MSB bir bakmış, SADAT halbuki yokmuş!

Vitra

New member
MSB bir bakmış, SADAT halbuki yokmuş! CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafınca cevaplanmak üzere bir soru önergesi verdi.

Zeybek, Akar’a son günlerde sıkça gündeme gelen SADAT hakkında sorular yöneltirken soru önergesinde SADAT’ın Askeri güvenlik alanında eğitim verdiği ve kursları içinde ‘Gayri Nizami Harp’ ve ‘Keskin Nişancılık’ üzere başlıklar olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra, ‘Kara Harekatı’, ‘Koruma’, ‘Tahrip’, ‘Keskin Nişancılık’, ‘Gayri Nizami Harp’, ‘İleri Tek Muharebe’, ‘Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik’, ‘Tank/Zırhlı Araç Avcılığı’ üzere kursları bulunduğuna dikkat çeken Zeybek, “Eğitim verilen kişi, kurum ve ülkelerin kontrole tabi olmaması, ulusal güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Firmanın kimlere, hangi koşullarda eğitim verdiği bilinemediği üzere ikmal faaliyetleri de, tedarik sürecinden lojistik sürecine kadar şeffaf değildir” tabirlerini kullandı.

Zeybek’in bu bağlamda yanıtlanmasını istediği sorular şunlar oldu:

1- SADAT Milletlerarası Savunma, Danışmanlık, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulduğu günden bugüne kadar devletimizin hangi kurumlarına askeri ve güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve ikmal hizmetleri vermiştir? Verdiyse nelerdir?

2- Türk Silahlı Kuvvetleri, SADAT’tan askeri alanda ve/veya iç ve dış güvenlik alanında danışmanlık hizmeti almış mıdır? Aldıysa bilgileri nedir?

3- Türkiye’nin kimi kentlerinde SADAT’ın denetiminde ve işletmesinde olan silahlı eğitim kampları bulunmakta mıdır? varsa hangi şehirlerdedir? Kimlere, ne üzere eğitimler vermektedir? ,

4- Harp okullarına alınacak olan adayların mülakatları sırasında, bu okullara alınacak adayları seçmekle bakılırsavli komitede SADAT irtibatlı isimler bulunmuş mudur? Hangi unvanla bu mülakatlarda bulunmuşlardır?

Tek cümlelik karşılık

Hulusi Akar’ın cevapladığı ayrıntılı soru önergesinin cevabı kısa ve net oldu. Akar, Ulusal Savunma Bakanlığı’nda SADAT ile ilgili rastgele bir bilginin bulunmadığını yanıtında açıkça beyan etti.

Akar’ın resmi yanıtı şöyleki:

“Yazılı soru önergesinde karşılıklandırılması istenilen hususlar hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır”

SADAT Nedir?

SADAT kendi sitesine göre, milletlerarası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren birinci ve tek Türk şirketi olduğu tezinde olan şirket danışmanlık, eğitim ve ikmal olmak üzere üç ana alanda hizmet sunduğunu belirtmekte.