Magdeburg'daki saldırıdan kısa süre önce: Silahlı saldırgan Taleb A. mahkemede çıldırdı

Smug

Active member
Anlaşmazlık, “Laik Mülteci Yardımı” aktivistleri tarafından açılan hakaret davasıyla ilgiliydi. Bu dernek aslında mültecilere danışmanlık yapmak için Taleb A. ile birlikte çalışmak istiyordu ama bu olmadı. Sonuç olarak, dernek ve onunla yakından ilişkili olan “Eski Müslümanlar Merkezi Konseyi”nin bir basın açıklamasında belirttiği gibi, Taleb A. “Laik Mülteci Yardımı'nın bireysel aktivistlerini alenen karalamaya” başladı.

Magdeburg suikastçısı: Taleb A. mahkemede çıldırdı

Taleb A.'ya yapılan hakarete karşı yasal işlem başlattılar. Laik Mülteci Yardımı kurulu, Haberler'a internet üzerinden yaptığı açıklamada, davacıların Taleb A. ile ilk kez 2023 yazında Köln Bölge Mahkemesinde yapılan duruşmada şahsen buluştuğunu söyledi. Daha önce kimse onun fotoğrafını bile görmemişti. “Davranışları dengesiz ve rahatsız ediciydi. Karar ilk açıklandığında öfke nöbeti geçirdi ve güvenlik tarafından binadan çıkarılmak zorunda kaldı. Davacılardan hiçbiri orada değildi ancak olay mahkeme tarafından mahkemeye bildirildi. Davacıların avukatları bu konuyu evinizin ortamında ele alsınlar.”

Mülteci yardımına göre, Köln bölge mahkemesi Taleb A.'yı iki aktiviste iftira atmayı bırakma cezasına çarptırdı ve onu her birine 250.000 avroya kadar veya alternatif olarak altı aya kadar para cezasıyla tehdit etti.

“Almanya'yı savunuyorum! Seni değil!”

Suudi doktor buna itiraz etti. Ekim 2024 sonunda yapılan temyiz duruşmasında Taleb A.'nın davayı kazanamayacağı ortaya çıktı. Bu onu mahkemede “öfkeli bir konuşma” yapmaya teşvik etti. Alman mahkemelerinin yapamadığı bir şeyi yaparak Avrupa'yı İslamlaşmadan kurtaracağını söyledi.

Giordano Bruno Vakfı'nın yönetim kurulu sözcüsü olarak “Eski Müslümanlar Merkezi Konseyi” ve “Laik Mülteci Yardımı”nın kuruluşuna eşlik eden Michael Schmidt-Salomon, bu olayın ayrıntılarını biliyor. Schmidt-Salomon internet üzerinden Haberler'a kendisinin orada olmadığını ancak avukatlar ve iki aktivistle konuştuğunu söyledi. “Dolayısıyla Taleb A. için temyizi kazanamayacağı açıktı. Öfkeyle ayağa kalktığı söyleniyor. Öfkeyle Alman yetkililerin pişman olacağını söyledi. Parmağını hakime doğrulttu. Güvenlik personeli daha sonra geldi ve üzerinde sakinleştirici bir etki yarattı. Her ne kadar açıkça iyileşmiş olsa da, konuştuğum insanlar için zihinsel durumunun kötüleştiği açıktı.

Mülteci yardım kurulu, Taleb A.'nın hakime bağırdığını ve “Ben Almanya'yı savunuyorum! Seni değil!”

Aktivist polisi Taleb A hakkında uyardı.

Sosyal medyadaki paylaşımlarının ardından “Laik Mülteci Yardımı” aktivisti, geçen yıl Taleb A. hakkında suç duyurusunda bulunarak, hazırlandığı saldırı konusunda polisi uyarmıştı. Ancak LKA Saksonya-Anhalt, yaptığı değerlendirmede Taleb A.'nın spesifik bir tehdit oluşturmadığı sonucuna vardı. Taleb A. ile anlaşmazlığa düşen iki örgüt, basın bültenlerinde “Magdeburg'daki feci saldırının gösterdiği gibi, haksız bir şekilde öyle” diye yazdı.

Michael Schmidt-Salomon, Taleb A.'nın terapist olarak çalışmaya devam etmesinin kendi bakış açısına göre “çılgınlık” olduğunu söylüyor. Akıl sağlığının yerinde olmadığı en son duruşmada ortaya çıktı.

Taleb A., Mart 2020'den beri Bernburg'daki ceza infaz kurumunda doktor olarak çalışıyor. Bernburg ceza infaz kurumu, bağımlı suçluları iyileştirmek ve korumak amacıyla Saksonya-Anhalt eyaleti tarafından işletilen bir tesistir. Klinik, tatil ve hastalık nedeniyle Ekim 2024'ün sonundan bu yana görevde olmadığını söyledi.

Kamuya açık röportajlar ve çevrimiçi faaliyetleri, İslam'ı reddeden, özellikle Alman polis yetkililerinden giderek daha fazla nefret eden ve giderek daha fazla zulme uğradığını hisseden bir adamın resmini çiziyor.