Vitra
New member
Koyun evrakları ortaya Kılıçdaroğlu siyaseti bıraksın! Herkes benim üzere midir bilmiyorum; ekseriyetle evvel başlığı atar daha sonra kolları sıvar yazıya otururuz.
Bugün yazıya ne başlık atacağımı bilemedim.
Başımda birden çok başlık oluştu. Birçoklarını eledim ikisini yarıştırdım.
Biri; Kılıçdaroğlu Ecevit’e yaklaştı başlığıydı.
Başkası; Kılıçdaroğlu’nun siyaseti bırakma şartı!
Birincisi hayli çarpıcıydı, gece uzunluğu CHP Genel Başkanı’nın performansı konuşuldu. Bence günün gündemi bu. Fakat şahısları bireylerle karşılaştırmak, hatta yarıştırmak hakikat değil.
Ecevit Ecevit’ti..
Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’dur.
Lakin beşerler Kılıçdaroğlu’nun dünkü bütçe konuşmasında Ecevit havası bulmuş olacaklar ki hayli heyecanlandılar. Umutlandılar.
Haksız sayılmazlar, geçen yıl yaptığı bütçe konuşmasında da hayli güzeldi fakat bu defa vurgusu, performansı, sakinliği, AKP milletvekillerinin laf atmalarına verdiği çarpıcı cevaplar, lafını gümbür gümbür söylemesi, amiyane tabirle gol üstüne gol atması heyecan yarattı.
Ecevit’e benzetmeleri, Ecevit’i hatırlamaları bundandır…
Saygılı/sert, kibar/vurucu ayarını düzgün yaptı. İnanıyorum ki, biroldukça konutta, kahvede, arkadaş sohbetinde dün gecenin konusu Kılıçdaroğlu’ydu.
Çok uzun yıllardır bu mesleği yapıyorum. Bütçe görüşmelerinde izlemediğim önder kalmadı. Erbakan’ı da gördüm, Demirel’i de, Ecevit’i de, Özal’ı da, Gül’ü de, Erdoğan’ı da…
Hepsi hatipti. Hepsinin belagati kuvvetli bireylerdi.
Bunu farklı tutalım…
Bir de adrenalin sıkıntısı var. Bu hormon yükselince hatip hayli başarılı oluyor, bilhassa liderse… Partisinin lokomotifiyse.
Bu neye bağlı?
O kişi iktidarsa anlatacak yeni öyküleri var ise, yaptıkları hala alkış alıyorsa, konuştukça kitleler heyecanlanıyorsa adrenali yükselir…
Fakat söyleyecek kelamı kalmamışsa adrenali sıfır demektir. Ne yapsa yükseltemez. Coşamaz, coşturamaz…
O kişi muhalefetteyse söyleyecek kelamı oldukcasa, kendini iktidara hazırlamışsa, birinci seçimi alacağını hissediyorsa adrenali yüksek olur.
Bütçe maratonuna bu pencereden de bakın derim.
Kendine güvenen, güzel hazırlanmış, iktidara geleceğine inanan bu sebeple adrenali tavan yapmış bir Kılıçdaroğlu vardı karşımızda.
Pekala ne dedi?
Neler söylemedi ki…
X Sayıştay’a müdahalelerle raporlar değiştiriliyor.
X Bakanlar sorulara karşılık bile vermiyor.
X Seçilmiş kişinin bütçesini atanmış şahıslar savunuyor.
X Tek kişilik hükümet yasamadan kaçıyor.
X Meclis’in ne prestiji var ki!
X TBMM Vesayet altındadır.
X AKP’den bir kişi bile çıkıp bu yanlış diyemiyor.
X Bir kişi her şeyi ben biliyorum diyorsa dünyanın en bilgisiz insanıdır.
X Devleti bir kişinin iki dudağı ortasına verdik, Meclis’in işi ne?
X Yargı Saray’ın buyruğuyla karar alıyor. Yargıtay Saray’a teslim oldu.
X Gideceklerini çok güzel biliyorlar.
X ABD enflasyonunu da AB enflasyonunu da bu milletin sırtına yüklediler şeytanın aklına gelmez.
(Burada bir parantez açayım. Köprülerden, otoyollardan, tünellerden geçiş, hastanelere giriş dolarla.
Devlet dolarla garanti verdi. Bu da yetmedi kur artışı haricinde ABD’deki, Avrupa’daki enflasyon artışı oranında artırım yapmayı da taahhüt etti. Parantezi kapattım)
X Dolarla rüşvet alanların geliri arttı.
X Rüşvet aldığı savı olan büyükelçi yapıldı.
X Mallar yağma Hasan’ın böreği oldu.
X Bu kumpas bütçe yoksuldan alıp zengine verecek.
Daha kaçları..
Benim en hoşuma giden kelamı şu oldu.
TÜİK’ in enflasyon açıklamasına şiddetle karşı çıkarak; ‘bakkala sorun enflasyon yüzde 21 desin siyaseti bırakırım’ dedi.
Haydi Bakalım TÜİK Başkan’ı…
Haydi bakalım bürokrat Cumhurbaşkanı yardımcısı…
Haydi bakalım bürokrat Hazine ve Maliye Bakanı…
Haydi bakalım tek kişilik hükümet…
Koyun evrakları masaya Kılıçdaroğlu siyaseti bıraksın. Fırsat bu fırsat…
tekrar ele geçmeye bilir!
