Son dakika – Abdullah Avcı: Yaşlı değil tecrübeli

Sarr

Active member
Yapılan transferlerin tecrübeli, her insanın bildiği hala gayeleri olan futbolcular olduğuna dikkat çeken Avcı, “Yaşlı oyuncu almıyoruz, tecrübeli oyuncu alıyoruz. Oyuncunun yaşı yoktur. Tecrübesi, deneyimi ve aklı vardır” diye konuştu.

Yeni döneme umutla başlayan, Gervinho, Bruno Peres, Marek Hamsik ve Koita üzere deneyimli isimleri gruba katan Trabzonspor’da, teknik yönetici Abdullah Avcı, hem yapılan transferleri kıymetlendirdi tıpkı vakitte gelecek planlarından işaretler verdi.
birinci vakit içinderda akıllarındaki oyun nizamını anlatan Avcı, “Hücum oynarken dahil, set oynarken yahut rakip alanda oynarken de savunma güvenliğini alabilmek değerli. kimi vakit kendi oyuncu profiline nazaran, kimi vakit rakip tahliline göre oyunun iki istikametine duran topların başka kısmı santim santim hesaplanan bir kısma dönmüştür futbol… Trabzonspor ismi kıymetli bir etken. Transfer yapmasa da rakipler onun şampiyonluğa oynayacağını bilir” dedi.
nazaranvde bulunduğu 6 aylık süreçte kadronun oyun ideolojisini oturtmak için uğraştıklarına vurgu yapan Abdullah Avcı şöyleki devam etti:
“Yaşlı oyuncu almıyoruz, tecrübeli oyuncu alıyoruz. Oyuncunun yaşı yoktur. Tecrübesi, deneyimi ve aklı vardır. Yapılan transferler, tecrübeli, her insanın bildiği, hala maksatları heyecanı olan tertibin ortasında olacak oyuncu kümesi. Lidere ve idareye teşekkür ediyorum. Avrupa’da 4 transfer bitiren kadro yok. 1-2 tane daha buna eklemeye çalışacağız.”

‘Yabancı kuralı gelişimi tıkar’
Yabancı kuralı daha sonrası biroldukça şeyin değiştiğini, matematiğin işin içine girdiğini lisana getiren Abdullah Avcı, gençlerle ilgili de konuştu.
Avcı, “U19’da maçlara çıkan Süleyman, Ahmet, Hakan var. Onlar maçlarını oynadıktan daha sonra sonucu vereceğiz. Hakikat çalışarak, hakikat yatırım yaparak gelişilebilir. Bu kaynak burada var. Bunu arttırmak daha verimli hale getirmek istiyoruz. Yabancı kuralı üzere kurallar yerli oyuncuyu geliştirmez, gelişimi tıkar. Üretim yapmadığınız sürece, yanlışsız atılımlar yapmadığınız sürece bunları konuşmaya devam edeceğiz, bu bize ziyan verecek” diye konuştu.

‘Biz her şeye hazırız’
İsmi Avrupa’nın ünlü kulüpleri için geçen Uğurcan Çakır’ın muhtemel transferine de değinen Abdullah Avcı, “Biz her şeye hazırız” diye konuştu.
Deneyimli teknik adam, “Uğurcan ile, buraya gelmeden 1 saat evvel konuştuk. Ulusal grubun en âlâ performansına sahip oyuncuydu. Biz her şeye hazırız. Altyapıdan çıkıp, Avrupa’ya giderek ekonomik katkı sağlaması epey kıymetli. Fakat burada kalıp şampiyonluk yaşaması da hayli kıymetli… Bunun sonucunı liderimiz, kulübümüz verecektir. Ne karar verilirse verilsin Uğurcan işine odaklı” tabirini kullandı.

‘5 yıldır yarışıyorum’
Bu ligde 5 yıldır yarışan bir teknik yönetici olduğuna vurgu yapan Abdullah Avcı, bu hususla ilgili şu bilgileri verdi:
“5 yıldır puan ortalaması en yüksek teknik adamlardan biriyim. Başakşehir 2.3 ile Galatasaray 2.2 ile şampiyon oldu. Biz 32 haftada 2.3 puan ortalamasının üzerinde puan kazandık. Bunun bizi nereye götüreceğini daima birlikte nazaranceğiz.”

‘Sörloth buyursun gelsin demiştim’
Marek Hamsik’in fazlaca kıymetli bir futbolcu olduğunu lisana getiren Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, “Oyuncu kümemize epeyce şey katabilecek bir isim… Karşılıklı konuşmalarımız da oldu. Geldikten daha sonra Türk futboluna neler verebilecek bunu görmek, konuşmak lazım” diye yorum yaptı.
Avcı, Sörloth ile ilgili soruya ise, “Olabiliyorsa buyursun gelsin dedim. Lider süreci takip ediyor. Onun gelişmeleri ne olacak, nasıl devam edecek bekleyip goreceğiz” dedi.

Ali Kemal’i mi çağıralım?
Kentin hissini hayli uygun fazlaca âlâ bildiğini lisana getiren Abdullah Avcı, “Her vakit süratli hamle yapamazsın. kimi vakit dinlenmen, kimi vakit boşlukları bulmak için tertip yapman gerekir. Trabzonspor üzere oynayın diyorlar, bu ne demek aklım almıyor. Ali Kemal (Denizci) ağabeyi mi çağıralım bu biçimde! bu biçimdeki oyunla ortada büyük fark var. Seyircimizle buluşacağız. 20-25 bin seyircimiz olacak. Çok takviye veriyorlar lütfen bu takviyeye sabırla heyecanla devam etsinler. Bu gayretin sonuna kadar ortasında olacağız. Bu takviyeye muhtaçlığımız var” tabirini kullandı.