Son dakika – Galatasaray’da Marcao’ya 48 saat süre!

Sarr

Active member
Ağrıma gidiyor’
Marcao’nun kelamları şu biçimde: “Acısını çektiğim; kırmızı kart, maç oynamama, idari ve maddi cezalardan fazlaca, bugüne dek aşkla hizmet verdiğim toplulukta, yönetilmesi güç bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak. Bu fazlaca ağrıma gidiyor. Hakkımda gelecek tüm kararlara hürmet duyuyorum. Lakin bedelini ben ödemeliyim, eşim ve çocuklarım değil… Lütfen onları daha fazla acıtmayın.”

‘Canımı acıtıyor’
“Galatasaray’a gelene kadar kestirim ettiğinizden daha güç durumda bir gençtim. Şayet beni sahiplenip, bana emek vermeseydiniz kaybedebilirdim. Buna müsaade vermeyenleri hayal kırıklığına uğratmak da canımı acıtıyor. Ailesi için yaşayan bir evlat olarak evvela Kerem’in anne ve babasından onların ellerini öperek af diliyorum. Kardeşim Kerem’den de özür diliyorum.”

48 saat mühlet
Galatasaray Kulübü İdare Heyeti Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde dün durumu masaya yatırdı. Sarı-kırmızılı idare, Marcao’ya savunması için dün ve bugün olmak üzere 48 saat müddet verdi. Marcao’nun yapacağı savunmaya göre yarın bir karar alınacak. Brezilyalı stoperle ilgili takım dışı bırakılması ve ağır para ceza verilmesi bekleniyor. Mukavelesinin fesh edilmesinin ise gündemde olmadığı açıklandı.

Savunması merak konusu
Türkiye Futbol Federasyonu disiplin müfettişleri tarafınca PFDK’ya sevki yapılan Marcao’nun nasıl bir savunma yapacağı da merak konusu oldu. “Saldırı” hatasından dolayı en az 5 maçla cezalandırılması beklenen futbolcunun, yaptığı hareketin öne sürülen sebebini ne biçimde açıklayacağı, Disiplin Kurulu’nun da tahrik indirimi yapıp yapmayacağı sonucun aşikâr olmasıyla ortaya çıkacak.

‘Affetmek erdemliktir’
Yaşanan olaylar daha sonrası Marcao’nun eşi Pan Teixeira, Instagram hesabından Türkçe bir kıssa paylaşarak, ‘Affetmek erdemliktir’ bildirisi verdi. Eşinin çocuklarıyla olan fotoğrafını paylaşan Pan Teixeira, şu tabirleri kullandı: “Affetmek erdemliktir, büyüklüktür. İnşallah Galatasaray ailesi özürünü ve pişmanlığını kabul eder. Dileğim bu, zira ailece uygun insanlarsınız. Galatasaray’ı ve taraftarı epey sevdiğinizi biliyorum.”

Kerem’e sahip çıktılar
Kerem Aktürkoğlu, maçın akabinde birinci defa dün bir tweet attı, yalnızca Galatasaray amblemini paylaşarak kulübün her şeyden önde olduğunu gösterdi. Feghouli ile Halil Dervişoğlu kalp emojisiyle takviyelerini gösterirken, Emre Akbaba, “Kardeşim”, Taylan Antalyalı da, “Canımızsın” paylaşımı yaptı.

Marcao egzersizde yok
Aslan’da UEFA Avrupa Ligi play-off tipinde Danimarka temsilcisi Randers ile deplasmanda oyna-
yacağı maçın hazırlıkları başladı. Fakat Giresunspor maçında Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı hareketler niçiniyle Marcao antrenmana dahil edilmedi. Giresun’da 45 dakikadan fazla müddet alan oyuncular yenilenme çalışması yaparken, öteki oyuncular üç kümeye ayrıldı, dayanıklılığa yönelik çift kale oyun oynadı. Aslan bugün saat 10.30’da Danimarka’ya Aarhus’a gidecek.