ÖZEL | Gümüş madalyalı Buse Naz Çakıroğlu final öncesi yaşadığı olayı birinci kere deklare etti!

Sarr

Active member
NERGİS AŞKIN – ÖZEL RÖPORTAJ

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan ulusal boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve antrenörü Nazım Yiğit tarihi başarıyı Skorer’e anlattı. Çakıroğlu final maçı öncesi yaşadığı olayı birinci defa açıklarken gayesinin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya olduğunu söylemiş oldu. Antrenör Nazım Yiğit ise Fenerbahçe Lideri Ali Koç’un verdiği kelamı deklare etti. Ulusal boksörden Paris’te düzenlenecek olimpiyatlarla ilgili kıymetli bir argüman geldi.

“OLİMPİYATTIN ATMOSFERİ, KOKUSU BİLE ÇOK BAŞKA”

Gümüş madalyalı Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat atmosferiyle ilgili olarak; “Ben 2014 yılından beri epey fazla Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda bulundum biroldukca ülkede. Olimpiyat hakikaten çok farklı bir dünya. Orada tıpkı rakipler tıpkı beşerler lakin oranın atmosferi, kokusu bile epey diğer. Bundan daha sonra spor hayatım devam ettiği sürece her yapılan olimpiyatta bulunmak isteyeceğim. Her atlet ister. Tokyo’da da pek hem ağır hem hoş vakit geçirdik. Türkiye takımı olarak epey birlik olduğumuz bir tertipti. Pandemiden dolayı zorlandığımızda oldu.” dedi.

“FİNAL MAÇINDAKİ BİRİNCİ RAUNDUN BİTİMİYLE…”

Antrenör Nazım Yiğit final maçıyla ilgili şu tabirleri kullandı; “Aslında Olimpiyat için farklı bir motivasyon değil de her maça giderken birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmeler var. Burada da birebir biçimde, motivasyonumuz güzeldi. Final maçında da aslında motivasyonumuz güzeldi ta ki hakemlerin birinci raundun kararınu belirlemesine kadar. Biz her maça çıkmadan evvel rakibe göre oyunumuzu kuruyoruz. kimi vakit yaptığınız planlar dışarıdan hakemlerin müdahalesi olunca işlemeyebiliyor, aykırı tepebiliyor. O da bize denk geldi.”

“BİZ ÇITAYI YÜKSEK TUTTUK”

Bu bizi hiç bir biçimde amacımızdan döndürmedi. Tam aksisi daha yeterli hazırlanacağız. Biz çıtayı daima yüksek tuttuk. Her gittiğimiz maçtan şampiyon olarak dönmek istiyoruz. Bunu bir vazife olarak aldık üstümüze. Çok memnunuz.

BUSE NAZ: “FİNAL ÖNCESİ SAAT FARKINDAN KAYNAKLI UYUYAMADIM”

Heyecan değil fakat saat farkından kaynaklı uyuyamadım. Final öncesi ekip hekimimizden ilaç aldım. Zira hem saat kaynaklı uyuyamıyorum hem ekstra uyuyamazsam ve yarın performansım güzel şayet olmazsa diye daha fazla tasa ve gerilim ortasında oldum. Ona karşın 6 saat uyumuşumdur. Aslında heyecanlı değildim büsbütün aslında lakin bu 2. Olimpiyatım olmuş olsaydı epey daha rahat geçirebilirdim. Rakibimin 3.olimpiyatıydı birinci ikisini boş geçirmişti. Birinci olimpiyatımda final oynamakta beni keyifli etti ancak bir daha sonraki olimpiyatımda bunu yaşamayacağıma eminim. O heyecanı havayı soluyunca attım.

NAZIM YİĞİT: BİRİNCİ RAUND daha sonraSI MODUMUZ DÜŞTÜ

Çakıroğlu’nun antrenörü Yiğit; “Ben birinci maç heyecanlıydım. Finalde epey rahattım. Buse de rahattı. Final oynuyorsunuz beklentiniz yüksek. Birinci raunddan daha sonra olağan Buse’nin de, benimde modumuz düştü. Toparlamaya çalıştık, maçı koparmaya çalıştık. Bu nasip oldu. Küçük tatlı bir heyecanımız vardı yalnızca. Avrupa Şampiyonası’nda nasıl maça çıkıyorsak öyleydik.” sözlerini kullandı.

ÇAKIROĞLU: KILPAYIYLA MADALYAYI KAÇIRANLAR OLDU

Aslında bu epey büyük bir muvaffakiyet. Biz daima altın odaklı olduğumuz için buna biraz buruk sevindik. Lakin orada birfazlaca arkadaşımız kıl hissesiyle madalya kaçırdı ya da istediği oyunu tutturamadı geri döndü. Onları da üzmemek için açıkçası buna üzülmek istemiyorum. Bir atletin gayesi altın madalya almaksa en berbat gümüş madalyası aslına bakarsan vardır o atletin. Gümüş madalya alışılmış ki büyük bir madalya. Finalin kazananı kaybedeni yok.

