Önce bana seksi dedi, sonra şişman inek: toksik bir ilişkiden çıkışım

Smug

Active member
İlk başta “O'nun ve her şeyim “iydim. Sonra bana şişman bir inek dedi. Ve ben? Kaldım, sevdim, umdum ve düştüm. Önce büyük aşk, sonra duygusal istismar – sessiz, sürünen, yıkıcı.

Onunla tanıştığımda bir filmde olduğumu hissettim. Bana önemli olan tek şeymişim gibi baktı. Onun gözlerinde sadece hoş değildim – özellikle istisnai, istisnai. Tüm hayatı boyunca beklemesi gereken kadındım.

Büyük bir aşk hikayesi gibi başlayan şey tehlikeli bir aldatmaca oldu.

Zamanla, yoğun reklamlar ince devalüasyondan sapmıştır. Küçük kaydırma. Görünüşüm, kararlarımı, varlığımdan etkileniyor. Önce bana seksi dedi – o zaman: “Şişman İnek”. Önce karizmam hakkında övdü – sonra sözde utandım, histerik, çok fazla.

REKLAMCILIK

Uzun zamandır neyin doğru ve yanlış olduğunu bilmediğim bir ilişkinin parçasıydım. Kendimi haklı çıkardım, dedim, daha iyi olmaya çalıştım. Ve ne kadar çok denersem, kendimi o kadar çok kaybettim.

Çok kısa sürede hamile kaldım – ve hamilelikle çocuğuma sağlam bir aile sunma arzusunu istedim. Bu beni daha da uyum için çabalamaya motive etti. Çalışmasını istedim. Çok şey kattım – sevgiden, umutsuz.

REKLAMCILIK

Duygusal Bağımlılık: Neden acıtmasına rağmen kalıyoruz

Narsisistik bir ilişkiye girdiğimizde, dramayı derinlikle karıştırırız. Duygusal inişlerin ve çıkışların bir tutkunun bir ifadesi olduğuna inanıyoruz – bunlar birin belirtileri Zehirli Dinamikler.

Benim gibi etkilenen insanlar bir tane hissediyorum Derin duygusal bağımlılıkDeseni anlamadan çok önce. Narsist için üzgünüz, kırılgan, çekici, savunmasız görünüyor – ve onun ihtiyacını tanıyoruz. Ve ver. Ve ver.

REKLAMCILIK

Çünkü biz güçlüyüz. Empatik. Çok tutabiliriz. Ve tam olarak bunu yapıyoruz.

Böylece toksik bir ilişkiye yakalanıp yakalanmadıklarını görebilirsiniz

Kendinizi aşağıdaki noktalarda tanıyorsanız, daha yakından bakmaya değer:

1. Suçlu hissediyorsun ya da yeterli değilsin.
  2. Kendi ihtiyaçlarını kendileri hakkında sağlarlar.
  3. Onsuz “hiçbir şey” olduğunuzu hissediyorsun.
  4. Eleştiri aşağılayıcı, öngörülemez.
  5. Arkadaşlarını pek tanımıyorlar.
Dönüş: Sevginin asla zarar vermemesi gerektiğini anladığımda

Kendimden vazgeçmeden önce çok fazla acı verici bilgiye ihtiyacı vardı: Bu aşk değil – bu duygusal şiddet. Artık hayatta kalmak istemedim, yaşamak ve nefes almak istedim.

REKLAMCILIK

Çekilmeye başladım. Kendimi haklı çıkarmayı bıraktım. Kendimi tekrar hatırlamayı öğrendim.

O zamanlar söylediğim en önemli cümle şuydu: “Sevimli olduğumu kanıtlamak zorunda değilim – öyleyim.”

Chris Oeuvray Hakkında

Uzun zamanlı bir psikolojik danışman olarak Chris Oeuvray, zorluklar ve çatışmalar konusunda derin içgörü ve kapsamlı uzmanlığa sahiptir. Odaklanmaları narsisizm ve zorbalıktır. Rehberiniz “Narsismish-olmadan Narsism”, narsisistik istismardan etkilenenlere 28 günlük bir planla yardımcı olur. Gerilim “Fatical In Love” ve “Teufelsweib” romanında edebiyatı yaşam yardımı ile birleştiriyor. 1967 doğumludur ve Zug'da (İsviçre) ortak ve oğul ile yaşıyor.

Kendinizi tanıdığınızda ne yapabilirsin

1. Sizi ciddiye alan biriyle konuşun: Etkilenen birçok insan bölgedeki anlaşmazlıklarla karşılaşır. Narsisistik istismarın ne anlama geldiğini bilen insanları veya uzmanları bulun.
  2. “Gerçeklik Günlüğü” gerçekleştirin: Gerçekten olanları yazın – onu nasıl temsil ettiği değil. Gerçekliği manipülasyondan ayırt etmeye yardımcı olur.
  3. Kendinizi güçlendirin. Narsistler sadece onlar aracılığıyla var olduğumuz hissini tetikler. Kendine dön. Sadece kendiniz için bir şeyler yap. Yürüyüşe çık, nefes al, diyelim ki: “Eminim. Oradayım.”
Etkilenen herkese çekiciliğim

Bunu burada okursanız ve hikayemde kendinizi tanırsanız, lütfen unutmayın: Zayıf değiller. Yaralandınız. Ve bu büyük bir fark.

Adım adım ışığa geri dönmeyi seçebilirsiniz. Ve bunu yalnız yapmak zorunda değilsin.

Bu makale dokundu mu?

Sonra kendilerini toksik ilişkilerde bulan insanlarla paylaşın – ya da onlara yardımcı olan yorumlarda yazın.

Zaten toksik ilişkiler veya narsisistler konusunda deneyiminiz oldu mu? Yorumlarda tartışın.

Bu içerik uzman çemberinizden geliyor. Uzmanlarımız bölgenizde yüksek uzman bilgisine sahiptir. Editör ekibinin bir parçası değilsiniz.