Müslüme toprağa verildi

Vitra

New member
Müslüme toprağa verildi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi İsimli Tıp Ünitesi’nde bu sabah otopsisi tamamlanan Müslüme Yağal’ın cenazesi, dayısı Ercan Yağal ve ablası Nurcan Özcan tarafınca teslim alındı. Müslüme’nin cenazesi, süreçlerin akabinde memleketleri Karaman’a getirildi. Müslüme’nin cenazesi evvel Karaman Devlet Hastanesi’ne konuldu. Anneanne Müslüme Yağal, torununun cenazesini kendisi yıkadı. Çeltek Mahallesi’nde bulunan Kazalpa Mezarlığı önüne getirilen minik Müslüme için burada cenaze namazı kılındı. Müslüme’nin tabutu, Türk bayrağı ve çiçeklerle süslendi. Abla Nurcan Özcan, Müslüme’nin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenazeye Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Lideri Savaş Kalaycı, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile Müslüme’nin yakınları katıldı. Minik Müslüme’nin meyyit bulunmasının akabinde gözaltına alınan annesi Selvi Yağal ile babası Mehmet Yağal ve kimi akrabaları, jandarma karakolunda tabir süreçleri bitmediği için cenaze merasimine katılamadı.

‘Müslüme, bulunduğu yere kendi imkanlarıyla gidemez’

Müslüme’nin ablası Nurcan Özcan (24), “Müslüme Türkiye’nin canıydı. Herkes hayli umut etti canlı bulunsun, diye ancak nasip olmadı. Allah’ım sevdiğini çabuk yanına alıyormuş. Melek oldu, gitti. Gelinlik giydiremedik lakin onu gelinliklerle son seyahatine uğurlayacağız. Sağ bulunacak, diye daima bir umudumuz vardı. Ben canlı bulunur, diye umudum vardı. Bunu hiç düşünmedim. Tahminen ben düşünmek istemedim. Müslüme bulunduğu yere kendi imkanları ile gidemez. vazifeliler cenazeyi çıkarırken bile zorlanmış. bakılırsavlilerin zorlandığı yere çocuğun kanadı mı var da gitsin? Anne ve babamın burada olmasını fazlaca istedim. Soruşturmaları devam ediyordu. O niçinle olmadı. Cenazemizi aileden tek ben kaldıracağım. Annemin vazifesi bana kaldı. Layığıyla yerine getirmeye çalışacağım. Onlar Müslüme’yi hiç bakılırsamedi. Hiç bulunmasaydı bizim için daha makûs olurdu. bu biçimde ne yapardık; her an bulundu mu, bulunacak mı, geldi mi, gelecek mi, diye yaşayacaktık lakin artık mezarı muhakkak olacak. Her an gidebileceğimiz, dua edebileceğimiz bir mezarı oldu” dedi.

Müslüme’nin cenazesi, kılınan namazın akabinde toprağa verildi.