Son dakika haberi: Fenerbahçe’de Eljif Elmas ve Vedat Muriqi örnekleri

Sarr

Active member
Bu ihtimal de akıllara Vedat Muriq, ve Eljif Elmas örneklerini getirdi. Daha evvel Muriç ve Eljif’in İtalya’da Lazio ile Napoli’ye satışından 40 milyon euroya yakın para kazanan Fenerbahçe, Berisha’da da tıpkı durumu elde etmek istiyor. aslına bakarsan Muriqi ve Eljif örnekleri de Fenerbahçe’ye gelen genç yıldızlar için değerli bir referans. Berisha’nın da Avrupa’nın beş büyük ligindeki grupların dikkatini çekmesi bekleniyor.

Sert ve agresif

Transferde sürpriz bir biçimde Miguel Crespo atağını yapan Fenerbahçe, orta alana bir alternatif daha ekledi. Gustavo, Sosa, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can ve Meyer üzere isimlerin yanına merkez orta saha oyuncusu olarak Crespo’nun transferi ile bu bölgede rekabet güzelce arttı.

Fakat Portekizli futbolcunun sfarklı bir özelliği var. Vitor Pereira orta alana büyük kıymet veriyor.

Bu çerçevede merkez orta alanda; sert, agresif, dinamik, daima ileri giden, mücadeleci tipte gerçek manada bir oyuncu bulunmuyor. Pereira’nın birinci gayesi Japon futbolcu Morita’ydı. Lakin Santa Clara kulübü ile sarı-lacivertliler anlaşamayınca alternatif isim olan Crespo transfer edildi. 25 yaşındaki futbolcunun teknik heyetin birinci 11 planlarında yer aldığı söz edildi.

Geçen dönem gösterdiği performans ile Portekiz 2. Ligi’nde en uygun oyuncu mükafatını alan Crespo kadronun 1. Lig’e çıkmasını sağlayan isimlerden biri olmuştu. Yıldız orta saha Estoril formasıyla son 2 senede 60 maça çıktı, 9 gol 5 asist yaptı.

‘Büyük bir kulüpteyim’

Sarı-lacivertli kadronun yeni yıldızı Max Meyer, basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Meyer, Fenerbahçe’de olmaktan memnunluk duyduğunu aktarak şunları söylemiş oldu:

“Büyük bir kulüpteyim. Ekip yeterli, teknik yöneticimiz düzgün. Antrenmanlar sert ve ağır geçiyor. Bunu severim. Şampiyonluk için ben de elimden geleni yapmak istiyorum. Topa sahip oynuyoruz, bu da beni besleyecek. Dönem öncesi kampı geçirmedim lakin ferdi olarak epeyce çalıştım. Güzel durumdayım. Grubu tanımalı ve onlarla çalışmalıyım. Gelecek için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe’de olduğum için epeyce memnunum. Tesisler ve stat mükemmel. 6, 8 ve 10 numarada oynamayı seviyorum. 8 numara oynamak benim için daha güzel. 6 numarada da kendimi uygun hissediyorum. Schalke’de 10 numara oynadım. Hasan Ali Kaldırım ile 3-4 yıl evvel konuştum. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük olduğunu anlattı. Burada olduğum için memnunum.”

Mesaiye devam

Harika Lig’in 4. haftasında Sivasspor’u konuk edecek Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü. Vitor Pereira idaresinde gerçekleştirilen idman, ısınma ve çabukluk çalışmasıyla başladı.

Pas tertipleriyle devam eden antrenmanın son kısmında taktik çalışma yapıldığı öğrenildi.

Pelkas ile Novak, çalışmalarını gruptan başka sürdürdü. Alt adalesinde sertleşme olan Jose Sosa ise ekipten başka özel program dahilinde çalıştı.