Pedallar zelzelede hayatını yitirenler için çevrildi

Vitra

New member
Pedallar zelzelede hayatını yitirenler için çevrildi Ege Denizi’nde 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar açıklarında meydana gelen 117 kişinin hayatını yitirdiği, binden çok kişinin de yaralandığı zelzelenin yıl dönümü niçiniyle kent genelinde bir epey anma aktifliği düzenlendi. Doğanlar Apartmanı’ndan 65 saat daha sonra sağ kurtarılan ve umudun simgesi haline gelen Elif Perinçek’in (3) tıpkı felakette hayatını yitiren ağabeyi Umut Perinçek (7) ve ömrünü kaybeden başka canlar için bisiklet çeşidi gerçekleştirildi. Sarsıntının yıkıcı tesirini gösterdiği Bayraklı ilçesindeki aktiflikte 117 bisikletli, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan yıkılan Doğanlar Apartmanı’na gerçek pedal çevirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafınca ‘Umut’a Sürüyoruz’ sloganıyla düzenlenen anma etkinliğinde bisikletliler ‘Çünkü Umut Herkese Lazım’ yazılı tişörtleri giyerek bisiklet sürdü. Bisikletlilerin güvenliği için ambulans ve polis takımları bölgede hazır bekletildi.

Umut’un son resmi asıldı

Aktifliğe Umut Perinçek’in babası Oğuz Perinçek ve annesi Seher Perinçek de katıldı. Umut’un babası Oğuz Perinçek, “Depremin üzerinden bir yıl geçti. Umut evladımızı kaybettik. Canımız yanmaya devam ediyor. Yalnızca Umut değil, kaybettiğimiz 117 bireye de hürmet, vefa ve minnet borcumuz var. Biz onları anmak için bugün buraya geldik. Bugün Umut’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çizdiği resmi bisikletlerin kalkış noktasına astık. Onun için Cumhuriyet epeyce değerliydi. Hafta sonu tatile gitmek istemedi ve ısrarla Cumhuriyet Bayramı aktifliğine katılmak istedi. O gün bu resmi yaptı. Bu fotoğraf Umut’un yaptığı son fotoğraftı. Bu aktiflikte ‘Umut’a sürüyoruz’ sloganını ve onun fotoğrafını kullandık. Çok sıkıntı günler yaşadık. Tüm çocuklarım ve eşim enkazın altındaydı. Umutlar tükenmişti. Ben sonuna kadar çaba etmeye çalıştım. 3 çocuğum ve eşime kavuştum ancak Umut’u kaybettim. Artık onun ismini kütüphanelerde, dersliklerde yaşatıyoruz” dedi.

‘Umut’unu yitirmiş bir anneyim’

Seher Perinçek ise, “Biz çocuklar için olan dilekleri ve balonları gökyüzüne bırakacağız. O minik kalplere küçük birer ikram yollayacağız. Yüreği burada atan herkese sonsuz teşekkür ederim. Ben yalnızca Umut’unu yitirmiş fakat öbür çocuklara umut olmaya çalışan bir anneyim” sözlerini kullandı.

Bisiklet cinsine dayanak için geldiğini söyleyen Yeşim Tosuncuk, “Bugün takviye için buradayız lakin acımız tazelendi. Bir yandan pedal çevirdik bir yandan gözyaşlarına boğulduk. Söyleyecek bir şey yok. İzmir artık fazlaca makûs bir 30 Ekim’i hatırlayacak” dedi.

Tipe katılan Aysun Gezici de, “Bir yıl oldu. Hala çok üzgünüz, hala unutamadık. Kentimizin zelzeleye karşı daha büyük tedbirler almasını dilek ediyoruz. Çocuklarımıza daha hoş bir kent bırakmak istiyoruz. Bugün yakınlarını kaybedenlerle bir ortaya geldik. Annenin hislerini epeyce düzgün anladım. Benim de bir kızım var. Allah sabır versin” diye konuştu.