Son dakika – Fabio Capello: “Türkiye alanda yok gibiydi”

Sarr

Active member
Efsane teknik yönetici Fabio Capello EURO 2020’de Türkiye’nin performansı hakkında açıklamlarda bulundu.

TRT Spor’un sorularını yanıtlayan Fabio Capello, İtalya’nın performansıyla ilgili olarak, “Mancini fazlaca başarılı ve epeyce hoş işler yaptı. Bütün kadrodaki oyuncuları düzgün pahalandırıyor, oynamalarını sağlıyor. Bütün grup oyuncuları en uygun biçimde oynadığını üzere oyuna dahil olduklarını hissetmeleri başarıda değerli rol oyandı. Kendi güçlerinin şuurunda. Bu şuur onların daha verimli olmasını sağlıyor. Mancini o denli bir kadro kurdu ki yedekteki futbolcu oyuna dahil olduğu anda bile grubun ritmini düşürmüyor, çabucak adapte oluyor. Maçın kalitesini ve düzeyini en üst seviyede tutuyor. Bunda da Mancini’ nin değerli rolü var” dedi.

Yaşanan şike skandalı niçiniyle İtalya’nın bir devir tabana vurduğunu kaydeden Capello, “İtalya kaliteli oyunculardan oluşan bir ülke. Pahalı olan oyuncular var fakat vakte muhtaçlık vardı. Çok uygun orta saha oyuncularımız var ve kaliteli isimlerin bir ortaya gelmesiyle bir daha başarılı, kaliteli bir İtalya ulusal grubu ortaya çıktı. Bu da verilen uğraşın muvaffakiyete gitmesinde kıymetli olmuştur” tabirlerini kullandı.

“TÜRKİYE ALANDA YOK GİBİYDİ”
Türk Ulusal Kadrosunun performansıyla ilgili olarak ise Fabico Capello, “Türk Ulusal Grubundan biraz daha farklı oyun ve fazlasını beklerdim. Alandaydılar ancak güya alanda yok üzereydiler. Türk ulusal grubu bence daha âlâ oynayabilirdi. Kaliteli, deneyimli oyuncuları bulunmasına karşın bence gerçek performansını tam olarak ortaya koyamadı. Âlâ çaba edemedi diye düşünüyorum. Dünya Kupası eleme maçlarında hayli başarılı Türkiye gördük. Avrupa Şampiyonası’nda birebir başarıyı nazaranmedik” yorumunu yaptı.

“İNGİLTERE YALNIZCA TEK MAÇI DIŞARDA OYNADI”

İngiltere ile oynanacak final maçıyla ilgili olarak ise 75 yaşındaki teknik adam, “İngiltere final oynardı hatta Danimarka karşısında biraz korkak biraz tutuk oynadı ancak ondan sonrasında kalitesini ortaya koyarak çaba etti. Ben finale çıkar diye düşünüyordum o denli de oldu. Unutmayalım ki İngiltere tek maçı dışarda oynadı. Onun haricinde bütün maçları kendi alanında Wembley’de oynadı” diye konuştu.

İspanya’nın Orta Saha Zenginliği