Kripto FETÖ’cüler Saray’a sızmış olmasın!

Vitra

New member
Kripto FETÖ’cüler Saray’a sızmış olmasın! İktidar mensuplarının, iktidar medyasının uzun müddettir dilenden düşürmediği bir telaffuz var.

Diyorlardı ki…

17/25 Aralık’ta yargı yoluyla denediler olmadı…

15 Temmuz’da darbe yapmaya kalktılar, halkımız direndi.

Başaramayınca, kur atağıyla (doları ve Euro kurunu yükselterek) ekonomimizin belini bükmek, iktidarı diz çökertmek istediler.

Hatırlarsanız, 2018 yılının ağustos ayındaki kurun yükselişini bu biçimde izah etmişlerdi; dış güçlerin oyunu, üst aklın tezgahı…

Türk iktisadı o kadar yeterliydi ki, iktidar o kadar şahane işler yapıyordu ki, Batı kıskanmaya başladı. Aracı kurumlar vasıtasıyla gece yarıları dolar/euro satın alarak kuru patlatmaya kalktılar.

Kuru yükselterek iktisadımızı zayıflatmaya kalktılar. Lakin kuvvetli ekonomik bünyemiz, kuvvetli bankacılık sistemimiz yardımıyla dimdik ayaktayız.

Girin arşivlere bakın; bu tonda yazılmış olunca yazı, onlarca demeç bulursunuz.

Ancak son iki ayda yaşadığımız kur artışının, Türk Lirası’nın bir yılda yüzde 40 kıymet kaybetmesinin dış güçlerle ilgisi yok. Dış güçlerin aslına bakarsan ülkemize uğradığı yok.

Batı bizi defterinden silmiş Ankara farkında değil!..

Doların 7.40’tan 11 ayda 13.70’e çıkması büsbütün Saray’ın tercihi. Bu ay da faiz indirimine giderlerse (200 baz puandan kelam ediliyor) 15’lere dayanır.

Yüzde 50’lik artış demek.

Yani, Türk Lirası’nın yüzde 50 kıymet kaybından kelam ediyoruz.

Bir ülke bilerek isteyerek kendi aşağına kurşun sıkar mı? Ayak ne demek kendini Aşil topuğundan vurur mu?

Diyorum ki iktidarın ve iktidara yakın müelliflerin düne kadar söylemiş oldukleri doğruysa. Türkiye’yi kur üzerinden yıpratmaya bu yolla hükümete devirmeye çalışmışlarsa…

Saray’ın sonucuyla paramızın yüzde 50 kıymet kaybetmesinin…

Saray’ın sonucuyla insanların fakirleşmesinin…

Saray’ın sonucuyla kurun yükselmesinin…

Bir manası, bir izahı olmalı. Bugüne kadar akıl mantık silsilesinde izah edeni görmedim. Cumhurbaşkanı bile yaptığını izah edemediği için ‘nass yok mu nass’ diyerek dine sığındı. Dini kalkan yaptı.

Tutmayınca Çin modelini ortaya attılar.

Çin üzere olacakmışız!..
( Geçen yıl 30 ekim tarihinde T24’te yazmıştım; Türkiye’ye Çin yapmak istiyorlar demiştim. bu biçimde da maksatları yüksek kur düşük faizdi, denediler olmadı, çuvalladılar. Çin söylemi yeni değil. Tee geçen yıldan kalma nakarat)

Yani büsbütün palavra, günü kurtarma, göz boyama, büyük ekonomik felakete kılıf uydurma teşebbüsü.

Hangi Çin olacağız?

1970’lerin, 1980’lerin Çin’i mi, bugünün Çin’i mi?

Çin üzere olmayı hedefliyorsak yalnızca iktisatla mi sınırlayacağız siyasal alanda da Çin modeline mi geçeceğiz?

Bunlar konuşulmayan lakin kıymetli sorular. Mevzu dağılmasın, Bunu da tartışırız.

Artırım yağmuru karşısında daha da fakirleşeceklerini biliyorlar.

bu biçimde soru şu; Saray bilerek ve isteyerek vatandaşını niye yoksullaştırmak için adımlar attı.

niye
hiç bir saygın iktisatçının açıklayamayacağı kararlar aldı?

niye ülkenin Aşil topuğuna kurşun sıktı?

niye ülkeyi 10 yıl sürecek ekonomik batığın içine sürükledi?

niye, niye, niçin…

Yanıt veren yok.

Zira karşılığı yok. Tutturmuşlar Çin modeli de Çin modeli…

Yersen!..

Diyorum ki; sanki kripto FETÖ’cüler Saray’a mı sızdı? Tek kişilik hükümete yanlış raporlar mı veriyorlar? Tek kişilik hükümetin aklını mı çeldiler?

Açıkça yeni Hazine ve Maliye Bakanı’ndan şüpheleniyorum. Kendisi eski Fethullahçı. Kripto mu değil mi, günahını almayayım.

Düne kadar bakan yardımcısıydı. Bakandan daha tesirliydi. ‘Faizi indirelim, ihracat patlar, kur artışı niçiniyle ithalat kısıtlanır, cari açığı kapatırız. daha sonrası kolay, kur iner, kur inince de enflasyon iner’ tezinin savunucusu.

Ölme eşeğim ölme formülünü ezberledik.

Mucidi bu beyefendiymiş!..

Kuru ikiye katlatarak aşağıya indirme formülü dünyada birinci kere deneniyor.

Bu de bize nasip oldu iyisiyle…

Yedi lira kırk kuruş olan doları, on üç lira yetmiş kuruşa çıkararak büyük bir ihtilale imza atıp on liraya indirmeyi hedefleyen iktisat siyasetine söylenecek kelam bulamadım.

Pekala bu biçimde nedir bu olan bitenin manası?

Aklıma FETÖ işi geliyor…

Bu politikayı yalnızca Merkez Bankası Lideri desteklemiyor, bu politikayı yalnızca yeni maliye bakanı desteklemiyor, Bu politikayı yalnızca para konseyi üyeleri desteklemiyor…

Saray’ın ortasından de destekleyen bürokratlar, danışmanlar var. Tesirli olan onlar..

Bu sebeple diyorum ki, kripto FETÖ’cüler Saray’a sızmış olmasın…

Zira yapılan edileni diğer türlü izah edemiyorum.