Meral Akşener’den TBB yorumu: Düzgün bir periyot olacak, nefes alacağız

Vitra

New member
Meral Akşener’den TBB yorumu: Düzgün bir periyot olacak, nefes alacağız DÜZGÜN Parti başkanı Meral Akşener, Ankara’da Otizm Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf İdare Konseyi Lideri Aydın Çayan’dan, çalışmaları hakkında bilgi alan Akşener, vakfı gezerek, otizmli bir gençler ile çikolata hazırladı. Bir diğer otizmli gençle masa tenisi oynayan Akşener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Benim ailemde de görme engelli bireyler var”

Otizmli bireylere dikkati çekmek, burada yapılan ve örnek olması gereken çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak emeliyle ziyareti gerçekleştirdiğini lisana getiren Akşener, “Umarım aracılığınızla burası, burada yapılan çalışmalar Türkiye’nin bir fazlaca yerinde bir daha hayat bulması için, o kentlerde de çocuklarımıza model olabilmesi için, ailelerimize model olabilmesi için bugün buradayız. Benim ailemde de görme engelli bireyler var. Çocukluğumdan beri o hususta neler hissedildiğini biliyorum.” dedi.

“İyi bir periyot olacak, nefes alacağız”

Bir gazetecinin, Türkiye Barolar Birliğindeki seçime ait, “Yeni devrin birinci adımı olarak yorumlanıyor bu değişim. Siz nasıl yorumluyorsunuz?” sorusu üzerine Akşener, “Katılıyorum yorumlara. Değişimin ayak seslerini fazlaca uzun bir vakittir söyleyenim ben, onun için katılıyorum. İyi, uğurlu olsun inşallah.” karşılığını verdi.

Akşener, “Nasıl bir periyot olur sizce?” sorusu üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

Güzel bir periyot olacak, nefes alacağız. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti, liyakati, şeffaflığı, hesap verilebilir olmayı mecbur hale getirecek bir değişim.

Yani örneğin seçime gideceğiz, ister 2023 ister daha evvel, o siyasi partilerin birbirleriyle olan rekabeti bu tıp kavramlar üzerinden ‘ben daha düzgününü yapacağım’ olarak olacak, evvel tek tek siyasi partiler açısından söylüyorum, daha sonra mecburuz bu sistemde ittifaklar üzerinden yürümeye, o ittifakların birbiriyle olan rekabeti, kutuplaştırma, şuculuk buculuk üzerinden ayrışma yerine rekabeti hizmet üzerinden, proje üzerinden yapacağız, bu değişiklikler, bu değişimler sürdüğü takdirde. Hoş, âlâ olacak.