Müller ve Hummels birlikte son bir kahramanlık yolculuğunu canlandırıyor

Smug

Active member
Thomas Müller hızla gelişen futbol işini zaten çok iyi biliyor. 2018’den bu yana milli takımın konusu, hava durumuna bağlı olarak orijinal Bavyeralı için çok sıcak ya da buz gibi soğuk oldu. Takım otelinin terasında arkadaşı Mats Hummels ile ortak basın toplantısında Müller, “Mats ve ben oyunu zaten oynadık” dedi. “’Artık onlara ihtiyacımız yok, onları bir daha asla davet etmeyin’den ‘Onlara kesinlikle ihtiyacımız var’a kadar. İki hafta sonra yine: ‘Ah, onlarsız idare etmek zorundayız.’” İnişler ve çıkışlar var.

2014 yılında Brezilya’da birlikte dünya şampiyonu olup kahraman oldular. Dört yıl sonra, Almanya’nın Rusya’daki ilk Dünya Kupası ön eleme turundaki yenilgisi olan utançtan ortaklaşa sorumlu tutuldu ve ardından milli teknik direktör Joachim Löw onu görevden aldı. İkiliyi kısa sürede 2021 Avrupa Şampiyonası için geri getirdi. Hummels için başka bir adaylık olduğu gibi hiçbir başarı olmadı. Müller’e bazen soru soruldu, bazen sorulmadı. Eylül ayında Hansi Flick, başarısızlık nedeniyle Katar Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez onu aradı. Müller, Flick kenarda olmasa bile Fransa’ya karşı alınan 2-1’lik kurtarıcı galibiyette 45. uluslararası golünü attı.

Hummels ve Müller bir kez daha en önemli sütunlar oldular

Hummels hâlâ Dortmund’un Westfalenstadion stadındaki tribünlerde oturuyordu. Yeni milli teknik direktör Julian Nagelsmann tarafından geri çağrılan ve milli takımın büyük misyonunu hemen vurgulayan Hummels, “Maç sırasında stadyumda ne kadar harika bir atmosfer olduğunu fark ettim” dedi. BVB savunucusu, ABD gezisinde ABD ve Meksika’ya karşı yapılacak test maçları hakkında “Ülkeyi gelecek yıl Avrupa Şampiyonası’na taşıyacak bu ateşi körüklemek için iki galibiyet çok önemli olacaktır” dedi.

Hummels, DFB takımına dönüşünün tadını çıkarıyor, geri dönüşünden “tamamen mutlu” hissediyor ve fiziksel olarak en iyi durumda. Müller, Dortmund’lu arkadaşına doğru hafifçe göz kırparak, “Ayrıca pek çok kişinin Mats’in, özellikle de fiziksel olarak yeniden bu kadar iyi durumda olacağına inanmadığını da söylemek zorundasınız” dedi.

DFB takımı: Yaş ortalaması 20 yılı aşkın süredir olduğundan daha yüksek

34 yaşındaki Müller ve 34 yaşındaki Hummels, milli takımın yaş ortalamasını hızla yükseltiyor. 1990’ların sonunda Erich Ribbeck yönetiminde DFB takımının bu kadar yaşlı olduğu son dönem ortalama 28,5 yıldı.

Genç antrenör Nagelsmann (eski ikiliden sadece iki yaş büyük) ilk çıkışında olgunluğa güveniyor. Koçun, istikrarsız bir takımı istikrara kavuşturmak ve kendi ülkesindeki Avrupa Şampiyonasına hazırlamak için yalnızca sekiz ayı var. Bunu yapmak için oyuncularının zengin deneyimlerine güveniyor.

26 kişilik kadrodaki profesyonellerden 12’si 30 yaşın üzerinde. 32 yaşındaki Kaptan İlkay Gündoğan ise bunun mantıklı bir fikir olduğunu düşünüyor. “Tecrübenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum” diye açıkladı. Genç oyuncular genellikle “sahadaki belirli durumlara karşı doğru hislere sahip değiller. Bazen biraz sakinliğe, biraz sabra ihtiyacınız var.” 31 yaşındaki Jonas Hofmann da aynı görüşte: “Tecrübe bir takıma çok şey kazandırabilir.”

Hummels: “Birçok erkek çocuk emir verir”

Özellikle Nagelsmann’ın sahadaki en önemli dayanakları eski gruba aittir. Marc-André ter Stegen (32) kalede, Hummels (34) ve Antonio Rüdiger (30) savunmanın ortasında yer alıyor. Gündoğan (32), daha önce henüz 28 yaşında olan Joshua Kimmich ile birlikte oyunculuk yapmıştı. Tecrübeli Bayern yıldızının 80 uluslararası maçında takımda sadece Müller geride kaldı.

Antrenör hücumda Müller’in (34) yanı sıra BVB’nin forvet oyuncusu Niclas Füllkrug’a (30) güveniyor. Bu model DFB’ye yeni gelenler arasında bile devam ediyor. Kevin Behrens (32) ve Robert Andrich’in (29) takıma yeni katılan genç oyuncusu yok. Hummels eğitime dair bir fikir verdi: “Birçok erkek çocuk komut veriyor, sadece iki ya da üç değil. Gerçekten sorumluluğunun bilincinde olanlar var.”

Ancak ekibe yardımcı olması gereken yalnızca kapsamlı deneyim ve sorumluluk duygusu değil, aynı zamanda ilgili profesyonel tutum ve “şimdi her zamankinden daha fazla” zihniyetidir. Hummels, son bir harika dansın ruhunu canlandırarak, “2028 ve 2030’da daha fazla turnuvaya katılmayı planlamıyorum” dedi. Arkadaşı Müller’i de ima ederek, “Artık yaz için gerçekten yeniden atak yapıyoruz” dedi. “O zaman bakalım ne olacak.”

DFB ekibindeki rollerin net dağılımı

Hummels’in Nagelsmann’dan aldığı sipariş konusunda hiçbir şüphe yok. “Tabii ki sahadaki organizasyonu benden devralmamı bekliyor. Benim doğamda olduğu için üstlenmekten hoşlandığım bir rol.” Paralel pilot Müller de benzer şekilde net bir şekilde bilgilendiriliyor: “Benim rolüm her zaman olduğu gibi. Her türlü utanç verici davranışa hazırım” diye açıkladı ve şaka yaptı: “Eğer sol bek oynamam gerekiyorsa, sol bek oynarım, her ne kadar bu şu anda iyi bir fikir olmasa da.”

Kaybedecek zamanları yok çünkü profesyonel olarak ve Avrupa Şampiyonasına kadar çok fazla zamanlarının kalmadığını biliyorlar. Hummels net ve hesaplı bir şekilde şunu talep etti: “Sahip olduğumuz zamanı kullanmalıyız.” “Kasım’da ve Mart’ta birer kursumuz daha var. Daha sonra turnuva hazırlıkları gelir. Sonuçta Avrupa Şampiyonasına sadece 30-40 antrenman günü kaldı.”