Şahan’ın aşı sorusuna Bakan Koca’dan karşılık

Vitra

New member
Şahan’ın aşı sorusuna Bakan Koca’dan karşılık Oyuncu Şahan Gökbakar, Instagram hesabından, Sıhhat Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’nın hesaplarını etiketleyerek aşı konusunda bir paylaşım yaptı.

Gökbakar, paylaşımında “niçin, hakikat bulunup alınan bir sonucu her yerde uygulamıyoruz? Anneler babalar ve çocuklarımız niye turistler üzere kendimizi inançta hissedemiyoruz?? Turizmde herkesi aşılayıp, eğitimde aşılamamak?? Ayrıyeten çocuğunu okula yollayan veliler de aşılanmalı değil mi? Nezaketle soruyor, mantıklı bir karşılık rica ediyorum…” dedi.

‘birlikteinde akıllara çeşitli sorular geldi’

Ayrıyeten, Şahan Gökbakar, paylaştığı görüntüde ise şunları söylemiş oldu:

Bugün aklıma takılan bir soruyla karşınızdayım. Turizm dönemi başlarken ülkemize gelecek olan yabancı turistler, kendisini rahat, inançta ve zinde hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı mecburiliği getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafınca dillendirilmiş, akabinde da ‘Enjoy I’m vaccined’ isimli kampanyayla duyurulmuştu.

Artık eğitim dönemi açılıyor ve çocuklarımızla tahminen de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul işçileri için aşı mecburiliği getirilmedi. Lakin birlikteinde akıllara çeşitli sorular geldi.

Bunlardan birincisi; sanki biz turistlere verdiğimiz bedeli kendi çocuklarımıza vermiyor muyuz yahut bizim çocuklarımız turistler kadar değeri ve ihtimamı hak etmiyor mu? Bu sorulara mantıklı bir karşılık bulamadım.

Bakan Koca’dan cevap

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından, Şahan Gökbakar’ın açıklamalarıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Bakan Koca, “Şahan Gökbakar aşı konusunda o denli değerli doğruları lisana getirdi ki, bir tek bilgi yanlışı öbür kelamlarından ayrılıyor. Sevgili Gökbakar, devlet turizm bölümü çalışanlarına aşı zaruriliği getirmedi. Onlara zaruriyse öğretmenlere de zarurî olmalıydı diyemeyiz” sözlerini kullandı.

ŞAHAN GÖKBAKAR aşı konusunda o denli kıymetli doğruları lisana getirdi ki, bir tek bilgi yanlışı öteki kelamlarından ayrılıyor. Sevgili Gökbakar, devlet turizm kesimi çalışanlarına aşı zaruriliği getirmedi. Onlara zaruriyse öğretmenlere de zarurî olmalıydı diyemeyiz.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) August 23, 2021