Özel Haber – Hande Baladın’dan Survivor sorusuna cevap! ‘Bu istikamette reaksiyonlar alıyorum’

Sarr

Active member
ERKAN AYRAÇ – ÖZEL RÖPORTAJ

Eczacıbaşı Dynavit Voleybol Takımı’nın yıldızlarından Hande Baladın dönemin devamındaki amaçlarını MİLLİYET’e anlattı. Ulusal voleybolcu hem CEV Kupası’nı birebir vakitte Misli.com Sultanlar Ligi’nde şampiyonluğu kazanmak istediklerini vurguladı.

– CEV Kupası’nda son rakip Stuttgart. Hazırlıklar nasıl gidiyor, kupa Türkiye’ye gelecek mi?

Hazırlıklar her vakit olduğu üzere ağır geçiyor. Stuttgart epeyce çaba eden ve hayli âlâ defans yapan bir ekip. Ayrıyeten sayı bulma manasında da tesirli isimleri var. Finalde iki müsabakanın da seyir zevki olarak hoş geçeceğini düşünüyorum. Tek gayemiz 2018’de aldığımız kupayı bir sefer daha ülkemize getirmek. Çalışmalarımız büsbütün bu tarafta.

– Sultanlar Ligi’nde yarış bir daha üç ekip içinde geçiyor. Pekala ligde durumlar nasıl?

Avrupa’da olduğu üzere ligde de durumumuz epey yeterli. Dönem başından itibaren baktığımızda bilhassa ikinci devrenin birinci haftalarından itibaren, şu vakte kadar yükselen bir performansımız var. Bunu dönem sonuna kadar devam ettirmek öncelikli gayemiz. Ekip olarak da kendimizi daha rahat hissediyoruz. CEV Kupası’nı aldıktan daha sonra natürel ki Misli.com Sultanlar Ligi’nde de keyifli sona ulaşmak istiyoruz.

‘Dönüm noktalarından biri’

– Bir devir Galatasaray’a kiralandın. yeniden geri dönüş süreci nasıl gelişti?

Kiralık kontratım esasen bir yıldı. ondan sonrasında Eczacıbaşı’na geri dönecektim. Galatasaray’da geçirdiğim dönem benim adıma fazlaca yararlıydı. Zira en düzgün performanslarımdan birini ortaya koyduğum dönemdi. Mesleğim ismine da dönüm noktalarından bir tanesiydi diyebilirim o bir dönem için. Orada aralıksız oynayarak ve sorumluluk alarak kendime hayli şey kattım.

– Muvaffakiyetlerin fazlaca fazla ve gözönünde olan bir isimsin. Bunun artısı ya da eksisi var mı?

Natürel ki birfazlaca farklı görüş ile karşılaşıyoruz. Bunlar negatif ya da müspet olabiliyor. Biz bunlara fazlaca fazla takılmayıp saha ortasındaki âlâ bağlantımızla en güzel performansımızı göstermeye çalışıyoruz.

‘En âlâ biçimde değerlendiriyorum’

– Voleybol bir döneme bakıldığında en ağır branşlardan biri. Pekala Hande arta kalan vakitte neler yapar?

“Arta kalan nitekim çok fazla vaktimiz olmuyor. Ancak olabildiğinde kısıtlı vakit içinderda neye epeyce ehemmiyet verdiğim ve en çok neyden keyif aldığım ortaya çıkıyor. Zira kendime kalan bu az vakti en yeterli biçimde pahalandırmak istiyorum. Aileme ve arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.”

‘Çabuk oynamaya başladık’

– Ferhat Akbaş’ın gelişi ile grupta oyun anlayışı olarak neler değişti?

“Yeni bir sistemimiz var şu anda. Daha çabuk oynamaya başladık. Saha ortasında yaptığımız her şey daha çabuklaşmaya başladı diyebilirim. Aslında biroldukça değişiklik yapıldı kulüpte hem saha ortasında hem saha haricinde. Lakin Ferhat Akbaş ile yeni bir güç ve soluk geldi gruba. Onunla çalışmaktan dolayı hayli memnunuz. İnşallah bu hoş atmosferi ve enerjiyi dönem sonuna kadar alana en düzgün biçimde yansıtıp amaçlarımıza ulaşırız.”

‘Survivor’da yapamam’

– Simge ile yeterli bir ikilisiniz. O Ses Türkiye’de izledik sizi. İleriki devirde Survivor’da da gorebilir miyiz?

“İleriki devirde şu anda görünen farklı bir projemiz yok ikili olarak. Lakin her an her şey çıkabiliyor. Lakin şunu kesin olarak söyleyebilirim. Survivor’da yapamam ben. Böcekler beni fazlaca korkutuyor. Bu yüzden o kurallarda yaşayamam.”

