Orman kampı adayı Nina Bott: Üzücü bir aile trajedisi; annesi alkol bağımlılığından sonra öldü

Smug

Active member
Nina Bott, GZSZ aracılığıyla tanındı ve bu yılki “I'm a Star – Get Me Out of Here!” sezonunun kadrosunda yer alıyor. Oyuncu, annesinin dramatik ölümü de dahil olmak üzere geçmişte kaderin ağır darbeleriyle baş etmek zorunda kaldı.

Nina Bott çocuklarına mutlu bir çocukluk yaşatmak istiyor ama oyuncu için durum böyle değildi. Annesi anoreksikti ve aynı zamanda alkol bağımlılığından da muzdaripti. Koşullar nedeniyle kaygısız büyümek neredeyse imkansızdı.

Nina Bott'un annesi alkol bağımlısıydı

“Annemin zaman zaman çok mutsuz olduğunu fark ettiğimde sanırım 10-11 yaşlarındaydım. Aslında çocukken 'Annemin depresyonu var' diye hiç düşünmezdim. Hayattan hiçbir zevki olmayan, kendisini toparlayıp hayattan zevk almaya yetecek kadar çocuğu olmayan biriyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu deneyimledim” dedi oyuncu o dönemde RTL'ye verdiği bir röportajda.

Nina Bott ayrıca ARD programı “Maischberger”de annesi hakkında şunları söyledi: “Her zaman bir şeyler yaşıyordu: kalçası kırılmıştı, yüzü parçalanmıştı – onu ne durumda bulacağımızı bilmeden ne kadar sık hastaneye gitmek zorunda kalıyorduk .” Annesinin bağımlılığını gizlemek için ara sıra alkol içiyordu: “Sonra babam görmesin diye çöpe attım, bir daha sorun çıkmasın diye. Çocukların çoğunlukla bilinçsizce böyle bir duruma düşürüldüğünü düşünüyorum.”

“27. yaş günümde annem 51 yaşında beklenmedik bir şekilde uykusunda öldü.”

Kitabında “Ben bir rüya kadınıyım – ya da sürekli yorgun olmak ne anlama geliyor?” Oyuncu daha trajik ayrıntıları da ortaya çıkardı. Orman kampı adayı, “27. doğum günümde annem 51 yaşında beklenmedik bir şekilde uykusunda öldü” dedi.

Torunu Lennox doğduğunda annesi içkiyi bıraktı. Nina Bott, “Oğlumun ilk doğum gününü ayık annemle kutlamak hayatımın en güzel anlarından biriydi” dedi. Sadece birkaç gün sonra trajik bir kader darbesi meydana geldi. Babası Nina Bott'u aradı ve kendisi ve Mama Gundi'nin kahve içmeye geleceğini söyledi.

O sırada annesi hâlâ uyuyormuş gibi görünüyordu. Bir saat sonra bir sonraki telefon geldi: “Neden gidip hala nefes alıp almadığına ve onu uyandırıp uyandıramayacağına bakmıyorsun,” dedi babası şakacı bir şekilde. Ancak şaka acı bir ciddiyete dönüştü: Annesi öldü.

Alkolizm ve anoreksi nedeniyle şeker hastasıydı; gece boyunca hipotermi yaşadı. “Annem uzun süredir sıkışıp kaldığı kara delikten çıkış yolunu yeni bulmuştu ve artık orada değildi ve artık güzel zamanların tadını çıkaramıyordu. Nina Bott, “Bu düşünce kesinlikle berbat hissettirdi” diye yazıyor.

Nina Bott'un babası akciğer kanserinden öldü

Nina Bott'un ailede baş etmek zorunda kaldığı tek trajik ölüm bu değil. Çünkü babası da ölmüştü. Nina Bott, “Babama kısa süre sonra akciğer kanseri teşhisi konduğunda bile hayata ve onun tüm iniş çıkışlarına karşı bu olumlu tavrımı sürdürdüm” diyor. Babası hastalıkla uzun süre mücadele etti: “Altı yıl sonra sağlığı hızla bozulmaya başladı. Sonunda gerçekten ne kadar kötü hissettiğini bize söylemedi çünkü muhtemelen bizi en kötüsünden korumak istiyordu.”

Nina Bott, “Yasak Aşk”ın çekimleri için Mallorca'daydı ve erkek kardeşi de babasına veda edemedi. “Geçmişe dönüp baktığımda, babamın böyle istediğini düşünüyorum. Kendisini ne kadar kötü hissettiğini bizden sakladığı gibi, son saatlerinde de bizi yanında istemedi. Bize bunu yapmak istemedi. Annemi ve babamı kaybetmek tarif edilemeyecek kadar acı vericiydi. Ama aynı zamanda bana hayat hakkında da çok şey öğretti” diye yazıyor GZSZ yıldızı kitabında.

RTL ve RTL+ “Ben bir yıldızım – Beni Buradan Çıkarın!” 24 Ocak 2025'ten itibaren günlük olarak yayınlanacak.

kaydeden Oliver Stangl