Marco Rossi: “Attila Szalai için 20 milyon euro gerçekçi”

Sarr

Active member
EURO 2020’de ortaya koydukları futbol taraflı tarafsız her insanın beğenisini kazanan Macaristan’ın Teknik Yöneticisi Marco Rossi, Fanatik Gazetesi’ne röportaj verdi. İşte deneyimli hocanın açıklamaları:

‘Finale çıkmış üzere sevindiler’

Macaristan’ın, kupadaki performansı hakkında yorumunuz?

“Aslında kupaya epey güzel başladık. Birinci maçta 3-0’lık Portekiz hezimeti, bu uğraşın hakkı değildi. Penaltı ve yediğimiz son goldeki ofsayt kararları tartışmalıydı. Fransa’ya karşı mükemmeldik fakat kendi kusurumuzdan yediğimiz golle 1-1 birliktee kaldık. Almanya maçında tam bir üst çeşide çıkıyoruz derken, rakibin büyük bir grup olma özelliğine karşı koyamadık ve 2-2 birliktee kalarak elendik. Lakin Almanya’nın maç sonunda finale çıkmış üzere sevinmesi ve son anlarda vakit geçirmeleri, ne kadar güzel oynadığımızın göstergesiydi. Grubumla gurur duyuyorum.”

‘Teknik manada gelişmeliyiz’

Kadronun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

“Bu grubun geleceği var. elbette kimi oyuncuları daha âlâ hale getirmemiz gerek. Sol bölgede eksiğimiz var. Elimizde Adam Szalai üzere savaşçı ve kaptanımız olan bir forvete sahibiz. Fakat Adam 33 yaşında ve yeni oyunculara muhtaçlık kelam konusu. Fizikî, taktiksel ve motivasyon manasında meselemiz yok. Teknik manada ise gelişmemiz gerek. Örneğin bu turnuvada sakat olan Dominik Szoboszlai’nin eksikliğini fazlaca hissettik. Yaratıcı oyuncuların sayısını artırmalıyız.”

‘Kilit oyuncularımız içinde’

Attila Szalai nasıl bir turnuva geçirdi?

“Attila’yı hakikaten çok seviyorum. Bunu yalnızca yeterli bir futbolcu olduğu için değil, hem de güzel bir insan olduğu için söylüyorum. Çok mütevazı. 2 hazırlık ve 3 küme maçının hepsinde 90 dakika oynattım. Bizim grubumuzun kilit oyuncuları içinde. Şahane bir turnuva geçirdi. Fenerbahçe daha sonrası gelişim manasında düzey atladı. Fenerbahçe hayli büyük bir kulüp lakin daha kıymetlisi, oradaki taraftar baskısının gelişim manasında ona epeyce şey kattığını görüyorum. Tam bir defans oyuncusu ve gelişmeye hayli açık.”

‘hemen çabucak en üst düzeye ulaşmadı’

Fenerbahçe’de Lider Ali Koç, “Szalai’nin pahası en az 20milyon Euro” dedi. Yorumunuz?

“Szalai çabucak hemen en üst düzeye ulaşmadı fakat bu biçimde devam ederse, bundan eminim ki Avrupa’nın 5 büyük liginden birine rahatlıkla gidebilir. Ben hiç bir oyuncuyu, nakdî bir paha üzerinden yorumlamam. Lakin Fenerbahçe’nin onun için koyduğu sayının hayli gerçekçi olduğunu düşünüyorum.”

‘Türkiye hiç savaşmadı’

Kupada Türkiye’yi nasıl buldunuz?

“Türkiye, herkes üzere beni de şaşırttı. Alanda bir planları ya da taktikleri yok üzereydi. Türkiye’deki futbolu takip ediyorum. Türkler, savaşçı ve inatçı bir oyun usulüne sahiptir. Bu üslup, bana da hayli uyuyor. Ancak turnuvada Türkiye’den bunu hiç goremedik. Evet, turnuvanın en genç kadrosuna sahipsiniz lakin tecrübesizlik kısmına katılmıyorum. Kümede 3 maç var ve her şeyini vermen gerekiyor. Benim için deneyim, kümeden çıktıktan daha sonra devreye giriyor. Türkiye’nin, tecrübesizlik sebebiyle elendiğine katılmıyorum.”

‘En kuvvetli favori Fransa’

EURO 2020’deki favoriniz hangi grup?

“Turnuvanın eşleşme formatı üzerinden bakarsak; ülkem İtalya’nın, yarı finalde Fransa ile karşılaşacağını düşünüyorum. elbette Belçika ya da Almanya da kaliteleriyle son 4 ortasına kalabilir. Lakin en kuvvetli favori, katiyen Fransa. İtalya epeyce motive fakat Fransa’nın farkı, muhteşem starlarının epey olması. Zira ne kadar düzgün olursanız olun, eninde sonunda size maçı kaliteli oyuncular kazandırıyor.”