Son dakika – Ersun Yanal: Neredeyse maçı kaybettiriyordu

Sarr

Active member
Harika Lig’de 2021-2022 döneminin birinci haftasında konuk ettiği Göztepe ile 1-1 birliktee kalan Fraport TAV Antalyaspor’un teknik yöneticisi Ersun Yanal, öne geçtikleri müsabakayı gruptaki dağınıklık yüzünden neredeyse kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını söylemiş oldu.

Yanal, Antalya Stadı’nda oynanan maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, kartlar niçiniyle erken değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını, bu niçinle oyunda istedikleri etkiyi gösteremediklerini belirtti.

Yanal, Göztepe karşısında daha tesirli oynayabileceklerini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Son dakikada gelen golle birliktee kaldık. Oyunun kart kısmında fazlaca sıradan görülen iki kart bizi pek oyundan düşürdü. Yeni oyuncuların Türkiye ligini tanıması ve burada oynanan oyunu bilmeleri açısından da bu erken değişiklik maalesef, bizim isteğimiz oyuna karşılık vermedi. Oyunun başındayız. Beş yeni oyuncuyla başladık. Daha yüksek tempoda, daha disiplinli, daha ne yaptığını bilen bir ekibiz aslında. Bu dağınıklık son dakikada neredeyse maçı kaybettiriyordu. Daha yeterli bir ekip olacağımızı düşünüyorum. Oyuncuların performansının epey daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki haftalarda bunu ortaya koyacağımız günler gelecektir.”

Karaman: “O armayı gururla taşımaları beni keyifli etti”

Göztepe Teknik Yöneticisi Ünal Karaman ise birinci yarının orta saha çabası formunda geçtiğini belirtti.

Birinci yarıda Antalyaspor’un penaltıdan kazandığı golle soyunma odasına 1-0 yenik girdiklerini anlatan Karaman, “İkinci yarıda futbol doğrularını yapan, savunmada ve hamlede her türlü varyasyonları yapan bir Göztepe kadrosu vardı.” dedi.

Karaman, alanda verilen çaba ve direncin karşılığını son dakikada attıkları golle aldıklarını vurguladı.

Maçın son uzatma dakikalarında attıkları birliktelik golünden daha sonra fazlaca tartışılacak bir konumun da olduğuna işaret eden Karaman, şu biçimde devam etti:

“Şimdi o hususa girmeyeceğim zira kıyamıyorum. Keşkeleri biraz daha fazla söylüyorum lakin eminim ki futbol yorumcuları konumu daha net değerlendireceklerdir. Evet biten sonuca bakılırsa baktığınız vakit maçın 90’ıncı dakikasından daha sonra atılan golle alınan bir puan sevindirici olabilir ancak bizim hanemize yazılan üç puan da olabilirdi. Her şeye karşın oyuncularımın birinci oynadıkları 90 dakikada rakibe teslim olmadan, çabalı, istekli gayretleri, o armayı gururla taşımaları beni keyifli etti. Oyuncularıma farklı ayrı teşekkür ediyorum.”

Karaman, tribündeki taraftarın futbolcular için söylemiş olduklerine dikkat etmesini de istedi.