Kanıtlayın enflasyonun yüzde 21.3 olduğunu Kılıçdaroğlu paşa paşa konutuna gitsin…
Daha ne bekliyorsunuz?
Bugün yazıya ne başlık atacağımı bilemedim.
Başımda birden çok başlık oluştu. Birçoklarını eledim ikisini yarıştırdım.
Biri; Kılıçdaroğlu Ecevit’e yaklaştı başlığıydı.
Başkası; Kılıçdaroğlu’nun siyaseti bırakma şartı!
Birincisi hayli çarpıcıydı, gece uzunluğu CHP Genel Başkanı’nın performansı konuşuldu. Bence günün gündemi bu. Fakat şahısları bireylerle karşılaştırmak, hatta yarıştırmak hakikat değil.
Ecevit Ecevit’ti..
Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’dur.
Lakin beşerler Kılıçdaroğlu’nun dünkü bütçe konuşmasında Ecevit havası bulmuş olacaklar ki hayli heyecanlandılar. Umutlandılar.
Haksız sayılmazlar, geçen yıl yaptığı bütçe konuşmasında da hayli güzeldi fakat bu defa vurgusu, performansı, sakinliği, AKP milletvekillerinin laf atmalarına verdiği çarpıcı cevaplar, lafını gümbür gümbür söylemesi, amiyane tabirle gol üstüne gol atması heyecan yarattı.
Ecevit’e benzetmeleri, Ecevit’i hatırlamaları bundandır…
Saygılı/sert, kibar/vurucu ayarını düzgün yaptı. İnanıyorum ki, biroldukça konutta, kahvede, arkadaş sohbetinde dün gecenin konusu Kılıçdaroğlu’ydu.
Çok uzun yıllardır bu mesleği yapıyorum. Bütçe görüşmelerinde izlemediğim önder kalmadı. Erbakan’ı da gördüm, Demirel’i de, Ecevit’i de, Özal’ı da, Gül’ü de, Erdoğan’ı da…
Hepsi hatipti. Hepsinin belagati kuvvetli bireylerdi.
Bunu farklı tutalım…
Bir de adrenalin sıkıntısı var. Bu hormon yükselince hatip hayli başarılı oluyor, bilhassa liderse… Partisinin lokomotifiyse.
Bu neye bağlı?
O kişi iktidarsa anlatacak yeni öyküleri var ise, yaptıkları hala alkış alıyorsa, konuştukça kitleler heyecanlanıyorsa adrenali yükselir…
Fakat söyleyecek kelamı kalmamışsa adrenali sıfır demektir. Ne yapsa yükseltemez. Coşamaz, coşturamaz…
O kişi muhalefetteyse söyleyecek kelamı oldukcasa, kendini iktidara hazırlamışsa, birinci seçimi alacağını hissediyorsa adrenali yüksek olur.
Bütçe maratonuna bu pencereden de bakın derim.
Kendine güvenen, güzel hazırlanmış, iktidara geleceğine inanan bu sebeple adrenali tavan yapmış bir Kılıçdaroğlu vardı karşımızda.
Pekala ne dedi?
Neler söylemedi ki…
X Sayıştay’a müdahalelerle raporlar değiştiriliyor.
X Bakanlar sorulara karşılık bile vermiyor.
X Seçilmiş kişinin bütçesini atanmış şahıslar savunuyor.
X Tek kişilik hükümet yasamadan kaçıyor.
X Meclis’in ne prestiji var ki!
X TBMM Vesayet altındadır.
X AKP’den bir kişi bile çıkıp bu yanlış diyemiyor.
X Bir kişi her şeyi ben biliyorum diyorsa dünyanın en bilgisiz insanıdır.
X Devleti bir kişinin iki dudağı ortasına verdik, Meclis’in işi ne?
X Yargı Saray’ın buyruğuyla karar alıyor. Yargıtay Saray’a teslim oldu.
X Gideceklerini çok güzel biliyorlar.
X ABD enflasyonunu da AB enflasyonunu da bu milletin sırtına yüklediler şeytanın aklına gelmez.
(Burada bir parantez açayım. Köprülerden, otoyollardan, tünellerden geçiş, hastanelere giriş dolarla.
Devlet dolarla garanti verdi. Bu da yetmedi kur artışı haricinde ABD’deki, Avrupa’daki enflasyon artışı oranında artırım yapmayı da taahhüt etti. Parantezi kapattım)
X Dolarla rüşvet alanların geliri arttı.
X Rüşvet aldığı savı olan büyükelçi yapıldı.
X Mallar yağma Hasan’ın böreği oldu.
X Bu kumpas bütçe yoksuldan alıp zengine verecek.
Daha kaçları..
Benim en hoşuma giden kelamı şu oldu.
TÜİK’ in enflasyon açıklamasına şiddetle karşı çıkarak; ‘bakkala sorun enflasyon yüzde 21 desin siyaseti bırakırım’ dedi.
Haydi Bakalım TÜİK Başkan’ı…
Haydi bakalım bürokrat Cumhurbaşkanı yardımcısı…
Haydi bakalım bürokrat Hazine ve Maliye Bakanı…
Haydi bakalım tek kişilik hükümet…
Koyun evrakları masaya Kılıçdaroğlu siyaseti bıraksın. Fırsat bu fırsat…
tekrar ele geçmeye bilir!
Kanıtlayın enflasyonun yüzde 21.3 olduğunu Kılıçdaroğlu paşa paşa konutuna gitsin…
Daha ne bekliyorsunuz?