Kılıçdaroğlu’ndan iktidara artırım uyarısı

Vitra

New member
Kılıçdaroğlu’ndan iktidara artırım uyarısı Doğal gazda sanayi ve elektrik üretim santrallerine yüzde 15 artırım yapılması üzerine CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara sert sözlerle seslendi.

Twitter hesabından ikazlarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Saray, sanayi ve elektrik üretim hedefli doğalgaz tarifesine yüzde 15 artırım yaptı. Bu olduğunda bir daha sonraki adım, gerçekleşen artırımın halka yansıtılmasıdır. Saray, gözüm üzerinde; hanelere ne elektrik ne de doğalgaz artırımını aklından bile geçirme! Size mühlet tanıdık, “oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış dayanak paketi açıklayın” dedik. Hazine’yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!” dedi.

Geçen hafta “Duyuyoruz ki elektrik şirketleri Saray’dan yeni artırım oranı için onay istemişler” diyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, bu biçimde bir şeyi onaylamayı sakın aklından bile geçirme, sakın!” sözlerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, “Bırakın artırımı, iktidarın elektrik faturasında halka dayanak vermesi gerekir. Ya fatura inmeli ya halka dayanak verilmeli! Şayet bu soygun devam ederse biz halkımızla birlikte sonucumızı verip, bu şirketlere ve faturalarına karşı adımlarımızı atacağız” demişti.

Size mühlet tanıdık, “oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış takviye paketi açıklayın” dedik. Hazine’yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 2, 2021