Kılıçdaroğlu: Haziniçin 6 milyar TL nasıl iç edildi?

Vitra

New member
Kılıçdaroğlu: Haziniçin 6 milyar TL nasıl iç edildi? CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde attığı bir twitle saat: 22:00’de kıymetli açıklamalar yapacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu saatler 22:00’ı gösterdiğinde bir görüntü yayınladı.

Kılıçdaroğlu görüntülü paylaşımında, “Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile haziniçin 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini… Haydi buyurun!” notunu düştü.

Sevgili Halkım,
Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini… Hadi buyurun! pic.twitter.com/iNNzemU9kS

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) January 26, 2022

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları;

“Bundan bir süre evvel devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Zira devlet ve parti başka şeylerdir. Partiler gelip masraf devlet ise bakidir. Lakin Saray’daki evvel AK Parti’yi zabtu rabt altına aldı daha sonra tüm kurucularını partiden attı. daha sonra partisini ailesine peşkeş çekti, en sonunda da devletin tekrar söz ediyorum. Devleti ailesinin isteklerine boyun eğdim ben de bürokratlara seslendim. Seslendim, zira nabız atıyor mu duymam gerekiyordu.

Bürokrasinin yani devletin hala nabzı var mı, duymak istedim! Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasisinin hala nabzı atıyor. Vatan sever bürokratlar hala oradalar. Vatan severler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına cürüm mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun vakittir işte bu yüzden konuşamadık. Doküman yağıyor.

Yolsuzluklar, israflar… Peşkeşler… Bugün sizi bu evraklardan sırf bir adedine şahit olmanız için davet ettim. Yüzlercesi evrak var. Kimileri şahsen saraydaki şahıs tarafınca imzalanmış. Bu şerde şu biçimde bir hayır var. Beytülmal’e el uzatan bu dokümanların gerisinde kim var hepimiz görüyoruz.

Pekala bir belgeyi anlatayım.

3 Nisan 2018 tarihindeki açık ihaleye dair belgeyi açıklayan Kılıçdaroğlu, “2018 yılında yapılan ihalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Lakin kazanan firmaya bu bedel verilmez. niye Zira 5’li çeteden değil. Bu niçinle ihale iptal edilir ve 21 Ağustos 2020 yılında tıpkı ihale bir daha açılır. Birebir iş bu kere 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 TL’ye beşli çeteden birine peşkeş çekildi. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Ortadaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış daha da epeyce para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.” dedi.

Kılıçdaoğlu kelamlarını şöyleki sürdürdü,

“Aslında ben bugün size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatan severler var demek için, direnenler var demek için sizleri meskenime davet ettim. Bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle nazaranvli kurumlarının onurlu memurlar da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin. Bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız. “