ManCity’ye karşı Bayern maçı hakkında yorumlar: Tuchel kadrosunda “şokta”

Smug

Active member
Joshua Kimmich (Bayern):
“Acımasızca. Özellikle ilk 60 dakika çok iyiydi. Ardından Freiburg’a karşı yaptığımız gibi Pazar günü bir atış daha yapacağız. 2-0 öne geçtikten sonra hata yapmaya biraz daha yatkındık ve çok fazla pozisyon yarattık.” Sonuç acı.İlk yarı bize güven verdi.İkinci yarıda tersine çevirebileceğimize inandık.2-0 olunca bu bir hata tabi ki o seviyeden cezasını çekecek.Garip gelebilir ama Bugün ayak uydurabileceğimizi gördük. İkinci maçta hala bir şeyler bulabileceğimize dair güvenim şimdiden var.”

Bayern Teknik Direktörü Tuchel: “Sonucu hiç görmüyorum”

Thomas Tuchel (Bayern)

… Oyun hakkında:

“Sonucu hiç göremiyorum ama artık bunu kabul etmeliyiz. İkinci yarıda Manchester’dan bile daha iyiydik. Freiburg takımı sol eliyle şut çekti ve kornere gitti. Sonra Rodri. O değil. yarım bile olsa. İzin verdiğimiz tek şey buysa, mutlu olurum. Ama hepsi içeri girerse, tabii ki olmaz.”

…2-0 yapan Upamecano ile sahnede:
“Kesinlikle birdenbire ortaya çıktı. Bunun acı olduğunu biliyor. Şimdi çok acı bir sonuçla ödüyoruz.”

…son düdükten sonra soyunma odasında yaptığı açıklama hakkında:
“Onlara sonuca takılmamalarını söyledim. Burada en az bir golü hak ettik. Biraz güven hala eksik. Sadece köşeye giden şuta ihtiyacımız var. Bu tabii ki çok acı bir sonuç. Futbol futboldur, hiçbir şey başkasına verilmez.”

… ekibinin görünümü hakkında:
“Bugün takımıma biraz aşık oldum. Özellikle nasıl, nasıl karşılık verdiğimiz. Düellolarda hala biraz gelişebiliriz. Ama gerçekten beğendim. Çok daha fazlasını hak ettik. Kulağa aptalca gelse de bugün gerçekten eğlenceliydi.”

De Ligt: “Berbat”

Matthijs de Ligt (Bayern)…

…yarası hakkında:

“Biraz ağrım var ama bu futbol.”

… Oyun hakkında:
“Sonunda çok barizdi. Bence oyunu gereksiz yere verdik. Başlangıçta City iyi bir şans yakaladı ve Jamal (Musiala) da iyi bir şansı kaçırdı. Yazık. Oyunu vermemiz berbat. Man City bugün çok daha iyi oynadı.”

Pep Guardiola (Manchester City): “Çok ama çok karmaşık bir maçtı. Bayern’e karşı oynadığınızda ne kadar iyi olduklarını anlıyorsunuz. İlk 45, 60 dakikada daha iyi oldukları birçok anlar yaşadılar. Hepsi uygun gibi, özellikle Musiala’dan önce. Coman ve Sané’nin derin koşularını savunmak çok zor. Ama ondan sonra daha iyiydik, ikinci golü de attık ve 2-0 ve 3-0 ile ivme elbette bizim tarafımızda. Çok ama çok iyi oynadık. Birkaç şansımız daha vardı ama Bayern Münih her zaman orada. Bayern’in kalitesinden çok etkilendim. Sadece bireysel kalite açısından değil, aynı zamanda taktik açısından da.”