Son dakika – Galatasaray, İstanbul’a döndü! Arda Turan ve Fatih Terim’den açıklama

Sarr

Active member
Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Futbol Ekibi, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara reaksiyon olarak Atina’dan geri dönme sonucu almıştı. İstanbul’a gelen Galatasaray’da Teknik Yönetici Fatih Terim ve Arda Turan açıklamalarda bulundu.

Terim: “Tüm testlerin evraklarıyla gittik”
“Takdir edersiniz ki G.Saray milletlerarası kuralları epey uygun bilen bir kulüptür. Avrupa’da ve dünyada bu tecrübeyi en epeyce yaşayan ekiptir. Dün sabah test olduk, oraya elimizde tüm testlerin evraklarıyla gittik.”

“Ben de test oldum. Elimizdeki PCR testlerinin de fotoğrafını çekiyorlar. Bir kısmına muhtaçlık yok dediler, onlar dışarı çıktılar.”

“Dostluk maçları dostlarladır. Yapılan davranış, dostça bir davranış değil. Dönme sonucumızın daha hakikat olduğunu düşündük.”

“Cumhurbaşkanımız ilgisini hiç eksik etmedi. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Onların sesini duyar duymaz insan kendisini fazlaca kuvvetli hissediyor.”

“Nasıl döneriz diye düşünürken, futbolcularımız biraz sıkıldılar, yoruldular, birebir vakitte açlar. Rastgele bir servis olmadı. Pasaportlarımızı istediler. Sorduğumuzda, deport edeceklerini söylemiş olduler. Biz de pasaportlarımızı vermeyeceğimizi söylemiş olduk.”

“Biz bunlara boyun eğecek beşerler değiliz, kulüp değiliz”
“Olympiakos Kulübü’nden kimi arkadaşlarımız, kimi yetkililer dışarıda hayli çırpındılar lakin olmadı. Bunların Olympiakos Kulübü’yle bir alakası yok. Ne sergilenen stil, ne de tutum hiç güzel değildi. Biz bunlara boyun eğecek beşerler değiliz, kulüp değiliz.”

“Hiç kimse bize bu biçimde bir halla davranamaz”
“İstanbul’da bir hazırlık maçı oynamak için uğraşıyoruz. Programımızda bir değişiklik olmayacak. Bir maç oynayıp gidecektik, o maçı burada telafi edeceğiz. Hiç kimse bize bu biçimde bir tutumla davranamaz.

Arda: İnsan Haklarına karşıt durumlarla karşılaştık
Galatasaray kaptanı Arda Turan şu açıklamaları yaptı: “Maalesef Yunanistan’da her türlü tedbir almamıza, bütün PCR testlerimiz negatif bulunmasına karşın maalesef İnsan Haklarına muhalif durumlarla karşılaştık.”

“Sağlık kurallarına ne kadar dikkat ettiğimizi her seferinde muhakkak etmeye çalışıyoruz. Yunanistan’da da her türlü tedbiri almamıza karşın, maalesef ki insan haklarına ters davranışlarla karşılaştık. Yarımızdan fazlası otobüse gitmişti, otobüsten geri çağırıldık.”

“Orada kalmamız mümkün değildi. Dostluk maçının dostça olması gerekirdi. Biz buraya gelenlere bu biçimde davranmayacağız. Güzel bir manzara değildi açıkçası. Devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Hem epeyce yorulduk, birebir vakitte hayli üzüldük.”