Vitra
New member
Kırtasiyede tacize itiraz üzerine tutuklama sonucu Olay, Fatih’te 28 Aralık Çarşamba günü yaşandı. Argümana bakılırsa, 14 yaşındaki kız öğrenci, okul çıkışında cadde üzerinde bulunan bir kırtasiyeye girdi. Genç kız, kırtasiyeye girdikten bir süre daha sonra kırtasiye çalışanı yanına yaklaştı. Kimsenin içeride olmadığı sırada kırtasiye çalışanı öğrenciye sarılarak öpmeye çalıştı. Bir müşterinin içeri girmesiyle kırtasiyeden çıkan kız, meskenine giderek durumu ailesine anlattı. Babanın şikayeti üzerine kırtasiye çalışanı A.S., polis takımları tarafınca gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan kuşkulu, adliyeye sevk edildi. Savcılığın “Çocuğun cinsel istismarı” kabahatinden tutuklanmasını talep ettiği kuşkulu A.S. hakkında İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince “konutu terk etmemek” formundaki isimli denetim kaidesi uygulanmasına karar verildi.
Tutuklamaya yönelik yakalama sonucu çıkarıldı
Bunun üzerine savcılık, şüphelinin isimli denetim sonucuna itirazda bulundu. Savcılık itirazında, 15 yaşından küçük mağdur kız çocuğunun tacizini doğrular nitelikteki kamera imajları ile hatanın işlendiğine dair güçlü kuşku olduğu nedeni öne sürülerek şüphelinin tutuklanmasını talep etti. İtirazı pahalandıran üst mahkeme, A.S. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama sonucu çıkarttı. A.S Fatih ilçe Emniyet müdürlüğü gruplarınca bir daha gözaltına alındı.
Tutuklamaya yönelik yakalama sonucu çıkarıldı
Bunun üzerine savcılık, şüphelinin isimli denetim sonucuna itirazda bulundu. Savcılık itirazında, 15 yaşından küçük mağdur kız çocuğunun tacizini doğrular nitelikteki kamera imajları ile hatanın işlendiğine dair güçlü kuşku olduğu nedeni öne sürülerek şüphelinin tutuklanmasını talep etti. İtirazı pahalandıran üst mahkeme, A.S. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama sonucu çıkarttı. A.S Fatih ilçe Emniyet müdürlüğü gruplarınca bir daha gözaltına alındı.