Sadece Weidel'de kişisel olarak olur: Ard “Wahlarena” nın merkezi anları

Smug

Active member
K ARD'de adaylar: Sadece Weidel'de kişisel olarak olur: TV şovunun merkezi anları

• e-posta

Bölmek

• Daha

• Twitter

• Basmak

• Geri bildirim

• Hataları raporla

Bir hata buldun mu?

Lütfen metindeki ilgili kelimeleri işaretleyin. Sadece iki tıklama ile editoryal ekibinin hatasını bildirin.

Tesiste genetik mühendisliği yok

Ama endişelenme:
      Gentechnish değişti
      öyle

Pazartesi, 02/17/2025, 23:58

Pazartesi akşamı, Şansölye Merz, Scholz, Weidel ve Habeck için dört aday kendilerine ARD'de sordular. Merkezi Anlar ve İfadelere Genel Bakış.

Friedrich Merz'in merkezi anları

Vergi indirimlerinin duyurulmasıyla ve vatandaşların ödeneğinde radikal değişiklikler ile sendika şansölyesi adayı Friedrich Merz, “Wahlarena” da seçmenlerle gol atmaya çalıştı. “Çalışamayan, ancak işe yarayabilenler artık gelecekte bir vatandaşın yararı almayacak,” diye açıkladı Merz, FDP'nin THILLESS – Merz'in Habeck Bakanlığını tekrar paylaşmak istediğinden sonra sendikanın liderliğindeki bir hükümet durumunda açıkladı. > 23 Şubat.

CDU politikacı, kocasının şirketinde çalışan bir hemşireye “daha fazla ağ” söz verdi ve görüşüne göre çok yüksek vergi yükü hakkında şikayet etti. “Almanya'da çok yüksek vergi yükümüz var,” diye ekledi Merz. Bu aynı zamanda küçük ve orta ölçekli gelirleri olan insanları da etkiler.

Eğitim söz konusu olduğunda, Merz daha sonra bir öğretmen olan sorgulayıcı için netleşir: “Mesleği ülkemizde sahip olduğumuz en önemli şeydir. Yaptığınız iş için daha fazla tanınmaya ihtiyacınız var. Bunu gerçekten en derin mahkumiyetten söylüyorum ”diyor CDU patronu. Ayrıca ebeveynleri sorumlu tutmalısınız. “Ebeveynler altı yaşındaki çocuğu kapıya koymayı ve 18 yaşındaki ve iyi eğitimli geri almayı hayal etmemelidir.”

Öğretmen ülke çapında “daha fazla liderlik” in gerekli olduğunu düşünüyor. Merz, “Ayrıca hazırım ve federal hükümetten daha fazla koordine edeceğimizi ve daha fazla yardımcı olacağımızı belirliyorum.” Ancak: “Bu bir gecede düzeltilemez.”

Merz buradaki şovda güvenle dengelenmiş, neredeyse hiç çıplaklık yoktur, ancak sadece son iki soruda (hamilelik kürtajı ve göç sorunları) eleştirel bir şekilde ele alınmaktadır. Burada Merz açıkça kendi pozisyonlarını temsil ediyor ve hatta bir izleyici ile küçük bir sözlü çatışmaya giriyor.

Olaf Scholz'un merkezi anları

Olaf Scholz, eski yaş yoksulluğu ve emeklilik konusuyla birkaç kez uğraşmak zorunda. Bir bakıcı, 45 yıl sonra emekli olduğunu söylüyor. Ancak, bu yeterli değil, bu yüzden çalışmaya devam etmesi gerekiyor. “Bu adil mi?” Şansölye sorar. Ve: “Bu adil buluyor musunuz? Yapmıyorum, ”daha yüksek sesle. Scholz, hemşirelikte artan ücretler için kampanya yürüttüğünü vurguluyor. Emekli maaşıyla başa çıkabilme iddiası. “Ve bunu yapamam,” dedi kadın onu kesiyor.

Sonra genç bir seyirci aynı çentiğe çarpar: “Burada kaç kişinin güvenli bir emekli maaşı var? Annem yaşlılıkta yoksullukla sonuçlanacak. Bunlar siyasi ifadeler ”diyor Scholz. Sonra tartışıyor. Yasal emeklilik seviyesinin düşmeye devam ettiği gerçeğinde çözümü görenlere karşıydı. Ve kısa bir süre sonra Scholz vurgular: “Hayır, onlara katılmıyorum. Emekliyi daha da kötüleştirmenin çözümü değildir. “

En duygusal an, bir izleyici Münih'e hitap ettiğinde ortaya çıkar ve sonra bir döner. “Terapist olmak istiyorum ve Afganım. Göçmenler sorun değil. Sorun şu ki, bu ülkede terapist olamıyorum. “Daha yüksek sesle ve kısmen kelimeler için mücadele ediyor. SPD ve Birliğin seçim programlarında terapistlerin eğitimi hakkında hiçbir puan yoktur. Scholz onunla birlikte “yarısı, yarısı bir fikir”. Almanya bir göçmenlik ülkesidir. “Ülkenin bölünmemesini sağlamalıyız.”

