Kılıçdaroğlu bu defa bayanlar için sıraladı

Vitra

New member
Kılıçdaroğlu bu defa bayanlar için sıraladı Daha evvel gençler için gerçekleştirecekleri projeleri anlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer de konutundan bayanlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı görüntüde, bayanlar için 6 vaadini deklare etti.

“söylemiş olduklerimi yapmazsam hesabını sorun”

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İktidarımızın birinci 6 ayında gençler için telafi edeceklerimizi özetlemiştim. Artık sıra, bayanlar için atacağımız süratli adımları duyurmaya geldi. Bu görüntüde birinci 6 ay ortasında bayanlara yönelik hayata geçireceğimiz tahlilleri açıklıyorum, milletimizi de şahit olmaya davet ediyorum.” sözlerini kullandı.

Bayanlara 6 vaadini sıraladı

“söylemiş olduklerimi yapmazsam hesabını soracaksınız”
diyen Kılıçdaroğlu, yönelik 6 vaadini şu biçimde sıraladı:

●İstanbul Mukavelesi’ni birinci bir hafta ortasında bir daha yürürlüğe koyacağız. Bayana şiddet davalarına bakan özel yetkili mahkemeler ve Yargıtay’da başka bir ceza dairesi kurulacak. Tüm isimli kurumlarda çalışanlar bu mevzuda özel eğitim alacak. Her polis karakolunda konut içi şiddet konusunda eğitim almış takımlar bulunacak. İçlerinden en az biri bayan olacak. Şiddet bildiriminin aile tabipleri tarafınca da yapılması için polis ve aile doktoru içinde bir irtibat kanalı oluşturulması sağlanacak. Bayanlara şiddet uygulayan şahıslara indirimsiz bir biçimde, altını itinayla çiziyorum tüzel yaptırımlar uygulanacak. Bayana iş yerinde uygulanan ayrımcılığa yönelik birinci 6 ayda net adımlar atacağız. İşte yahut konutta nerede olursa olsun, bayana uygulanan fiziki şiddet üzere ruhsal ve ekonomik şiddet de birebir kapsamda cürüm sağlayacak. Umuyorum ki artık bayanlar adaleti ve güvenliği toplumsal medyada aramak zorunda kalmayacak.

●Ev hanımın toplumsal teminat problemi birinci 6 ayda çözeceğiz. 1971 yılından bu yana Türkiye’nin taahhüt ettiği fakat yasalaştıramadığı birinci 6 ayda sağlayacağız. Mesken bayanlarını yasal iş tarifine dahil edeceğiz. Çalışmayan konut bayanlarının toplumsal haklarını garanti altına alacağız. Hane geliri minimum fiyatın altında olan haneler için aile dayanakları sigortasından mali dayanak sağlanacak. Hanedeki bayan ismine bankada bir hesap açılacak, para buraya yatacak.

Bayan istihdamını artırmak için adımları birinci 6 ayda atacağız. Kıymetli bir gayemiz de çalışmak isteyen bayanlara dayanak olmaktır. KOBİ’lerin yarı vakitli bayan istihdamını artırmak için sloganımız ‘ev bayanlarına iş, meskene aş’ olacak. Devlet memuriyetine, mesken bayanlarının da alınmalarını teşvik edeceğiz. Kamuda idare kademelerinde yüzde 35 bayan kotası uygulamasını sağlayacağız. Devlet idare kademelerinde çalışan yüzde 35 yahut üzeri olan özel bölüm şirketlerine vergi teşviki verecek.

●Eşinden boşanan bayan için birinci 6 ayda Yeni Başlangıçlar Fonu oluşturacağım. Bayan ve erkek içindeki nafaka gerginliğini muhakkak bitireceğim. Eşinden boşanan bayanlara, fondan boşanıp başvuran her bayana, taşınma ve konut kurma dayanağı verilecek. Bayan çalışmıyorsa, belediyeler tarafınca eğitim ve iş bulma dayanağı verilecek. Bayanlar güçlenecek ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarına bir daha başlayacak.

●Doğum Müsaadesi Kanunu’nu birinci 6 ayda değiştireceğim. Türk bayanları iş hayatına dönmek istediğinde olumlu ayrımcılık uygulamalarından faydalanacak.

●kuvvetli bir bayan sıhhati projesini çabucak başlatacağım. Bayan sıhhati programı yardımıyla bayanların bakım ve hijyen yardımıylaki en büyük garantisi devlet olacak. Ergenlik çağına giren kız çocuklarının sıhhat harcamaları fiyatsız olacak. HPV aşısı da dahil olmak üzere bu husustaki önleyici sıhhat harcamaları devlet tarafınca fiyatsız olarak karşılanacak.

İktidarımızın birinci 6 ayında gençler için telafi edeceklerimizi özetlemiştim. Artık sıra, bayanlar için atacağımız süratli adımları duyurmaya geldi. Bu görüntüde birinci 6 ay ortasında bayanlara yönelik hayata geçireceğimiz tahlilleri açıklıyorum, milletimizi de şahit olmaya davet ediyorum. pic.twitter.com/yUubxxZ4FC

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) November 7, 2021