‘Arkamızda büyük bir takım var’

– Her gün genişleyen Red Bull ailesine sen de girdin. Bu hususta neler söylemek istersin?

Red Bull ailesine ekip sportmeni olarak sanırım birinci ben girdim. Baktığınızda da voleyboldan fazlaca farklı spor kollarından isimler var bu ailede. Atletlerin birçoğu ile biraraya geldiğimde birinci başta tuhaf hissettim doğal ki. Ancak sonrasındasında o hoş ortamı gördüm. Nitekim çok büyük bir grup var ardımızda. Birinci günden beri takımın samimiyeti beni fazlaca etkiledi ve motive etti. Birbirimizi anlayarak epey hoş projelere imza atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.

‘Farklı konumlarda oynamak avantaj’

– Mesleğinde birfazlaca konumda oynadın. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?

“Bence avantaj. Zira saha ortasında her bölge ile alakalı fikrim ve yatkınlığım var. Voleybolu bir bütün halinde anlamam açısından büyük bir avantajı var bana. Bu noktada antrenörlerimizin de rolü büyük. Onlardan aldığımız bilgi ve deneyim ile mesleklerimize taraf verebiliyoruz.”

‘Paylaşmaktan keyif alıyorum’

– Toplumsal medyayı faal kullanan atletlerden birisisin. Bu bir baş dağıtma yolu mi?

“Çok faal kullandığımı düşünmüyorum, ancak bu tarafta yansılar alıyorum. O anda neyi beğeniyorsam onları paylaşmaktan keyif alıyorum ve şu bir gerçekki toplumsal medyada büyük bir takviye görüyoruz. Her bildiriye karşılık veremesemde yaptığım paylaşımlarla beni destekleyenlerle bağlantı halinde kalmaya çalışıyorum.”

‘Milli kadro ile her şey değişti’

– Türkiye’de futbolun konuşulduğu söylenir. Siz bunu değiştirdiğinizi düşünüyor musunuz?

“Kesinlikle bunu değiştirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Bilhassa bu yaz ulusal ekip devrinden daha sonra büyük bir artış var. Olağanda lig maçlarında Vakıfbank, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında yalnızca dolu tribünlere oynuyorduk. Yazdan daha sonra ise ligin sonuncusu önünde bile seyirci dayanağıyla alana çıkıyoruz. Bunları görmek nitekim hayli memnunluk verici. Zira en büyük amaçlarımızdan biri yakaladığımız muvaffakiyetlerin karşılığını alabilmekti. Ulusal grup ile yakalanan muvaffakiyet ile artık gösterdiğimiz fedakarlığın ve performansın karşılığını alabiliyoruz.”

‘Paris’e de gitmeliyiz’

Gelecek gayelerinden de bahseden Hande Baladın, “Milli Grup ile Paris 2024 Oyunları’na gitmeyi epey istiyorum. Ayrıyeten Eczacıbaşı ile de kupalar kazanmak en büyük hedefim” dedi.

– Küçük yaşlarda ilgini çeken diğer sporlar var mıydı, yoksa voleybolla mı başladın?

Jimnastikle başladım ve yüzme ile devam ettim. Farklı sporları denemeyi daima hayli seviyordum. Gençlik dönemimde hem yüzmeyi tıpkı vakitte okul grubunda voleybol oynamayı bir ortada götürdüm. İkisini bir ortada yaparken voleybol daha fazlaca ilgimi çekti ve tek bir branş seçerek voleybola devam etme sonucu aldım.

– Seni örnek alan gençler, çocuklar var. Onlara tavsiyelerin neler?

Bir çocuğun spora başlamasına katkımın olduğunu düşünmek beni epey gururlandırıyor. Atlet olmak isteyen gençlere evvela hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum. daha sonrasında fazlaca çalışmak, vazgeçmemek ve yaptığın işe sarılmak onlara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

– Her atlet en üst noktayı amaçlar. Pekala senin için tepe neresi. Maksatlarının ne kadarını başardın?

Koyduğum gayelerin bir kaçına ulaştım aslında. Ancak natürel ki evvela mesleğimin sonuna kadar daima üst seviye voleybolcu olmak istiyorum. Doruktayken bırakmayı hayal ediyorum. Ayrıyeten ulusal ekip ile yine olimpiyatlara gitmek ve Eczacıbaşı Dynavit ile de kupalar kazanmak istiyorum.

Hakan Çalhanoğlu’nun 2021-22 döneminden en yeterli anlar