“Saçma”: Kadın maaşını sorduğu için iş alamıyor

Smug

Active member
Bir kadın röportajda maaşla ilgili sorular sorduğu için işi reddediliyor. Şirketin gerekçesi tartışmalara neden oluyor.

Bir Haber sosyal medyada tartışmalara neden oldu. TikTok hesabında başkalarının çalışma hayatlarındaki deneyimlerini yorumlayan influencer Ben Askins, “Katherine”in hikayesini yayınladı.

İş görüşmesi: Sorular “finansa fazla odaklanmıştı.”

Ona göre bir iş görüşmesindeydi ancak kısa bir süre sonra reddedildi. Daha sonra iptal sebebini sordu. İşverene göre, potansiyel yeni işverenler onunla tanışmaktan memnundu ancak Katherine'in potansiyel maaşıyla ilgili sorular sormasından hoşlanmadılar.

REKLAMCILIK

Katherine'in işe alım sorumlusundan gelen mesajda şöyle yazıyordu: “İşi alamadığınızı size bildirdiğim için üzgünüm.” Sebebi: Sorularınız “finans konusuna fazla odaklanmıştı”. Katherine dehşet içinde tepki gösterdi: “Bu bir şaka, değil mi? Faydaları hakkında birkaç soru sormak zorunda kaldım.”

Etkileyici, iptali “gülünç” olarak nitelendirdi

İK yöneticileri, paradan çok işle ilgilenen birini aradıklarını söyleyerek reddetmelerini haklı çıkardılar. TikTok Habersuna göre kadın öfkeli bir şekilde tepki gösterdi ve aksi takdirde yalnızca konuşma sırasında pozisyonla ilgili sorular sorduğuna dair güvence verdi.

REKLAMCILIK
Kariyerler hakkında daha fazla bilgi

Adam 40 yıl sonra e-postayla fesih bildirimi alıyor: “Bana şimdi ne yapmam gerektiğini sorun”

Cumartesi, 23 Kasım 2024 | 09:32

Süpermarket çalışanı çöp kroket yüzünden 16 yıl sonra işini kaybetti

Cuma, 22.11.2024 | 18:54

“'Artık öyle hissetmiyorum' burada ne anlama geliyor?”: Stajyer geleceğe dair metin yazdığı için eleştirildi

Çarşamba, 20 Kasım 2024 | 18:05

Araştırma şunu gösteriyor: Video oyunları iş yerinde liderlik becerilerini ve ekip çalışmasını güçlendiriyor

Çarşamba, 20 Kasım 2024 | 13:21

Her beş kişiden biri evden çalışırken uzun bir ara veriyor

Çarşamba, 20 Kasım 2024 | 07:30

Ofise dönüş – ev ofisinin ölümü mü müjdelendi? Deutsche Bank'ı gerçekte ne tetikledi?

Çarşamba, 20 Kasım 2024 | 07:00

Cameron (22) gelirinin yüzde 90'ını biriktiriyor: “Sonsuza kadar çalışmak istemiyorum”

Pazartesi, 18 Kasım 2024 | 07:12

Z kuşağı çalışanları ofiste tuvaleti kullanmaya cesaret edemiyor ve hastalanma riskiyle karşı karşıya kalıyor

Pazar, 17 Kasım 2024 | 13:50

Z Kuşağı başarılı girişimcilerin kariyerlerini kökten yeniden düşünmelerini sağlıyor

Cumartesi, 16 Kasım 2024 | 14:25

Yaşlı patronlar Z kuşağı çalışanları için verimliliği öldürüyor

Cuma, 15 Kasım 2024 | 12:18

Ben, durumu “gülünç” olarak yorumladı ve insanların çalışmasının temel nedeninin para olduğunu vurguladı. Potansiyel çalışanların bir röportajda mali konuları tartışmasına izin verilmemesini “sinir bozucu” buluyor.

“Neden işverenler eğlence için çalışıyormuş gibi davranmanı istiyor?”

Şu ana kadar 230 bin kez izlenen Haber, sosyal medya platformunda hararetli tartışmalara neden oluyor. Katherine gibi pek çok kişi İK yöneticisinin davranışından öfkelendi.

REKLAMCILIK

Bir kullanıcı şunu sordu: “İşverenler neden eğlence için çalışıyormuş gibi davranmanızı istiyor?” Bir diğeri ise önce paranın konuşulması gerektiğini yazdı.

Ancak birkaç TikTok kullanıcısı, ilk görüşmede maaşla ilgili soruların doğrudan sorulmaması gerektiği için şirketin tepkisini anlayışla karşıladı. Bir kullanıcı, “İlk görüşme karşılıklı bir görüşmedir. Siz işi isteyip istemediğinizi belirlemek için oradasınız ve işveren de sizin uygun olup olmadığınızı belirlemek için oradadır” diye yazıyor bir kullanıcı.

REKLAMCILIK
Maaş beklentileri belirlenirken bu dikkate alınmalıdır

Bir iş görüşmesi sırasında maaş beklentilerinizi başarılı ve gizli bir şekilde ifade etmek için dikkate almanız gereken birkaç nokta vardır:

• Adaylar mümkün olan en yüksek maaşı müzakere etmek için önceki fiili maaşlarına çok şey eklerler
  • İK yöneticileri sektördeki tipik maaşları tam olarak biliyor
  • Tamamen gerçekçi olmayan maaş beklentileri, işi alma şansınıza mal olabilir
  • Başvuru sahipleri kendi müzakere çerçevelerini belirlemelidir
Ancak potansiyel işverenin beklentilerini karşılamayan veya sektördeki normal maaşın çok altında bir maaş teklif etmesi durumunda, başvuranların da bu pozisyonu kabul etmeme cesaretine sahip olması gerekir.