Rachel (32) uyarı işaretlerini gözden kaçırdı; sivilcenin kanser olduğu ortaya çıktı

Smug

Active member
Genç bir anne “sivilcenin” cilt kanseri olduğunu keşfeder. Şimdi güneşe korunmasız maruz kalmanın sonuçları konusunda acilen uyarıyor.

Avustralya'nın Victoria kentinden genç bir anne, sivilce gibi görünen bir şeyin aslında cilt kanseri olduğunu keşfettikten sonra diğer gençleri korumasız güneşe maruz kalmanın riskleri konusunda uyarıyor.

New York Post'un haberine göre 32 yaşındaki Rachel Olivia, iki yıl önce alnında küçük kırmızı bir nokta fark etti ve doktor başlangıçta bunu “sivilce” olarak değerlendirdi. Ancak biyopsi sonrasında bazal hücreli karsinom (beyaz deri kanseri) tanısı konuldu.

REKLAMCILIK
“Bir yıl boyunca görmezden geldim.”

New York Post'a göre küçük alan başlangıçta buzlanmıştı ancak iyileşmedi. Rachel, New York Post'a “İçgüdülerimi dinleyip kendimi tekrar kontrol ettirene kadar bir yıl boyunca bunu görmezden geldim” dedi.

Gerçek bir güneşe tapan olduğunu söyleyen 32 yaşındaki kişi için teşhis şok oldu. “Maalesef gençliğimde bazı kötü güneş yanıkları yaşadım ve bu yeterli” dedi.

REKLAMCILIK
Zorlu kanser tedavisi

New York Post ayrıca Rachel'ın şu anda bağışıklık sistemini melanom dışı cilt kanseri gibi cilt lezyonlarıyla savaşması için uyaran topikal olarak uygulanan bir tedavi olan Aldara ile topikal kemoterapi görmekte olduğunu bildirdi.

Melanom dışı cilt kanseri hakkında 3 gerçek

• Neden: Melanom dışı cilt kanseri genellikle güneş ışığı veya bronzlaşma yatakları gibi UV ışınlarına uzun süre maruz kalmaktan kaynaklanır.
  • Kurs: Yavaş büyür, nadiren metastaz oluşturur, ancak çevredeki dokuyu tahrip edebilir.
  • Tedavi: Terapiler arasında cerrahi müdahale, radyasyon tedavisi veya Aldara gibi topikal ilaçlar yer alır.
Rachel cilt kanseri konusunda farkındalığı artırmak için deneyimlerini sosyal medyada paylaşıyor. Birçok kullanıcı destek gösterdi ve kendi cilt muayenelerini yapmak için hikayelerinden ilham aldı.