MHP’den Alparslan Türkeş Vakfı’na baskın ve tehdit

Vitra

New member
MHP’den Alparslan Türkeş Vakfı’na baskın ve tehdit Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafınca Türkeş’in 104. doğum günü sebebiyle düzenlenen anma aktifliğine İdeal Ocakları üyesi olduğu sav edilen bir küme baskın düzenlemiş, salonda bulunanları darp etmişti.

Vakıf, MHP Vilayet Lideri ve olaya müdahale etmeyen polisi suçlarken MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli olayların ardında Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mahsur Yavaş‘ı bulunduğunu öne sürmüştü.

Bahçeli, Yavaş’a “Ülkücülerin nefesi ensenizde” tehdidinde bulunmuştu. Bugün yeni bir adım atan MHP, Türkeş ailesinin kurduğu Alparslan Türkeş Vakfı‘na karşılık Türkeş’in ismini taşıyan bir vakıf kuracağını deklare etti.

Dava Ocakları tarafınca paylaşılan imajlarda akşam saatlerinde ortalarında MHP Ankara Vilayet Lideri Turgay Baştuğ’un da olduğu bir küme, Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek vakıfta bulunanları tehdit etti.

Vakfın, Ankara Büyükşehir Belediye’si üzerinden CHP’ye dayanak verdiğini argüman eden Baştuğ vakıfta bulunanlara “Ülkücülerin nefesi ensenizde. Sizi uyarıyorum, tekrar da uyarmam” diyerek tehdit etti.

Vakfa gelen MHP Ankara Vilayet Lideri Turgay Baştuğ ve birlikteindekiler,
“Vakfımızı Başbuğu’muzun kemiklerini sızlatacak, onu kullanarak CHP’ye Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını size soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim. Ya adam üzere çalışmalarınızı yürütürsünüz, ya da nefesimiz ensenizde olacak. Buraya geldim uyarıyorum. Bundan daha sonra da uyarmayacağım.

Büyükşehir size takviye veriyor ya da sizi kullanaraktan topluluğun üzerinde oyun oynanıyor. Bunu yaptırmayacağız.

CHP’nin belediyesinin arabası ne geziyor burada. Davacıların nefesi ensenizde sizi uyarıyorum. tekrar da uyarmayacağım.”
tabirlerini kullanıyor.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e evlat olmak kan değil gönül ve fikir bağı sorunudur. Başbuğun aziz anısını ne sarhoşlara ne oy avcısı CHP’li belediye liderine ne de menfaatperestlere bırakmayacağız.
Şunu bilin ki:”Ülkücülerin nefesi ensenizde!” @mansuryavas06 @KutalmisTurkes pic.twitter.com/nvYTqGMPGV

— Gülce Sevim Bozkurt (@gulce06_) December 5, 2021