Sedat Peker görüntüsü daha sonrası birinci tahliller…

Vitra

New member
Sedat Peker görüntüsü daha sonrası birinci tahliller… Sedat Peker‘in iki hafta ortadan daha sonra yayınladığı 10. görüntüsü Halk TV‘deki ‘Merdan Yanardağ ile Açıkça’ programında gazeteciler Işık Batur, Barış Pehlivan, hukukçu Salim Şey ve eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel tarafınca anında değerlendirildi

Peker’in yeni görüntüsünü yayınladığı ortamı tahlil eden Barış Pehlivan şunları söylemiş oldu:
“Gördüğüm kadarıyla 5 dakika 59 saniyelik bir görüntü. “Zaferin büyüklüğü gayretin zorluğuyla ölçülürmüş” başlığını koymuşlar görüntüye. Paulo Coelho’nun Işığın Savaşçısının Elkitabı kitabını ve bir tripot ve tripotta bir zülfikar ve dürbün görüyoruz. Zarflar var bir daha masada. İletileri şöyleki özetleyebilirim: ‘Öldüm diye yazanlar varmış. Aslında o twitleri ben atmıyorum diye yazanlar varmış.’ Aslında hayır ben ölmedim görüntüyü bu.”

Görüntüdeki en değerli bildiri

Pehlivan sözylerine şu biçimde devam etti: “Kendisinin suikaste uğrama riskinden bahsediyor. Kendi tabiriyle bir ‘kırmızı alarm’ durumundaymış bulunduğu ülkede ve bu görüntünün çekilmesi için bir ‘olur’ aldığından kelam ediyor.
Görüntüdeki en değerli cümle şu; “biz sizinle akit yaptık sizinle. Bir yemin ettim ben size ve bu sözümü tutacağım. İlerleyen vakit içinderda epeyce eğleneceğiz. Hepsini meczup edeceğim” tezinde Sedat Peker.

Can güvenliğini koruyacağını vurguluyor. Umutlu olmak gerektiği tezini işliyor ve şöyleki bir tarih veriyor. ’15 gün daha sonra bir kıymetlendirme daha yapılacak. Bu değerlendirmeden daha sonra tahminen bu ülkede tahminen öteki bir ülkede bir biçimde ben yeniden görüntü çekeceğim. Size verdiğim kelamı yerine getireceğim’ savında Sedat Peker.”

Peker görüntüyü niye yayınladı

Görüntünün epey fazla bilgi içermediğine değinen Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan’a niye bu biçimde bir görüntü yayınladığını sordu. Bunun üzerine Pehlivan:

“Bana kalırsa ‘o twitleri o atmıyor, öldü’ savlarının önüne geçmek ve ‘pazarlık yapmıyorum ben hala savımın ardındayım sözümü yerine getiricem, daha önce de bahsetmiş olduğu helalleşme görüntülerini (Erdoğan’la ilgili) çekeceğine dair kelam veriyor. Bence o manada elini güçlendirmeye çalışıyor.”

Detaylar geliyor…