Sergen Yalçın’dan itiraf: ‘Bu kadar kötüsünü beklemiyorduk’

Sarr

Active member
UEFA Şampiyonlar Ligi C Kümesi 5’inci maçında Beşiktaş, alanında Ajax’a 2-1 mağlup oldu. Müsabakanın akabinde Beşiktaş Teknik Yöneticisi Sergen Yalçın çabayı kıymetlendirdi. Futbolcularının oyunundan mutlu olduğunu belirten Sergen Yalçın, ”Kötü bir oyun oynadığımızı düşünmüyorum. Oyuncuklarım güzel gayret etti. Kırılma anları vardı. 1-0’dan daha sonra ikinci golü bulsaydık farklı sonuç elde edebilirdik. Lakin gol atamayınca, sıkıntı bir ekiple oynuyorsunuz üzerinize geliyorlar. Avrupa defterini kapattık. Natürel ki üzgünüz. Kuralar çekildiğinde heyecanımız vardı lakin sakatlıklar direncimizi bir çok kırdı. İstediğimiz çabayı veremedik. Berbat bir müddetç oldu bizim için lakin yapacak bir şey yok. Futbolda bu biçimde şeyler olabiliyor. Dönüş yakalamamız lazım. Bilhassa lige geri dönmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi’nde epeyce büyük amaçlar koymamıştık fakat bu kadar kötüsünü de beklemiyorduk. Ligde de epeyce düzgün gitmiyoruz. Kadrodaki hiç bir kurum beklentiye karşılık veremiyor. bir daha kazanmaya alışmamız gerekiyor. Çaba ediyoruz, yapmamız gerekenleri yapıyorum. Umarım cumartesi gününden itibaren işler istediğimiz biçime geri döner” formunda konuştu.

“BENİM KELAM VERMEMLE OLMUYOR”
Taraftarın maç sonu verdiği takviyeyle ilgili de konuşan Yalçın, ”Keşke benim kelam vermemle olsa her şey fakat benim kelam vermemle olmuyor. Futbol epeyce diğer bir oyun. Alanda oynanıyor, çaba istiyor. Bu sene epey daha geniş bir takımımız var ve halliyle beklenti daha fazla fakat buna yanıt veremiyoruz. Oyunumuz çok yeterliydi fakat oyun lehimize dönmedi. Grubun bu biçimde bir direnç göstermesi bizi keyifli etti. Umarım hafta sonu da oyuncularımız tıpkı çabayı gösterir ve bizim için farklı bir istikamete hakikat gitmeye başlar” dedi.

“VAR’DAN LEHİMİZE ÇIKAN TEK BİR KARAR YOK”
Devre ortası transfer siyasetiyle ilgili bir hazırlıkları olmadığını söyleyen Yalçın, kelamlarını şöyle sonlandırdı: ”Şu an için devre ortası ismine bir planlama yapmadık. Batshuayi yoktu örneğin sakatlıktan döndü lakin hafta sonu onu kullanacağız. Yabancı sayımız dolu. Gönderip almamız gerekiyor lakin ekonomik bir durum var önümüzde. Ben takımımızın yetersiz olduğunu düşünmüyorum bence lig için kâfi. Bitiricilik durumu futbolcunun kişisel yeteneğiyle ilgili. Top oraya kadar geliyorsa bir şeyleri düzgün yapıyoruz demektir. Birtakım şanssızlıklarımız da var. Galatasaray maçında bizim aleyhimize verilen penaltıyla Alanyaspor maçında lehimize verilmeyen penaltı birebirdi. Televizyon manzaraları göstermiyor. Yayıncı kuruluştan imajları istiyoruz sildik deniliyor. VAR’dan lehimize çıkan tek bir karar yok. Beşiktaş bu kadar rakip alanda oynuyor lakin tek bir lehimize karar çıkmaması olağan değil. Konuşunca ceza yiyoruz, sert söylemiş olduğimizde federasyon ceza veriyor, konuşmadığımızda ‘Hoca niye konuşmuyor?’ deniliyor. bu biçimde bir ortamda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.”