Son dakika haberi – Dev Galatasaray – Fenerbahçe derbisi öncesi olay sözler! ‘Kalmak için son şansı’

Sarr

Active member
GÖZLER DEV DERBİDE

Türk futbol topluluğuna pazar akşamı oynanacak NEF Stadyumu’nda oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe derbisine odaklandı. Nefeslerin tutulduğu derbi öncesi deneyimli futbolcu yorumcusu Ömer Üründül derbi öncesinde ekiplerin durumunu kıymetlendirdi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR FARK

İki grup ortasında şayet olmazsa olmaz bir maç, o denli söyleyelim. Kaybeden, epey şey kaybeder. Fenerbahçe 10, Galatasaray’ın başkanın 9 puan gerisinde. Kimse de demesin, ligin daha başı diye, bu epeyce önemli bir puan farkı. Ben tüm dünya derbileri için birebir şeyi söylerim; kendi alanında oynayan avantajlıdır. Bu aslına bakarsanız istatistiklerden de aşikardır. Galatasaray da kendi alanında oynadığı için avantajlı.

FENERBAHÇE’DE ÖNEMLİ SORUN VAR

İki kadroya baktığımız vakit, daha oyun içi oturmuş, uyumlu olanı, epeyce oyuncu değişmesine karşın Galatasaray. Fenerbahçe’de bu hususta önemli bir sorun var. Sistemden bahsetmiyorum, 3’lü, 4’lü falan, örneğin forvet sınırı. Daima değişmiş. Hatta bir daha sonraki maçta ileri 3’lüdeki oyuncuların hepsinin birden değiştiğini de gördük. Tıpkı çıktığı maç yok lakin. Burada bir ahenk sağlamak futbolun mentalitesine karşıt bir durum. Fenerbahçe’de bir kadro ahengi var diyemeyiz. Fenerbahçe bu maçta yüksek motivasyonla oynayacak doğal ki. Galatasaray da tıpkı biçimde oynayacak, artısı da taraftar dayanağı.

BİR TARAFTA MUSLERA…

Kimsenin lisana getirmediği bir sorunu var Fenerbahçe’nin, hayli önemli bir kaleci sorunu var. Bir tarafta Muslera, öbür tarafta, kim oynayacak? Berke, tecrübesiz, maç eksiği olan bir kaleci. Bu Fenerbahçe için büyük bir handikap.

FENERBAHÇE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ EKSİK

Gayesi şampiyonluk olan grubun, o kadar transfere karşın ikinci kalecisinde zahmet var. Fenerbahçe için epey önemli bir eksik. Berke genç bir kaleci, deneyimsiz, bilmiyorum… Maçta goreceğiz bakalım. Fenerbahçe’nin takım yapısı olarak, kalitesi olarak değil, 3’lü sisteme uygun değil. Bence 4’lü savunmaya dönmesi daha gerçek olur. Fenerbahçe’nin 4’lü oynayabilecek takımı da mevcut. bu biçimde oynasa bence daha hakikat.

FENERBAHÇE’DE BİRİNCİ O YAZILIR

Ben olsam orta alanda Zajc ve Mert Hakan’ı kullanırdım bu maçta. İki canlı, fizikleri düzgün oyuncuyla oynardım. Sosa’yı kullanmazdım bu maçta. Mert Hakan, değişik tarafları olan bir orta saha fakat kuvvetli olması lazım. Daha yeni yeni oynamaya başladı, son haftalarda toparladı biraz da. Sivas’taki üzere olsa, Ulusal Grup’ta da oynar. bu biçimdelardaki fizik kalitesinde olsa, Fenerbahçe’de de takıma en evvel o yazılır, kim olursa olsun.

GALATASARAY’IN SİLAHI

Galatasaray’ın bu maçta, önde pres, yüksek toplar, duran toplar, bu silahları daha fazlaca kullanacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin kalesine epeyce yaklaştırmayacak biçimde bir savunma biçimi uygulaması kıymetli. Mücadeleci bir maç olacağı kesin, tempolu da olacaktır.

PEREIRA’NIN SON TALİHİ

Bana bakılırsa, benim özel görüşüm, Pereira’nın Fenerbahçe’de devam etmesi için bence bu son bahtı. O günkü yapılan açıklamalar, bu maç için yapıldı, devam etmek için o denli söylendi, doğrusu da buydu. Son 4 maçta bir puan almış kadro, Galatasaray derbisini de kaybederse, o teknik yöneticinin durması epeyce sıkıntı olur. Pereira da bunları düşünüyor. O yüzden bu maçta kendi düşündüğünü uygulaması lazım. İster 3’lü savunma, ister 4’lü oynarsın. Fizik olarak hazır olmayan İrfan Can’la, Mesut’u birebir anda oynatırsan, bu senin için son derece handikap teşkil eder.

1 SENEDE 5 SAKATLIK

İrfan Can’ın kalitesine hiç bir şey demiyorum. Keşke formda olsa. 1 senede 5 tane adale sakatlığı geçirdi. Başakşehir’den Fenerbahçe’ye gelmeden evvelinde beri bu süreç.

MORUTAN OYNAMAZ

Galatasaray’da Fatih Terim’in orta alanda vazgeçmeyeceği iki isim var; Berkan ve Cicaldau. Şayet 3 orta saha ile oynarsa, Taylan’ı da katıyor oraya. Kerem’in yeri de garanti. Galatasaray’ın takımı şimdi muhakkak fakat Fenerbahçe’nin takımı için bir şey yapamıyorum. Hangi düzenle oynayacak, orta alanda kim olacak, forvette kim oynayacak? Bu Galatasaray’ın bir ritminin olduğunu gösteriyor. Morutan sakat, iyileşse bile Fatih Terim’in onu birinci 11’e koyacağını düşünmüyorum. Sonuçta bir sakatlığı vardı.

ANA TAKTİK BASKI OLMALI

Galatasaray’ın iki ön liberosuna baskı uygulaması lazım Fenerbahçe’nin. Orta sahanın, forvet ile temasını kesmesi lazım. Ana taktik bu olmalı.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM