile Sergen Yalçın içinde en ufak bir sorun yok.- Aboubakar geçen dönemin sonunda yaptıklarından daha sonra Beşiktaş’ta kalamazdı.- Erdal Torunoğlu transfer komitesinden istifa etmedi, devam ediyor.

EN BERBAT / ŞANSLI

– En makûs kaleci: Doğan (Kayserispor)- En makus savunma: Kayserispor- En makus atak: Kayserispor- En makûs oyun: Kayserispor- En şanslı: Kayserispor (10-0 kaybedeceği maçtan 3-0’la kurtulduğu için)

SORULAR – MESELELER

Sabo’ya (Rize): Bu kadar berbat oynamayı nasıl becerdin?Deniz Türüç’e (Başakşehir): Boş kaleye golü atamazsan, hangisini atacaksın?Doğan’a (Kayseri): Yediğin gol ders olsun. Futbol latifeye gelmez…Hüsamettin’e (Giresun): 10 dakikada iki penaltı, bu ne acemilik bu biçimde…

G.SARAY ASALETİ NE OLACAK?

Sıkıntısız başına keder almak bu olmalı…Galatasaray durup dururken Marcao bombasını kucağında buldu. Ne olacak artık, ne yapacaklar? Marcao isterse zirveden tırnağa haklı olsun… Haklı olduğu, mazereti olduğu asla düşünülemez. Maç sonu Fatih Hoca’yı dinledim.Özür, barış, para cezası hepsi tamam da, ortada Galatasaray asaleti var. Haydi çözdünüz işi, bundan daha sonrası ne olacak? Hürmet, sevgi, beraberlik, takımdaşlık… Olacak iş değil… Bir çuval inciri berbat etmek buna denir.

TERİM’İN KADROLARINA NE OLDU?

– Galatasaray’da güzel bir takım, fazlaca güzel bir hoca var, âlâ futbol yok… halbuki;- Fatih Terim kadroları önde basardı, basmıyor.- Fatih Terim kadroları iştahlı oynardı, oynamıyor.- Fatih Terim grupları rakibi baskıdan bunaltırdı, artık yapamıyor.- Terim ekipleri bu kadar baskı yemezdi, son senelerda yiyor.- niye sanki, meraktayım…

İHTARLAR – TESPİTLER

Rize ve Kayseri’ye: Yol yakınken tedbir alın, dönülmez yola girmeyin.Başakşehir’e: Bu kadar yavaş oynarsanız tehlike bölgesiyle akraba olursunuz.Hatayspor’a: Geçen dönemi hayli ararsınız, çoook…Alanya’ya: Grubun tamamına yakını gitti, tekrar taş üzere… Tebrikler Çağdaş Hoca…Karagümrük’e: Galibiyet hoş, tempo hayli ağır…Konyaspor’a: Helal olsun… Sivas saltanatını yıktılar.Malatya’ya: Bu geri dörtlüyü hayli mu aradınız?

BÜYÜK HOCA

Altay ekibinin futbolcularının büyük kısmı 10 gün evvel transfer edildi.Bu Altay, haftanın en tesirli futbolunu oynadı…Bir ekibi 10 günde bu noktaya getirmek büyük hoca ister…Mustafa Denizli üzere…

HANGİSİNİ TUTACAKSIN

Daha evvel “Favorim Trabzonspor” demiştim, Malatya maçını gördükten daha sonra, “Banko Trabzonspor”… Gervinho, Nwakaeme, Djaniny, Marek Hamsik ve başkaları… Hangisini tutacaksın? Milliyet’te Üstün Lig’in başlamasına bir hafta kala yazdığım “şampiyonluk adayları” yazısında, “Favorim Trabzonspor” demiştim.Malatya maçını gördükten daha sonra, bu sözüme “banko” sözünü de ekliyorum.Şampiyonluk yarışında “Banko Trabzonspor…”Yazmıştım, neredeyse işini kusursuz yapan bir lidere, fazlaca özel bir hocaya, bilhassa son iki yılda güya “cımbızla” çekilerek alınan “tam isabet” futbolcularla dopdolu bir takıma sahipler.Ligin en uygun orta saha oyuncusu Trabzonspor’da: Bakasetas…Çok süratli, hayli organize hamleye çıkıyorlar. Çok rahat konum buluyorlar…Gervinho, Nwakaeme, Djaniny, Marek Hamsik ve başkaları…Hepsi tek başına tam bir bela…Bir ortaya geldiler mi “yedi bela”ya dönüyorlar…Hangisini tutacaksın, kime tedbir alacaksın?Öyle bir takım ki, iki vazgeçilmez Karadenizli; Abdülkadir Ömür ile Abdülkadir Parmak’ı soran bile yok…Tek kusurları, rakibe rahat durum vermeleri…Benim bildiğim Abdullah Hoca, tez vakitte buna da bir deva bulur.Kusursuz Fırtına’nın bu dönem tesirini azaltacağını düşünmüyorum.Hep “o sene bu sene” diyoruz ya…Şimdi hakikaten “O sene, bu sene” üzere…