İzleyici bunu tatmin etmiyor: “Soruma cevap vermedin. Seçim programında neden daha fazla eğitimin finansmanı ”dedi. Telaşlı oluyor ve Scholz da daha yüksek sesle geliyor çünkü izleyici mikrofon vermek istemiyor. Son olarak, Scholz cevap verebilir: Eğitim kapasitesi sayısı birçok faktöre bağlıdır, diyor Şansölye. Ülkelerle işbirliği içinde, eğitim pozisyonlarının sayısını artırmak için çalışırlar.

Alice Weidel'in merkezi anları

Alice Weidel diğer adaylardan çok daha kişiselleşiyor. AFD'nin parti programının kendi yaşam imajıyla çelişeceği hakkında üç soru (Weidel eşcinsel ve bir kadınla yaşıyor). Eşcinsel bir izleyici doğrudan Weidel'e saldırır, AFD pozisyonlarını nasıl temsil edebileceğini sorar. Weidel, kendi yaşam imajını AfD görüntüsü ile uzlaştırmaya, “kadın ve erkek arasındaki evlilik modeli” ve aynı cinsiyetten ortaklıkların eşitliğinden bahsediyor. Sorulardan ikisi AFD'deki bu pozisyonun kabulünü sorguluyor. “Bay Höcke aynı şekilde görüyor mu?” Yaşlı bir bayan sorar.

İçerik açısından, Weidel çok fazla yeni şey alamıyor, göç ve yetenekli işçi sıkıntısı söz konusu olduğunda, kaçan bir Alice Weidel'den memnun olmayan ve bakmaya devam eden moderatör Jessy Wellmer ile bir araya geliyor, ancak Sorusuna gerçek bir cevap alamıyorum.

AFD'nin seçim programında açıkça ilan ettiği AB'den ayrılma konusunda heyecan verici olacak. Ancak, ARD'deki Weidel değil. “AB'den çıkış talep etmiyoruz. AB'nin becerilerini geçtiğini söylüyoruz. Ve AB'den yetkinlikte bir düşüşe ihtiyacımız var ”dedi. Ayrıca moderatör Louis Klamroth'un isteği ile kalıyor.

Robert Habeck'in merkezi anları

Habeck'te odak noktası çok açık: Ekonomi Bakanı ekonomi hakkında soruluyor. Nokta. Hemen hemen her soru ekonomik konularla ilgilidir. Habeck'in tüm seçim alanıyla tekrar tekrar konuşmaya çalıştığı dikkat çekicidir. Kredi almayın. Habeck adama cevap vermeye çalıştı, düzgün bir şekilde yapabilmek istemiyor.

Aynı şey emeklilik konusuna hitap eden 56 yaşındaki bir çocuk için de olur. Thyssenkrupp için çalışıyor ve taşınacağı küçük emeklilikten şikayet ediyor. “50 yıllık işten sonra 1100 Euro kalacak.” “Herkes emeklilik sisteminin baskı altında olduğunu biliyor. Size söz verebileceğim şey, şimdiye kadar sahip olduğumuz şeyin devamıdır.” İşçi yetkililerin neden herhangi bir katkı ödemediğini soruyor. “Bir yetkili benden daha fazla para alıyor, hatta O daha az çalışıyor. “

“Bu haksız,” diye itiraf ediyor Habeck. Gerçek bir çözümü yok çünkü arkasında büyük bir aparat var. “Bu yüzden kimse yapmaya cesaret edemez.” Transfer pahalıdır. Habeck bir sonraki yasama dönemi olan “orada ne var” planladı.

Habeck her zaman büyük resmi yapmaya çalışıyor, sorgulayıcıya giriyor, ama aynı zamanda daha genel noktalar yapmaya çalışıyor. Elon Musk ve “Tech-Oligarchen” in gücü söz konusu olduğunda, masasına birkaç adım geri atıyor ve sadece sitedeki seyirciye değil, aynı zamanda televizyon ekranlarının önündeki seyirciyle de konuşuyor.

DPA ve AFP'den ajans materyali ile