Son dakika – Fenerbahçe’de yeninden Vitor Pereira dönemi!

Sarr

Active member
Sarı-lacivertli grup, teknik yönetici konusunda yaşanan meçhullüğü dün sonuçlandırdı, Vitor Pereira ile iki yıllık mutabakat yapıldığını deklare etti. Bir kaç gün ortasında İstanbul’a gelecek deneyimli hoca, 5 Temmuz’da Topuk Yaylası’nda başlayacak kampa katılacak.

Fenerbahçe, Futbol A Ekibi Teknik Direktörlüğü’ne 2015-2016 döneminde da kadrosu çalıştıran Vitor Pereira’nın getirildiğini deklare etti.
Açıklamada, “Kulübümüz, 2015-2016 döneminde Futbol A Grubumuzu çalıştıran Vitor Pereira ile bir daha anlaştı. Mesleğinde 5’i lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa olan, son olarak Çin’in Shanghai Port FC ekibini çalıştıran Pereira 2. kere Fenerbahçemizin başına geçti. 2017-2020 ortası misyon aldığı Çin Muhteşem Ligi grubuna birinci döneminde kulüp tarihinin birinci şampiyonluğunu yaşatan Pereira, bu süreçte bir de Çin Harika Kupası kazandı” denildi.

KAP’a bildirildi
Fenerbahçe Kulübü, Vitor Pereira’yla mutabakata varıldığını KAP’a bildirdi. Fenerbahçe Futbol AŞ’den Borsa İstanbul’a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yayımlanan açıklamada, “Futbol A ekibi teknik yöneticiliği için Vitor Manuel De Oliveira Lopes Pereira ile 2 yıllığına mutabakata varılmıştır” sözleri kullanıldı.
Mesleği boyunca sırasıyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde nazaranv yapan Pereira, Suudi Arabistan ve Türkiye maceraları haricinde çalıştığı her ligde şampiyonluk sevinci yaşadı. Porto’daki 2. döneminde 30 maçta 24 galibiyet ve 6 birliktelikle namağlup şampiyonluk sevinci yaşayan Portekizli, 2011-2012 döneminden bu yana çalıştırdığı ekiplerle hiç bir vakit 3.sıranın altına inmedi. 2013-2014 döneminde çalıştırdığı Al-Ahli, Suudi Arabistan Ligini 3. sırada, 2015-2016da çalıştırdığı Fenerbahçe ise Üstün Ligi 2. sırada bitirmişti.
Bir kaç gün ortasında İstanbul’a gelecek deneyimli hoca, 5 Temmuz’da Topuk Yaylası’nda başlayacak kampa katılacak.

‘Yarım kalan kıssa tamamlanacak’
Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Vitor Pereira, 5 yıl daha sonra Fenerbahçe’ye döndüğü için epeyce memnun olduğunu söylemiş oldu.
52 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’de her vakit tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Fakat istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen muvaffakiyete ulaşmak için daha fazla vakte gereksinim vardı. Ne yazık ki istediğim kadar vakte sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Mesleğimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ancak Fenerbahçe’de kupa kazanamadım. Artık yarım kalan bu öyküyü şampiyonluk kupaları ile taçlandırma periyodudur. İşte bu biçimde yarım kalan bu kıssa keyifli bir sona kavuşacak” dedi.
Pereira, “Başkan Ali Koç’la yaptığım toplantıda bakış açılarımızın epeyce emsal olduğunu fark etmem uzun sürmedi. Fenerbahçe’nin geleceği konusunda ortaya koyduğu vizyon, anlattıkları beni pek etkiledi. Taraftarımızın stadyumda yarattıkları coşkuyu da fazlaca özledim. Umuyorum ki önümüzdeki dönem özlenen şampiyonluğa omuz omuza vererek ulaşacağız” tabirlerini kullandı.

Birinci periyodu 2. bitirdi
Vitor Pereira daha evvel Fenerbahçe’de 2015-16 döneminde nazaranv yaptı lakin bu birinci periyotta beklentileri karşılayamadı. Sarı-lacivertliler, 52 yaşındaki Vitor Pereira’nın nazaranv yaptığı birinci devrinde 22 galibiyet, 8 birliktelik ile 4 mağlubiyet yaşadı ve dönemi 74 puanla şampiyon Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı.