Nihat Özdemir: Korsan yayın herkese ziyan

Sarr

Active member
Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir, Üstün Lig başlangıcından evvel beinsport’a konuştu, futbolla ilgili her hususa karşılık verdi.Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir, Harika Lig başlangıcından evvel beinsport’a konuştu, futbolla ilgili her bahse karşılık verdi.İşte Özdemir’in konuşmasından satır başları:n Geçen yıl tabanlardan çok büyük şikayetler aldık. Bu sene her yeri denetleyeceğiz. Şayet o tabanda sorun var ise kontroller sıklaştırılacak. Hala düzelmediyse o stadyumdaki maçı diğer stadyuma alacağız. n TFF 1. Lig’de Altınordu kadromuz hiç bir yabancı oyuncu kullanmadı. Az kalsın Muhteşem Lig’e geliyorlardı.

Mehmet Seyit Özkan dedi ki, “Süper Lig’e de gelsem, büsbütün Türk futbolcularla oynayacaktım” dedi. Ben de “İnşallah seneye çıkarsınız” dedim.

Yerli futbolcu oynatan, altyapısından yerli futbolcu yetiştiren kulüplerimize teşvik primi verileceğini de söyleyeyim.

UEFA, deplasman golü kuralını kaldırdı. Biz de Türkiye Kupası’nda çeyrek final daha sonrasında ve alt liglerdeki play-off’larda o kuralı kaldırdık.n Oyuncularımız maçlarda hakemi kandırıcı hareketler yapmasınlar. Hocalarımız, hakemlerimize yardımcı olsunlar.

Gol çizgisi teknolojisinin maçlarımızda uygulanmasını ben destekliyorum.n Barcelona, Messi’yi kadro harcama limitinden dolayı elinde tutamadı. Kadro harcama limitlerini, TFF Lisans Heyetimizle birlikte çalışarak yapıyoruz. Bunu yaymayı düşünüyoruz. TFF 1. Lig’e de yapmak istiyoruz. 2. ve 3. ligimizden de “Bize de limit gelsin” talepleri var.

Bizim Digiturk’le bir kontratımız var. Bu sene son yılı. 31 Aralık 2021’dilk evvel yayın ihalesini yapacağız önümüzdeki 5 yıl için. Kimin kazanacağını da goreceğiz.

5. yılımızı evvel Yusuf Beyefendi imzaladı, daha sonra da ben imzaladım. Kestirim ediyorum para gelmiştir. Saat 14.00 üzere Muhteşem Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig’in tüm kadrolarına dönemin birinci avansı ödenecek. Ağustosta değerli bir ölçü daha alınacak.

Devlet korsan yayından ötürü kaybediyor. Bence devletimiz tarafınca yeni maddelerin çıkmasına gereksinimimiz var. Biz bu kaçak yayınları önleyebilirsek başta spor kulüplerimiz kazanır, TFF kazanır, devletimiz kazanır, Digiturk kazanır.

‘Önce dinleriz daha sonra karar veririz’
Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği ile yüzde yüz tıpkı fikri taşımalarının mümkün olmadığını söyleyerek, “Bize düşen şudur; biz herkesi dinleyeceğiz, sonuç olarak sonucu vereceğiz” dedi. Yabancı konusuna değinen Özdemir, “6 tanesi tribünde olabilir, yedek olabilir fakat alanda 8 yabancı istiyoruz. 20 ekip içerisinde biroldukca kulüp 8+6’nın uygun olduğunu söylemiş oldu. 1 yıl evvelden almıştık bu sonucu ve 3 yıllık bir dönemde almıştık. Pandemi niçiniyle ertelememizi istediler, hay hay dedik” sözünü kullandı.