Mansur Yavaş, Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü’nü kuruyor

Vitra

New member
Mansur Yavaş, Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü’nü kuruyor Şanlıurfalı 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’ya geldi. Ankara’da, hentbol salonunda idman yapan Akpınar ondan sonrasında hislerini deklare etti.

Akpınar’ın şu kelamları toplumsal medyada büyük ilgi gördü:

“İlk başlarda ‘Sen kızsın, şort giyemezsin, adamların yanında oynayamazsın’ dediler. Daima beni dışladılar erkeklere nazaran. ‘Erkek hocan var, t-shirt giyemezsin, oran buran görünür’ dediler. daha sonra ben ‘Hayır, ben niçin oynamayayım’ dedim. daha sonra ben kendime bir yemin ettim. Dedim, ‘Ben kendi köyümün kız çocuklarının yazgısını ben kendim değiştireceğim. Bu vakte geldim. Hem kendi mesleğim yapacağım, tıpkı vakitte spora devam edeceğim ki onların ön yargılarını yıkayım. Ondan daima spora devam ettim ve hiç bırakmayı düşünmüyorum.”

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada şu iletileri verdi:

“Merve’nin azim ve muvaffakiyetinin ilhamıyla EGO Spor Kulübümüze kardeş olacak Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübünün kuruluşuna hazırlanıyoruz. İnanıyoruz ki Merve Akpınar’ın gücü ve inancı tüm bayanlara ses, yollarına umut olacak.”