Vitra
New member
Kozan’da çıkan yangının ikinci gününde acı tablo sabah ortaya çıktı İlçeye bağlı Akdam Mahallesi’nde dün akşam saat 19.45’te ormanlık alanda çıkan yangın, poyrazın da tesiriyle kısa müddette büyüdü. Takımlar havanın karanlık olması niçiniyle yangına birinci etapta karadan müdahale etti. İş makineleri, arazöz ve çalışanların müdahalesi gece boyunca sürdü. Yangın gece denetim altına alınamadı. Sabahın birinci ışıkları ile alevlerin teslim aldığı yerleşim yerlerinde acı tablo ortaya çıktı. Yangın bölgesine yakın olan ve önlem hedefli boşaltılan 7 köyde biroldukca konut alevlere teslim oldu. Takımların yangınla çabası tüm süratiyle sürüyor.
‘Evimiz, yuvamız gitti’
Yangında konutunun büsbütün yandığını söyleyen Cumali Yücel (63), gözyaşlarına hakim olamadı. 20 yıllık birikiminin kül olduğunu belirten Yücel, “Barajın kenarından ufak bir ateş çıktı ve akabinde rüzgarın tesiriyle her yere dağıldı. Meskenimiz, yuvamız gitti. Bir şeyimiz kalmadı. Buradaki beşerler güvenlik güçleri tarafınca tahliye edildi. İnançlı yerlere gdolayıldüler. Benim konutum de buradaydı. Yandı, kül oldu. bayanım ölmüştü. 3 çocuğum var. Perişanız fakat Allah’tan geldi, yapacak bir şey yok” dedi.
Karadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangına, sabahın birinci ışıklarıyla havadan da müdahale yine başladı.
‘Evimiz, yuvamız gitti’
Yangında konutunun büsbütün yandığını söyleyen Cumali Yücel (63), gözyaşlarına hakim olamadı. 20 yıllık birikiminin kül olduğunu belirten Yücel, “Barajın kenarından ufak bir ateş çıktı ve akabinde rüzgarın tesiriyle her yere dağıldı. Meskenimiz, yuvamız gitti. Bir şeyimiz kalmadı. Buradaki beşerler güvenlik güçleri tarafınca tahliye edildi. İnançlı yerlere gdolayıldüler. Benim konutum de buradaydı. Yandı, kül oldu. bayanım ölmüştü. 3 çocuğum var. Perişanız fakat Allah’tan geldi, yapacak bir şey yok” dedi.
Karadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangına, sabahın birinci ışıklarıyla havadan da müdahale yine başladı.