Son dakika Galatasaray haberleri – Marcao’ya epeyce ağır reaksiyon: Sen kim oluyorsun? Skandal ötesi skandal, Fatih Terim…

Sarr

Active member
SEN KİM OLUYORSUN? – OSMAN ŞEHNER / MİLLİYET

Marcao’nun yaşattığı rezalet üzere bir olayla ömrüm boyunca birinci kez karşılaşıyorum.30 metre koşuyor ve grup arkadaşı Kerem’e evvel baş, akabinde da yumruk atıyor. Bunun üzerine hala öteki oyuncular ortaya girmese yaptığı rezaleti sürdürecek. Tahminen de Kerem’in üstüne çıkıp tepinecek. Demek ki Marcao bugüne kadar bizi yanıltmış. Sen kim oluyorsun da grup arkadaşına baş atıyorsun, bu yüreği kimden buluyorsun! bu biçimde bir şey Türkiye’de birinci sefer gerçekleşiyor. Sen bunu Galatasaray topluluğuna yaşatıyorsun.

Fatih Terim’in bu olay karşısında nasıl bir hal ortaya koyacağını şu anda bilemiyorum. Lakin bu karakterde, bu zihniyette bir futbolcunun tekrar sarı-kırmızılı formayı giymemesi lazım. Yani anlayacağınız maçın heyecanını bitiren, galibiyete gölge düşüren, iki grubun da olağanüstü çabasına nokta koyan ve geceye damga vuran Marcao oldu, ayrıyeten kadronun da eksik kalmasına yol açtı.

Müsabakaya gelince… Giresunspor yeni kurulan bir grup. Teknik yöneticileri Hakan Keleş, birinci 25 dakikada Galatasaray’a âlâ baskı uygulattı. Fakat daha Giresun’un eksiği hayli. Bütün futbolcuların vakte gereksinimi var. Bunu ziyadesiyle gördük. Sarı-kırmızılı kadro ise deneyimli bir grup ve kaliteli oyuncuları daha fazla. Maçı Galatasaray’ın kazanması çok olağandı. Burada baktığımız vakit sol bek Aanholt’un kalitesini gördük. Düzgün pas veriyor ve oyunu düzgün okuyor. İlerleyen haftalarda gruba daha fazla katkı sağlayacak. Sağ bek Boey, arkadaşlarına ahenk sağlamaya başladı. Sonuçta bir penaltı yaptırdı. Ofansif olarak katkı vereceğini de kanıtladı.

Berkan ve Taylan orta alandaki sıkıntıları bitirecekler… Ancak onların da biraz vakte, birbirlerine alışma periyoduna muhtaçlıkları var. Yeni transferlerden Cicaldau’nun tekniği yeterli, tam bir grup oyuncusu. Birinci maçında fazlaca göze batan bir futbol oynamadı. Ancak penaltıyı uygun kıymetlendirdi ve golünü attı. Bunun yanında olumlu paslar verdi, her şeyden değerlisi ortaya koyduğu uğraş ile orta alanına da takviye oldu.

Birkaç hafta daha sonra Cicaldau’nun gerçek gücünü nazaranceğiz. Muslera’nın yanlışsız oynaması, Diagne’nin forvette epeyce değerli işler yapması, rakibi on kişi bırakması artılardı. Diagne ‘ben gitmek istemiyorum’ diye sinyaller veriyor ve hürmet görmek istiyor. Bana nazaran de ortaya koyduğu bu gayretle her şeyi hak ediyor. Sonuçta Galatasaray deplasmanda galip gelerek lige güzel bir başlangıç yaptı. Eksikler alışılmış ki var. Alanda olan hoş şeyler de var. Bu kadronun biraz vakte muhtaçlığı var.

