Kırmızı alarm verildi ancak okullarda tedbir yok. Zira…

Vitra

New member
Kırmızı alarm verildi ancak okullarda tedbir yok. Zira… Sıhhat Bakanı yeni varyantı Omicron için ülke çapında kırmızı alarm verdi. Hadise sayısı korkutucu seviyeye ulaşmış. Bakanlığın deklare ettiğı sayıya bakılırsa 65 bini aşmış.

Siz, bu sayısı onla çarpın…

Günde 650 bin kişi Koronavirüs’e yakalanıyor demektir.

niye mi açıklanan sayısı onla çarptım?

Zira; semptomu olan hastaneye gidiyor, boğazı ağrıyan, ateşi çıkan, kendini halsiz hisseden, eklem yerleri ağrıyan.

Hastaneye gidince işler iki dakika da çözülmüyor. Beşerler PCR testi yaptırmak için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

İşte o kuyruğa girip saatlerce bekleyen 400 bin şahıstan 65 bini hasta çıktı. Ya kuyruğa girmeyenler, ya işimi gücümü bırakamam diye test yaptırmayanlar, ya gündelikçiyim bir hafta nasıl meskende olurum diye rahatsızlığını gizleyenler, ya hiç bir belirti vermeden virüsü kapıp hastalık saçanlar…

Bu yüzden diyorum ki bakanlığın deklare ettiğı sayıyı onla çarpın…

Aslında ben demiyorum, uzman tabipler diyor…

Buna rağmen Sıhhat Bakanlığı ne yapıyor? Bilim Şurası ne öneriyor? Ulusal Eğitim Bakanlığı ne çeşit önlemler alıyor?

Sıfır…

Sıhhat Bakanı her gün arayı koruyun, maskenizi takının, kabalalıklardan uzak durun, aşı olun diyor; o kadar.

Bilim Heyeti, alınan önlemlerin haricinde öbür tedbire gerek olmadığını açıklıyor.

Eğitim Bakanı birinci ve orta okullarda yüz yüze eğitimin süreceğini söylüyor.

Tedbir yok!

Sürü bağışıklığı siyaseti uyguluyorlar.

Karl Mark’ın dünyayı sarsan Das Kapital kitabı üzere Erdoğan’ın dünyayı sarsacağına inandıkları, evvel uygulayıp daha sonra yazılımına geçecekleri Nass Kapital kitabına ziyan gelmesin diye en ufuk tedbire Saray müsaade vermiyor.

aslına bakarsan para da yok…

Hazine tam takır kuru bakır. Merkez Bankası eksi 64 milyar dolar içerde. Senin paranı benim paranı dönüp bana tekrar satıyor. Sattığı doların bir kısmını mecburî karşılık diye bankalardan geri alıp tekrar piyasaya sürüyor.

Hükümetin aklı orada, pandemiyi düşünecek hali yok. esasen Sıhhat Bakanı bakın çarenize dedi kesti attı.

Ulusal Eğitim Bakanı her soruya ‘tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitimin sürecek’ cümlesinin ötesinde tek söz etmiyor.

Edemiyor..

Zira aldıkları tedbir yok!

Ne öğretmenlere test yapılıyor, ne öğrencilere. Hasta olan olur sağlıklı kalanlarla eğitime devam anlayışıyla hareket ediliyor.

Yazının girişinde niye olay sayısını onla çarpmamız gerektiği izah etmeye çalıştım. O saydıklarıma öğrencileri de ekleyin. Siz kuyrukta bekleyen ilkokul, ortaokul öğrencileri gördünüz mü? var ise bile tek tüktür. Lakin Omicron denen varyant en çok çocukları seviyormuş!

Omicron’un kaynadığı yer şu anda okullar…

Pekala Ulusal Eğitim Bakanlığı ne yapmalı? Yüz yüze eğitimi durdurmalı mı?

Hayır; test yapmalı..

İktidarın ‘bizi kıskanıyorlar’ diye lisanından düşürmediği Almanya’nın yaptığını yapsa yeter…

Almanya ne yapıyor?

Okullarda haftada üç gün sınıflara girmedilk evvel tüm öğrencilere ve öğretmenlere süratli test uygulanıyor. 20 dakikada sonuç alınıyor, test negatif çıkanlar sınıflara alınıyor.

Biz niçin yapmıyoruz/yapamıyoruz?

niye?

Zira paramız yok. Para müteahhitlere gitti, para dış borca gitti, para Saray’ın ve bakanlıkların lüksüne gitti, para kamu harcamalarına gitti, para israfa gitti.

Bu sebeple süratli test yapamıyoruz.

Olağan testi bile yapamıyoruz! Günde 400 bindeyiz. 600 binlere, 800 binlere bir milyonlara gelemedik. Tarama teste yapamadık.

Zira paramız yok.

Paramız olmadığı için sürü bağışıklığına yaslandık…

Bizi daima kıskanan Almanlar her köşe başında süratli test yapıyor. Parayla değil ücretsiz. Spor salonuna bile, kapalı alandaki toplantıya bile hatta lokantaya bile üç aşı+ 24 saat ortasında yapılan süratli test kararı olmadan giremiyorsun.

Adamlar bu işi bu kadar ciddiye almış. Birebir virüs bizde de var, ülke kırmızı alarm veriyor tek bir tedbir yok.

Maliye Bakan Yardımcısı iktisattaki heterodoks uygulamaları için ‘dua edin tutsun’ dedi ya..

Sıhhat Bakanı ile Eğitim Bakanı da dua edin hasta siz çocuğunuz virüse yakalanmasın, hasta olmasın demeye getiriyor.

İktidar havlu atmış; bütün umudunu edeceğimiz dualara bağlamış…

Tamam dua edelim de Allah bize akıl vermiş… Daha evvel de değindim; kullanın demiş.

Kullanalım artık.