Pakdemirli THK uçakları hakkında konuştu: Artık eskimiş, miadı dolmuş, rastgele bir uçağı kullanma lüksümüz yok

Vitra

New member
Pakdemirli THK uçakları hakkında konuştu: Artık eskimiş, miadı dolmuş, rastgele bir uçağı kullanma lüksümüz yok Bakan Pakdemirli, “107 tane orman yangını çıktı, bunun 98’i denetim altında 9’u devam ediyor. Marmaris’teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 işçiyle müdahale ediyoruz.” dedi.

Pakdemirli’nin satırbaşları şu biçimde oldu:

Varsayım ediyorum kamuda bizim kadar teknoloji kullanan bir kurumda yoktur. İHA’lardan gelen bilgilerden yangınları yorumladık ve bu yangınlarla ilgili gerekli kararları aldık ve talimatları gerekli arkadaşlarımıza gönderdik.

Yarın (1 Ağustos Pazar) saat 12.00’den itibaren nem yüzde 10’a düşüyor. Çok daha dikkatli olmamız lazım.

Uçak olarak dünyada az bulunur filo sahibiyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kuvvetli hava gücü filosuna sahibiz. Bunu bilmeyenler geçmişe bakabilirler. Bugün itibariyle Orman Genel Müdürlüğü Teşkilatı’nın hava gücü filosu, kara gücü ile birlikte dünyadaki en kıymetli teşkilatlardan bir adedidir. Akdeniz coğrafyasının da en kuvvetli filolarından bir adedidir.

Sivil ve orman teşkilatından şehitlerin olduğu bir devirde teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Dünyada görüyorsunuz ismi gelişmiş ülkeler düzeyinde geçen Amerika’da, Rusya’da ve biroldukça ülkede hayli büyük yangınlar çıkıyor bunlar günler, aylar hatta 6 ay sürenler dahi var. Türkiye, orman yangınlarında dünyanın en güzellerinden biri. Bizi bu gayretten alıkoyamayacaksınız. 5,5 milyar fidan dikmiş bir teşkilatın başı olarak birinci yağmurlarla 1 giden fidan karşılığında bin fidan dikeceğiz.

THK uçakları

Eskiye istek olsa bit pazarına parıltı doğardı. Bizim yaptığımız iş önemli bir iş çocuk oyuncağı değil.
Bize alanda her ekipmanın en uygunu gerekir. Artık eskimiş, miadı dolmuş, rastgele bir uçağı kullanma lüksümüz yok.

Hava kurumunun uçakları yerine fazlaca daha çağdaşlarını koyduk.