Lider Aras’tan minibüste oturmasına mani olunan yolcudan Bodrumlular ismine özür

Vitra

New member
Lider Aras’tan minibüste oturmasına mani olunan yolcudan Bodrumlular ismine özür Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, iş kıyafetleriyle bindiği minibüste, sürücü Sait Demir (62) tarafınca üzerinin kirli olduğu nedeni öne sürülerek oturmasına müsaade verilmeyen fayans ustası Hasan Duman’ı (38) makamında ağırladı. Sait Demir’e sahip çıkıp, Büyükşehir Belediyesi’nce iptal edilen sürücü kartının geri verilmesini isteyen Duman’ı mütevazılığı için kutlayan Lider Aras, Bodrum halkı ismine özür diledi.

Bodrum’da, 6 Aralık günü saat 20.00 sıralarında, işten çıkan fayans ustası Hasan Duman, otogardan Yalıkavak istikametine giden minibüse bindi. Sürücü Sait Demir, Duman’a kıyafetlerinin kirli olduğunu ve koltuğa oturamayacağını söyleyince tartışma çıktı. Bu anlar ise minibüsteki yolcu tarafınca cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Minibüs sürücüsünün, manzarayı çeken yolcuya çıkışıp, “Görüntüyü silmezsen ben de gitmem” demesi de görüntüde duyuldu. Sürücünün koltuğa oturmasına müsaade vermediği yolcu, Yalıkavak’ta minibüsten indi. İmgeler üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafınca Sait Demir’in sürücü kartı iptal edildi, hakkında idari süreç başlatıldı.

‘İşsiz kalmanın ne demek olduğunu bilirim’

Yaşananlardan dolayı üzüldüğünü belirten Hasan Duman, kıyafetlerinin kirli olduğunu ileri süren Sait Demir’e sahip çıkarak, Büyükşehir Belediyesi’nce iptal edilen kartının geri verilmesini istedi. İşsiz kalmanın ne demek olduğunu düzgün bildiğini lisana getiren Duman, “Eğer benimle yaşadığı tartışma niçiniyle işinden olduysa kendisinden de belediye yetkililerimizden de özür dilerim. Buradan belediye liderimize ricada bulunmak istiyorum; lütfen bu arkadaşın iptal edilen sürücü kartını bir daha çıkarıp, işine dönmesini sağlasınlar. İşsiz kalmanın ne demek olduğunu epeyce düzgün bilirim. Daha evvelinde bir cürmü vardı, bu da üzerine eklenip karar verildiyse onu bilemem” dedi.

Sait Demir ise “Kimse benden nefret etmesin zira ben yalnızca ekmek tekneme sahip çıktım” diyerek kendisini savundu.

Hususun ulusal ve lokal basında haber olarak yer almasının akabinde Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, Hasan Duman’ı makamında ağırladı. Bodrum halkı ismine Duman’dan özür dileyen Lider Aras, mütevazılığı için de teşekkür etti.