Şahan Gökbakar’dan Bakan Varank’a cevap

Vitra

New member
Şahan Gökbakar’dan Bakan Varank’a cevap Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme araçlarına ait tenkitlerde bulunan Şahan Gökbakar’a reaksiyon göstermişti. “Maalesef kâfi değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek” diyen Gökbakar’a Bakan Varank’tan “Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne vakit teslim edileceği belirli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?” karşılığı gelmişti

Toplumsal medya hesabından bir açıklama paylaşan Şahan Gökbakar, Bakan Varank’a karşılık verdi. Gökbakar, açıklamasında şu tabirleri kullandı:

“Ben komedyenim, güldürüyle ilgili biroldukca şey sorabilirsiniz, tarihe de meraklıyım tarihle ilgili de sorular sorabilirsiniz. Araştırırım, bilirim.

Orman yangınları konusunda daha evvel hiç bir bilgim yoktu. Karşılaştıktan daha sonra fark ettim. Bunu niye söylüyorum? Zira ‘orman uzmanı’ demiş sayın Varank. Ben orman uzmanı değilim. Kendisi de beni epeyce âlâ tanır.

Birkaç sefer görüşmüşlüğümüz de vardır. İnsan olarak da sevdiğim bir insandır. ODTÜ mezunudur, ben de ODTÜ’de hayatımın büyük kısmını geçirdim. şahsi olarak da benim orman yangını uzmanı olmadığımı bilir. O denli bir savım da yok. Olsun da istemiyorum.

Ben aslında buna mecbur kaldım. Bir komedyen niçin orman yangınlarıyla ilgili bu kadar konuşur diye düşünse sayın Varank yanlışsız noktaya çıkabilir.”