Rus futbolcu Artem Dzyuba’dan Ukraynalı Mykolenko’ya epey sert yanıt! “Korkmuyorum, binlerce insan sıraya girsin”

Sarr

Active member
Rusya kaptanı Artem Dzyuba, Vitaliy Mykolenko’nun kendisine ve memleketler arası kadro arkadaşlarına yönelik telaffuzlarına cevap verdi. Savaşa karşı olduğunu ilan etti, lakin “İngiltere’deki malikanelerde oturup makus şeyler söyleyen” insanları eleştirdi.

FIFA ve UEFA, ülkenin Ukrayna’yı işgali sırasında Rusya’nın milletlerarası seviyede rekabet etmesini yasaklama sonucu aldı.

Mykolenko ne söylemiş oldu?

Everton’ın defans oyuncusu Mykolenko, Rus oyuncuların işgal konusunda hayli sessiz kaldığını söylemiş oldu. Toplumsal medyada öfkesini söz eden bir gönderide bilhassa Dzyuba’yı maksat aldı.

Ukraynalı Mykolenko, Rus ulusal grubunun şu anki kaptanı olan Zenit Saint Petersburg forvetini Instagram’da küfürlü bir gönderide etiketledi.

“Ömrünüzün sonuna kadar ve en kıymetlisi çocuklarınızın hayatı boyunca vicdanınızda kilitli kalacaksınız. Ve bundan memnunum.”

Dzyuba’nın karşılığı

Dzyuba, 22 yaşındaki oyuncunun Everton’da alandan uzakta keyif aldığı lüks hayat üslubunu göz önüne alarak oyuncuyu ikiyüzlülükle suçladı.

“İngiltere’deki malikanelerde kıçlarında oturup nahoş şeyler söyleyen kimi meslektaşlarımıza: Bu bizi gücendiremez, her şeyi anlıyoruz!” Instagram’daki paylaşımında bu biçimde söylemiş oldu.

Rusya tarihinin en golcü oyuncusu olan 33 yaşındaki forvet Ukrayna’daki ihtilaf niçiniyle ülkesindeki futbolcuların haksız yere günah keçisi haline getirildiğine inandığını lisana getirdi.

Dzyuba paylaşımında şu tabirleri kullandı;

“Yakın vakte kadar Ukrayna’daki olaylar hakkında konuşmak istemiyordum. Korktuğumdan değil, siyasette uzman olmadığımdan konuşmak istemedim.”

“Ama herkes üzere benim de bir fikrim var. Bu bahse her istikametten çekildiğim için fikrimi paylaşacağım.

“Herhangi bir savaşa karşıyım. Savaş vahim bir şeydir. bununla birlikte insan saldırganlığına ve nefretine de karşıyım.

“Rus olduğumdan korkmuyorum. Rus olmaktan gurur duyuyorum. Ve artık atletlerin niye acı çekmesi gerektiğini anlamıyorum. İkili standarda karşıyım.

“niçin herkes spor siyasetin haricinde kalsın diye bağırıp duruyor da birinci fırsatta Rusya’ya gelince bu unsur büsbütün unutuluyor?

“yeniden ediyorum, savaş korkutucu. Gerilimli durumlarda beşerler gerçek özlerini, kimi vakit olumsuz olarak gösterirler. Artık pozisyonu ve mesleği ne olursa olsun, tüm Rus halkının öfke ve nefret dökülmüştür.

“Hakaret ve tehdit yazan o binlerce insan sıraya girsin!

“Savaş bitecek lakin insan bağları devam edecek ve geri alınması imkansız olacak. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Herkese selam ve sevgiler!”