Son dakika haberi – Burak Elmas: Kimsenin değil, Galatasaray’ın adayıyız

Sarr

Active member
NEVZAT DİNDAR – ÖZEL RÖPORTAJ

Burak Elmas üzere 1974 doğumlu bir lider adayı, Galatasaray başkanlığı için “hemen çabucak erken” üzere görünebilir. Bu mevzuda çeşitli yorumlar yapılabilir. Lakin üç periyot yöneticilik nazaranvinde bulunmuş, çabucak sonrasında kayınpederi olacak Faruk Süren üzere bir idare ustasının yanında yer almış bir Elmas, Cim-Bom için tahminen de “elmas” kıymetinde…Galatasaray üzere bir dev kulüpte futbol şube sorumluluğu kolay olmasa gerek… Elmas, bundan hayli daha genç yaşta bunu başarmış bir isim…Kendine güvenen, idaresine onlarca “işinin ustası” ismi toplayabilen Burak Elmas’tan biraz da geleceğe dönük kanılarını almak, kazandığında ne yapacağını öğrenmek için kulak verdik.

İşte Elmas’ın ağzından dökülenler…“Galatasaray Kulübü üyelerine herkes bir seçenek sunuyor. Biz, epeyce yeterli bir hazırlık yaparak Galatasaray’ın sorunlarını çözecek bir seçenek sunuyoruz. Genel şura kimi seçerse, kime teveccüh gösterirse seçildikten daha sonraki davranış biçimi kıymetli. Birleştirici, Galatasaray’ın doğrularını ön plana alan, özelleştirmeden mevzuları ele almak kıymetli. Biz, kutuplaştırmanın hiç bir yararı olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden kimse hakkında negatif bir telaffuzda bulunmadık. Müspet konuştuk. Galatasaray’a yakışan bu lisanı devam ettirmek istiyoruz. Ayrıştırmaya çalışanlara müsaade vermeyeceğiz.

”Seçim süreciyle ilgili biraz derinlere inip, topluluğun büyüklerinin Eşref Hamamcıoğlu ile birleşmesi için yaptığı daveti ve o görüşmedeki konuşmaları öğrenmek istedik.

‘Haberim yoktu’

Elmas, “Toplantıya 18.00 üzere davet edildim. Benim bilgim yoktu. O saatte benden rica etti topluluğun büyükleri… Davete icabet ettim. Bu buluşmayla ilgili maalesef görüşmede bulunan kimi arkadaşların konuşmaları yanlışsız aksettirmediklerini görüyorum. Konuk olduğumuz için içeriğini açıklamak yanlışsız olmaz. Mesken sahiplerinin orada neler konuşulduğunu açıklaması gerekir. Birtakım mevzular yanlış aktarıldı. Mesken sahipliği yapan ağabeylerimizden hala açıklama bekliyorum” dedi. Bazı adayların geçmişin devamı olduğu, geçmişteki kimi isimlerden takviye aldığı yolundaki argümanlara da karşılık veren genç yönetici, “Biz kimsenin ya da birilerinin adayı değil, Galatasaray’ın adayıyız. Galatasaray bedellerini korumak ve savunmak için yola çıktık. Olduğumuz konum budur” yorumunu yaptı.

Kazanması durumunda gerçekleştireceği projelerden de kelam eden Burak Elmas, şöyleki devam etti:

Kemerburgaz ile ilgili bütün projelerimizi hazırladık. Finansmanını da hazır. 25-28 ayda biter. Basketbol salonunun da 2.5 yıl sürecek inşaatı… Galatasaray Adası ile ilgili tüzel ve imar durumu ile fazlaca önemli çalışma gerçekleştirdik. Aksiyon planımız hazır. Ada meselesini 1 sene ortasında çözmeyi planlıyoruz. Üyelerimize toplumsal tesis olarak açmak amacımız.”

Kritik 2 sene

Kulübün bankalar konsorsiyumu ile yaptığı mutabakatın bilgilerinı elde ettiklerini söyleyen Burak Elmas, “Ciddi manada fazlaca kritik 2 sene geçireceğiz. Akılcı bir idareyle epey hakikat kararlarla kulübü yönetmek gerekiyor” dedi. Sarı-kırmızılı lider adayı şu biçimde devam etti: O yüzden de epeyce ehil bir takım kurduk. Tahminen bir şirkette bir ortaya gelebilecek bir takımı bir ortaya getirdik. Şöyle bir avantajım var. Ben kulübün yapısını fazlaca düzgün biliyorum. Futbolun da ortasından geliyorum. Futbol şube sorumluluğu yapmış bir adayım. Öbür şubeleri de uygun biliyorum.”

