Milletvekili ve vali istifa etti, Erdoğan müsaade vermedi!

Vitra

New member
Milletvekili ve vali istifa etti, Erdoğan müsaade vermedi! 2018 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında çıkan hengamede, milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ile ilçe esnafından Esvet Şenyaşar’ın oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetmişti.

PKK saldırısı tezi

Olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilinin kardeşinin PKK’lılar tarafınca öldürüldüğünü söylemiş oldu ve “Bu olay, PKK ve HDP’nin, Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, olayın evvelinde kurgulandığını, hücumun hazırlıklı olduğunu öne sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım da faillerin yahut zanlıların PKK sempatizanı olduğu istikametinde polisin kayıtları, tespitleri olduğunu söylemiş oldu.

Çelişkili telaffuzlar

Devletin Anadolu Ajansı da olayı “Suruç’ta AK Partililere silahlı saldırı” diyerek vermişti. Haberlere göre, PKK yanlıları AKP’lilere saldırmıştı. halbuki olayın şahitleri da mağdurları da o denli söylemiyordu. Halihazırda öldürülen 4 bireyden 3’ü, vekil Yıldız’ın düşman bildiği ailenin üyeleri, baba Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal’di.

Barış Terkoğlu, yaşanan bu olayın akabinde kentin valisinin istifa etmek istediğini lakin Erdoğan’ın müsaade vermediğini aktardı. Terkoğlu, “Duyduğuma göre Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de Cumhurbaşkanı’yla görüşmüş ve affını istemiş. Erdoğan’ın “nazaranvde kal” buyruğuyla tekrar koltuğuna oturmuş.” dedi.

Terör dendiğinde utandım

Terkoğlu, AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da istifa etme teşebbüsünde bulunduğunu ve olaya terör dendiğinde utandığını hatırlattı. olaydan yıllar daha sonra konuşan Fakıbaba “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha evvel o dükkâna gittim. Görüntüleri izledim, Şenyaşar ailesi beni epeyce hoş karşılamış. Birinci gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesi için, iki tarafa da başsağlığı dilesin diye tembihledim.” dedi.

Bitmeyen olayların sebebi

Terkoğlu, yazısının devamında “Urfa’da AKP’li ya da muhalif, gözü kör olmayan herkes farkında. İktidarın gücünü ardına alarak mafyalaşmış, vahşice cinayet işlemekten çekinmeyen, bunu yaparken de öldürdüklerine “terörist” suçlaması yapabilen bir yapı, kentin hâkimi olmaya çalışıyor. “Bitmeyen istifa”ların, “artık istemiyorumlar”ın, “beni affedinler”in sebebi de bu zehirli iklim.” kelamlarını kullandı.