Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz için karanfilli anma

Vitra

New member
Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz için karanfilli anma Kaldırımda yürürken tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafınca vahşice katledilen Başak Cengiz için, öldürüldüğü Karanfil Sokak’ın site sakinleri ve bayan dernekleri üyeleri bir ortaya geldi. Ellerinde “Unutmacağız” yazılı Başak Cengiz fotoğrafı bulunan bayanlar, yere karanfil bırakıp slogan ve alkışlarla cinayete reaksiyon gösterdi. Yere yanan bir mum da bırakan site sakinleri ismine açıklama yapan Övgü İnal, “Tüm ülke, haklı olarak ‘Bize ne oldu, nasıl bu hale geldik?’ sorusunu soruyor. Hepimiz bu soruyu kendimize sormalıyız. İstanbul’un en inançlı semtlerinden biri olduğunu düşündüğümüz, çocuklarımızı gece gündüz, gönül rahatlığıyla özgür bıraktığımız Ataşehir’e hoş kızımız Başak Cengiz, kılıçla parçalanmaya, katledilmeye, ölmeye gelmedi. Tesadüfen buradan geçen rastgele birimiz, kardeşimiz, evladımız o şuursuzca sallanan, savrulan kılıca canımızı teslim etmek için hayatıyoruz. En ağır bedeli Başak Cengiz kızımız ödedi lakin bu atak hepimize yapıldı” dedi. İnal, herkese sorumluluk düştüğünü belirterek “Başak için artık epey geç lakin öbür Başaklar ve sevenleri bu acı bedeli ödememeli” diye konuştu.

‘Ben de olabilirdim’

Etraf sakinlerinden bir bayan ise işine her gün cinayetin işlendiği yerden geçerek gittiğini belirterek “O gün de 10 dakika öncesinde ben de kullandım. Ben de olabilirdim, siz de olabilirdiniz. O yüzden çok üzgünüz. Ruh halimiz düzgün değil doğal ki, gece asla dışarı çıkamıyorum” dedi. Katil zanlısının karşı komşusu olduğunu söyleyen bayan ise babasının hiç bir vakit meskene gelmediğini, meskene gelseydi kanla yazılmış notları görürdü ve içerdeki pisliği görürdü. Ben titriyorum şu an, iki gündür uyumuyorum. Akıl hastanesinde olacak bir insanı getirmişler benim karşıma koymuşlar dedi. Aksiyoncular çabucak sonrasında olaysız dağıldı.