‘Her dönem 4-5 oyuncu alamayız’
Futbolda, 1996’dan başlayıp, 2000’e giden yapılanmanın benzerinin yapılması gerektiğine işaret eden Burak Elmas, “Şu anda yetenekli, genç oyuncularımız var. Onlara gerçek destekler yaparak 1996-2000’deki yapılanmayı yapmamız lazım. Çok güçlü bir iskelet kurmamız gerekiyor. Ekibe yıldız katkısı verecek oyuncuları destek edeceğiz. Çok önemli bir yapılanma gerekiyor. Her sene birinci 11’e 4-5 oyuncu alarak gidemeyiz” yorumunu yaptı.

‘İşi bilenlere teslim edeceğiz’
Amatör branşları güçlendireceğini de lisana getiren Burak Elmas, “Bu branşlarla ilgili çalışma kümeleri kurduk. Bunların ortasında o branşlardan gelen arkadaşlarımız bulunuyor. Sponsor olacak firmaların yöneticileri de var. Hepsinde Galatasaray’a yakışacak biçimde, maksadı olan ve uzun vadeli maksatlarının hiç birinden sapmadan muvaffakiyetle ulaşacak şubelerimiz yaratacağız. Şubelerimizi işi bilenlere teslim edeceğiz” tabirini kullandı.

‘Mutlaka oy kullansınlar’
Burak Elmas, 19 Haziran’daki seçimde iştirakin yüksek olacağını düşünüyor. Elmas, “Bu Galatasaray tarihinin epeyce kıymetli bir seçimi… Galatasaray’ın önümüzdeki 50 sene nasıl bir zihniyete evrileceğini, pahalarını nasıl yaşayacağını ve geleceğinin nasıl bir gelecek olacağına karar verecek Galatasaraylı üyeler… Kime oy verirlerse versinler kesinlikle gelip oy kullanmaları hayli kıymetli. Süratlice oy kullanmanın mümkün olacağı önlemler alındı” tabirini kullandı.

‘Terbiyesizlik yapıyorlar’
Seçim ortamı içerisinde, adaylar hakkında birtakım tezler da yer alıyor. Bilhassa Burak Elmas’ın maddi durumuyla ilgili bir kadro tezler ortaya atıldı. Biz de bunu kendisine sorduk ve birinci ağızdan durumu öğrendik.

Elmas’ın kelamları şöyle: “Bu seçim yarışının başından beri hiç bir aday yahut takımıyla ilgili rastgele bir telaffuzda bulunmadım. Benim aile şirketlerim var. Ayrıyeten yatırımlarım var. Biroldukca şirkette de hem pazarlama birebir vakitte strateji konusunda danışmanlık yapıyorum. Nereden vurmaya çalışıyorlar bilmiyorum! Bu kadar ehil adam, ömründe bir şey başarmış insan, vasıfsız bir kişinin altında niye toplansın? Terbiyesizlik yapıyorlar. Kimin bankada ne kadar parası var biliyorlar mı? İsim verme cüretiyle konuşabilseler keşke…”

‘Herkes açıklasın’
Burak Elmas cephesinde, teknik yönetici konusu fazlaca net… Bugün rastgele bir isim çalışmaya başlasa bile, bu mukaveleyi tanımayacaklarını, tek adaylarının Fatih Terim olduğunu açık açık konuştu Elmas…Üstelik, Terim’in avukatı Rezan Epözdemir de Elmas’ın idare heyeti listesinde… Kimseyi oy getirsin diye değil, Galatasaray’ın sorunlarını çözsün diye grubumuza dahil ettiklerini lisana getiren Galatasaray lider adayı, şunları söylemiş oldu:

“Fatih Hoca’nın Galatasaray ile bağı, devam eden ve daima olan bir alaka. Benim şahsi ilgim o da başka. Bu bir teknik yönetici sonucu… her insanın kendi futbol ideolojisini, Galatasaray’da futbol stratejisini uygulayacak teknik adamla ilgili görüşü olabilir. Bence herkes bunu paylaşmalı. Şu ana kadar öteki bir teknik yönetici ismi görmedim. Herkes açıklasın.”