2024 PARİS GAYESİ

Aslında beşerler üzüldüğümü düşünüyorlar. Tam aykırısı üzülme değil altın istediğim için o denli düşünüyorlar. 2024 Paris Olimpiyatları için bir ışık olduğunu ve orada altın almam için beni kamçılayacak bir madalya olduğuna inanıyorum.

NAZIM YİĞİT: “ALİ LİDER ‘PANDEMİ şayet olmazsa PARİS’E GELECEĞİZ’ DEDİ”

Sayın liderin bilhassa bayan atletlere biraz daha ehemmiyet verdiğini hissediyorum. Bu bizi hayli keyifli ediyor. Geldikten daha sonra fazlaca güzel bir sohbetimiz oldu. Bizi kabul etti. Orada konuştuk, baya şakalaştı bizimle, Buse ile. Çok hoş bir gücü var. Burası büyük bir kulüp burada olmaktan fazlaca memnunum. Bizim rastgele bir şeye muhtaçlığımız olduğu vakit çabucak hallediliyor. Bu kulübe inşallah altın madalya getirmek istiyoruz Paris’te. Ali lider da pandemi şayet olmazsa biz de oraya geleceğiz dedi. Daima birlikte izleyeceğiz maçları inşallah. Bu aileye altın madalyanın epeyce yakışacağını düşünüyorum.

“ANNEMLERİN O SEVİNCİNİ GÖRÜNCE…”

Tokyo’da şunu düşünüyordum. Maç daha sonrası annemlerin o sevincini falan görür görmez bitsin döneyim de onlarda rahat etsin. Benim maç takvimim yaklaşık 2 hafta sürdü. 2 hafta boyunca uyuyamıyorlar, heyecanlılar iddia ediyorum. Emin olun ben rakiplerimi o kadar araştırmıyorum. Ben ailem kadar, erkek kardeşim kadar, hocamın oğlu kadar araştırmıyorum. Onlar artık dövüşürken yüz tarzlarına, psikolojisi nasıl alıyor yumrum alınca her şeyi tahlil ediyorlar. Artık dedim bir an evvel bitse dönsem onlar olağan hayatlarına geri dönsünler artık. Onlar daha heyecanlıydı.

ÇAKIROĞLU: “PARİS’TE MADALYA SAYIMIZI İKİYE ÜÇE KATLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Olimpiyat Köyü’nde ortak belirlediğimiz bir saatte hepimiz birbirimize karşılama yaptık. Daima birlikte Türkiye diye bağırdık, coşkulu bir kutlama oluyor. Çok hoş bir anı. Orada bulunan tüm grup gençti. Bizim kaçırdığımız birden fazla madalya 4.ve 5.likten gitti. Ben Paris’te madalya sayısını ikiye üçe katlayacağımızı düşünüyorum. tıpkı benim üzere birçoklarının birinci olimpiyatıydı. O yüzden Paris için hayli umutluyum.

“FENERBAHÇE’DE FUTBOL ŞUBESİNDEN KAYRILMIŞ DEĞİLİZ”

Türkiye’ye döndüğüm sabah havaalanında pek büyük bir kümeyle karşılandım. Bunlardan biri de Fenerbahçe ailemiz, İlker beyefendi, Fenerbahçe medyamız herkes oradaydı. Buraya döndüğümüzde de Ali liderle ve idareyle birliktedim. Onların ilgi ve alakası bizi kendimizi inançta hissettiriyor. Futbol şubesinden kayrılmış değiliz. Tüm branşlar bir yürütülüyor. Bir atletin idman yapması kadar zihinsel olarak kendini düzgün hissetmesi de fazlaca kıymetli. Daha özgüvenli oluyorsun. Antrenörümün de yükünün hafifçeletilmesi fazlaca kıymetli. O yalnızca bana ağırlaşmak istiyor. Bir sakatlığım olduğunda ona baş yorması gerekiyordu lakin Fenerbahçe’de olduğumda bu biçimde bir şey kelam konusu değil. Ali lidere dönecek olursak onun samimi ve içten olması, bizimle ilgili olması bize Fenerbahçe’ye daha fazla sempati duymaya ve burada kalmaya itiyor. Ben burada olduğum için hayli memnunum. Spor mesleğim de bitse her vakit Fenerbahçe ile gönül bağım devam edecek.

YİĞİT: “HEDEFİMİZ PARİS”

Gayemiz Paris. Yaklaşık 3 yıllık bir süre var uzun üzere duruyor lakin kısa bir süre. birinci vakit içinderda önümüzde dünya şampiyonası gözüküyor. Birinci gayemiz bundan daha sonra Paris Olimpiyatları’na Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gitmek tıpkı burada olduğu üzere. Oraya daha kuvvetli gideceğiz. Aslında beklenti büyüdü. Yükümüz daha arttı. Bir gümüşümüz var bir altınımız kesinlikle olmalı. Ona bakılırsa bir planlama yapacağız. Bundan daha sonraki tüm turnuvalarda şampiyon olarak yolumuza devam edeceğiz.

100 TL OYNA 100 TL KAZAN