Öğrenciler halktv.com.tr’ye konuştu: Yurt şartlarını eleştiren iki öğrenciyi ‘muhbir ağı’ yurttan attırdı

Vitra

New member
Öğrenciler halktv.com.tr’ye konuştu: Yurt şartlarını eleştiren iki öğrenciyi ‘muhbir ağı’ yurttan attırdı İstanbul Günnazarann’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Yurdu’ndaki öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yemekhanedeki hizmetin ve internetin yetersiz olması, yurdun etrafında yaşanan gasplar ve suların daima kesilmesine karşı reaksiyon göstermek için ‘çatal kaşıkları’ birbirine vurup ses çıkarma hareketi gerçekleştirdi.

Yurt idaresi, öğrencilerin bu yansısını ‘provokasyon’ olarak kıymetlendirerek iki öğrenciyi yurttan attı.

Öğrenciler, yaşadıklarını halktv.com.tr’ye anlatırken, yurt idaresinin, öğrencileri fişlemek için yurtta kalan öteki öğrencilerden oluşan bir ‘muhbir ağı’ kurduğu anlaşıldı.

Yasal Sultan Süleyman Yurdu’nda kalan öğrencilerin meselelerine dair yaptıkları aksiyonun akabinde tahlil bulunmuş olmasından yürek aldıklarını söyleyen öğrenci, “Arkadaşlarımızla bir sefer daha reaksiyon gösterelim dedik. bu biçimdelikle sesimiz duyulur, mağduriyetimiz giderilir diye düşündük” diye konuştu.

Yurttan atılan öğrenci, yurt müdürünün olayı farklı yerlere çektiğini söylüyor. Yurt müdürünün kendine yakın olan öğrencileri, reaksiyon gösteren öğrencilerin ortasına sokup ‘muhbirlik‘ yaptırdığını aktaran öğrenci, “Bizim arkadaşımızı, yurt idaresine oda arkadaşı şikayet etti” dedi.

Yurt müdür yardımcısının bu öğrencileri özel seyahate götürdüğünü belirten öğrenciler, “Yurt müdür yardımcısı, seyahate gdolayılen öğrencilerin kura çekilerek belirlendiğini söylüyor lakin ne hikmetse daima birebir öğrenciler seyahate gidiyor” diye konuştu.

Yurt müdürünün reaksiyon gösteren öğrencileri muhbirler aracılığıyla bulduğunu söyleyen öğrenci, diyor.

Yurt müdüründen reaksiyon gösteren öğrenciye: Sen kimsin lan bu biçimde olaylar yapıyorsun! Terörist misin?

Yurt müdürünün reaksiyon gösteren öğrencileri korkutmaya çalıştığını aktaran yurtta kalan öğrenciler, “Yurt çalışanları bile kendisinden korkuyor” dedi.

halktv.com.tr’nin yurttaki öbür kaynaklarından öğrendiğine göre ise yurt müdürü bir öğrenciye odasında ‘Sen kimsin lan bu biçimde olaylar yapıyorsun! Terörist misin?‘ diye bağırıp masaya yumruk vurdu. Öğrencinin odadan gözlerinin dolarak çıktığını aktaran kaynaklar, yurt idaresinin bu cins baskılarla öğrencileri sindirmeye çalıştığını aktardı.

“Bizleri korkutarak sindirmeye çalışıyorlar. Biz yalnızca sıkıntılarımız çözülsün diye reaksiyon gösterdik. Ruhsal baskı uygulayarak insanları kendi istedikleri üzere davranmasını istediler” diyen öğrenci, soruşturma açılan iki öğrencinin yurttan atıldığını belirtti.

“Benim sahibim var, bana bir şey olmaz”

Yurt müdürünün, görüşme sırasında tehditkar bir tavırda olduğunu anlatan öğrenciler, müdürün, “Bana bir şey olmaz, benim sahibim var” söylemiş olduğini anlattı.

“Benim siyasi bir ilişkim yok” diyen yurt müdürünün fotoğrafı Tayyip Erdoğan’la

Öğrenciler, yurt müdürünün “Ben öğrenci için buradayım, beni yanlış anlıyorsunuz. Benim siyasi bir ilişkim yok” söylemiş olduğini aktarırken toplumsal medyadaki profil fotoğrafının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Tayyip Erdoğan ile olduğunu söylemiş oldu.

“Eşyalarını almak için yurda giden arkadaşımıza güvenlik şiddet uyguladı”

Yurttan atılan arkadaşlarının, yurttan atıldığına dair tebligatı aldıktan daha sonra yurt idaresine eşyalarını almak için geleceğini dediğini belirten öğrenciler “Yurda girerken güvenlik kartına el koydu. Reaksiyon gösterince iade etti. Diğer bir güvenlikle odasına gitti, üstünü değişirken bile arkadaşımızın yanında bekledi. Kapıdaki güvenlik ise kapıdan çıkarken ‘Allah belanı versin’ diyerek arkadaşımızın üstümü çekiştirip, ittirerek şiddet uyguladı. Arkadaşımız ‘Sen kimsin, bana nasıl bu biçimde davranırsın?’ dediğim vakit ise güvenlik ‘İdarenin talimatı var’ diye karşılık verdi” diye konuştu.

Öğrenciler, türel olarak haklarını arayacaklarını söylerken “Terörist ilan etme, ötekileştirme, baskı, korkutma. Bu zihniyetin tamamı bu biçimde” diyerek kelamlarını bitirdi.