SKANDAL ÖTESİ – ŞANSAL BÜYÜKA / MİLLİYET

G.Saray bu Diagne’yi 10 milyon euronun üstünde para ödeyerek aldı. Adamın Türkiye’de yeterli – makûs her dönem ortalama 20 golü var. Lakin Diagne diye ölen Galatasaray idaresi ve teknik adamları, artık her dönem Diagne’yi bir yere sürgüne göndermek için ölüyorlar… Niçin bu kadar para sayıp aldınız, niçin göndermek için bu kadar gayret harcıyorsunuz… Siz de ölmeyin, Diange’yi de öldürmeyin. Bırakın yaşasın, bırakın oynasın… Diagne isterse üç penaltı birden kaçırsın; golde var ise, penaltı yaptırıyorsa, her durumun içine dalıyorsa, bırakın kalsın, bırakın oynasın… Hala anakondaların, sakatlıktan “malulen” emekliye ayrılan Falcaoların peşindesiniz…

Şaşırtan bir başlangıç oldu… Giresun önde o denli bir bastı ki, savunmanın mendireği Taylan bile sıkça top kaybetmeye, hatta yana ve geriyle oynamaya başladı… Berkan da zorlanınca, yılın transferi diye taktim edilen Cicaldau, bilhassa birinci yarıda görünmeyince, Galatasaray oyun kurmakta, hamleye çıkmakta, konum bulmakta zorlandı… Lakin aksayan Taylan, Feghouli’ye rakip savunmanın ardına sarkan o denli bir pas attı ki, bu pasla oyunun istikametini Giresunspor’dan alıp, Galatasaray’a veren gol geldi. Şutu Feghouli, golü Diagne attı lakin bu golde aslan hissesi, pası atan Taylan Antalyalı’ya aitti…

VAR birinci penaltıda, faul için ceza alanı içi dedi lakin, benim gözlerim ceza alanı haricinde gördü… İkinci penaltı resmen penaltı, konuşmaya gerek yok… İki penaltıyı da sol bek Hüsamettin yaptı… Üstelik ikinci penaltıda kırmızı kartla oyun dışı kaldı… Hüsamettin geçen yıl bir alt ligin güzel bir beki olabilir ancak Üstün Lig bir öbür seviye…

İki penaltıda da epey acemice atılımlar yaptı… Hüsamettin buysa, oynamaz. Maç 2-0’a gelip, Giresunspor bir eksik kalınca ikinci yarı “gazozuna maça” döndü… Lakin tahminen de lig kurulduğundan bu yana yaşanmayan Marcao skandalı patladı… öne sürülen nedeni ne olursa olsun, isterse zirveden tırnağa haklı olsun, 30 metre depar atıp, insan kendi grup arkadaşına, birebir vakitte gencecik Kerem’e baş atar mı? Suratını alamayıp yumruklar mı?

Çok skandal gördüm, ömrü ömrümde bu biçimdesini birinci kere gördüm… Skandal değil, skandal ötesi… Meraktayım, Galatasaray idaresi ve Fatih Hoca bu “utanç tablosuna” nasıl bir fatura kesecek… Marcao haklı olarak kırmızıyla alandan atıldı… Lakin Fatih Hoca’nın yerinde olsam, çıkarmak için daha öncesinden karar vermiş olsa bile, inadına Kerem’i oyunda tutardım… Maçı unutun… Konuşulmaz bile… Gündeme, manşetlere bu skandal oturur… Ancak kıymetli iki şey karambole gitmesin…

Birincisi, Van Aanhold’un harika futbolu… İkincisi, Taylan’ın birinci gol öncesi Feghouli’ye attığı unutulmaz pasla oyunun bahtını değiştirmesi… Bu galibiyete karşın, sonuçtan bağımsız yazmalıyım… Galatasaray transfere doymuyor… Elinde yeterli, geniş, alternatifli, kaliteli bir takım, bu takımın başında da ülkenin en uygun hocası var… Buna karşın Galatasaray en güzellerle, en yeterli futbolu oynamıyor… Bu en güzellerin karşılığını veremiyor… Beşiktaş’ı, Trabzonspor’u izledik… Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa bundan fazlaca daha fazlasına muhtaçlığı var…

100 TL OYNA 100 TL KAZAN