Vitra
New member
Kaymakama 29 Ekim kızağı Ordu’da, yazgısına terk edilmiş bir dağ ilçesi, Korgan.
Yüzü Fatsa’dan denize bakıyor.
Sırtı Niksar’a dayalı.
Nüfusu 28 bin.
Fındık ve arıcılıkla, süt ve peynirle geçiniyor.
Bu ilçede ‘Kiraz Hoca‘ diye bilinen, Nakşibendi piri Mehmet Akkiraz, ermişlerden sayılıyor. 1977’de Ulusal Selamet Partisi ilçe lideri olan Akkiraz’ın mezarı sevenlerince ziyaret ediliyor. Kiraz Hoca’nın torunu Tuncay Kiraz, Korgan Belediye Lideri.
İlçe 31 Mart 2019’daki mahallî seçimde AK Parti’ye yüzde 52 oy verdi.
İkinci parti, yüzde 41 ile BBP oldu.
Üçüncü, yüzde 2 ile Saadet.
2018’deki son genel seçimde ise Cumhur İttifakı yüzde 83 aldı.
Rizeli Cumhuriyet çocuğu
Korgan, geçen 30 Ağustos’ta genç kaymakam Miraç Akbulut‘u karşıladı.
Bu, Akbulut’un asaleten atandığı birinci bakılırsav.
Kaymakam, Rize Çayelili.
İsminden belirli ki ailesi muhafazakar.
Bu özellikleriyle birlikte ödünsüz bir Atatürkçü.
Atanır atanmaz Twitter’da, Atatürk portresi önünde çekilen fotoğrafını paylaşmış.
Hayvanları Müdafaa Günü’nü köpeğiyle kutlamış.
Ahmet Arif dizeleri döktürmüş.
Geçiyorum anmasını…
Kaç kaymakam vardır, şair Nilgün Marmara‘yı bilen ve okuyan?
Korgan, Korgan olalı
Akbulut, koltuğa oturduktan daha sonra Cumhuriyet Bayramı merasimleri için kollarını sıvadı.
Geçen cuma Korganlılar hoparlörden çalınan ‘İzmir‘, ‘10. Yıl‘, ‘Vatan‘ ve ‘İleri’ marşlarıyla uyandı.
Pazaryerindeki merasimde CHP ve DP’nin Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Cemal Enginyurt‘a kelam verildi.
daha sonra Akbulut kürsüye geçti.
Şunları söylemiş oldu:
“Atatürk’ün tabiriyle Türkiye Cumhuriyeti, pirler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En kıymetli, en hakikat, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır’ nazarıyla yaklaşıp her alanda gerçekleştirdiğimiz inkılapları geliştirerek, çağdaş ve gelişmiş bir millet olmanın çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz“
Konuşma uzun uzun alkışlandı.
Öğrenciler ‘Atatürk Çocukları‘ marşını okudu.
Halk oyunları oynandı.
Stant açıldı.
Saat 18’de meşaleli yürüyüş yapıldı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.
Akşam klasik müzik eşliğinde resepsiyon düzenlendi.
Korgan, Korgan olalı bu biçimde bir Cumhuriyet kutlaması görmedi.
Alkolüydü savı
Birebir saatlerde ihbar çarkları dönmeye başladı.
İki muhalif milletvekilinin merasime katılması birinci mazeret oldu.
AK Parti İlçe Lideri Eyüp Karabayrak‘a protokolde yer verilmediği ileri sürüldü.
Argümana göre AK Parti İlçe Bayan Kolu Lideri Merve Acerbaş, kaymakamın alkollü olduğunu yaydı.
İçişleri Bakanlığı, bayramdan daha sonraki birinci iş günü olan 1 Kasım’da Akbulut’u açığa aldı. Münasebet olarak “29 Ekim’de uygunsuz davrandığı” söz edildi. Lakin kaymakamlık yetkilileri suçlamayı reddediyor.
Adıgüzel: Cumhuriyet pahaları rahatsız etti
Merasimde neler yaşandığını öğrenmek için CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel’i aradım.
“Korgan’da ne oldu?” diye sordum.
Şöyle dedi:
“AK Parti’nin oy deposu gördüğü, cemaatlerin konuşlandığı ilçede bu merasim rahatsız etti. Gerçek sebep, kaymakamın yöremizde epeyce dillendirilmeyen Cumhuriyet pahalarını lisana getirmesidir. Tarikatlara vurgu yapmasıdır“
Sordum: Kaymakam alkollü müydü?
Şöyle karşılık verdi:
“Orada alkol tespiti yapabilecek tek kişi benim. 25 yıllık hekimim. Asıl bu tezde bulunanların başı kıyak.“
Vali ve Lider sessiz
Ordu Valisi Tuncay Sonel‘i aradım.
Sonel, arayacağını belirttiği biçimde dönmedi.
halbuki vali beyefendi hizmetlerini anlatmak istediğinde iki eli kanda olsa bile cevap verirdi.
Korgan Belediye Lideri Tuncay Kiraz‘ı aradım.
Telefonunu meşgule düşürdü.
İleti bıraktım.
Aramadı.
Doğrusu şaşırmadım.
Korgan Belediyesi’nin çıkardığı gri pasaportlarla Almanya’ya 49 kişinin kaçırıldığı bilgisini sormak üzere aradığımda da telefonunu açmamıştı.
Şu tesadüfe bakın ki, bugün Almanya’da, Korgan’dan Hannover’e yapılan insan kaçakçılığı davasının birinci duruşması görülüyor.
Lider Kiraz, ne kadar övünse az.
Korgan’ın ismini insan kaçakçılığı ve sahtecilikle bütün dünyaya duyurdu!
Bedel ödetiliyor
Valilikten yapılan açıklamada, Akbulut’un “misyonunun sorumluluğuyla bağdaşmayacak tavrı” niçiniyle açığa alındığı belirtiliyor.
Gri pasaportla 49 kişinin Almanya’ya kaçmasına niye olup ilçeyi rezil rüsva edenler hiç utanmadan koltuklarında otururken…
Kaymakamı kızağa çektiren affedilmez cürmü nedir?
Alkol mü?
Bir ispat bile yok.
Kaldı ki alkol almak hata mudur?
Geçiniz!
Görünen o ki…
Cumhurbaşkanının hemşehrisi olan ‘Miraç‘ isimli genç kaymakama bedel ödetiliyor.
Atatürkçü olmasının…
Bir parti ilçe liderinin evliya ilan edildiği ilçede tarikatlara meydan okumasının…
Vilayetle de vilayetle Cumhuriyet kazanımlarını savunmasının bedelidir bu.
IŞİD’in yaktığı asker e-devlette yaşıyor gözüküyor
İki Türk askerinin yakılması fermanını veren IŞİD kadısı Jamal Abdur Rahman Alwi hakkında dava açıldı. İki askerin şehadeti birinci defa yargılamaya mevzu edildi.
Dün er Fethi Şahin ve Sefter Taş‘ın babalarını aradım.
Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan Mehmet Şahin, oğlu Fethi’nin e-devlet kaydına nazaran yaşıyor göründüğünü ve hala ismine seçmen kağıtlarının gönderildiğini kaydederek, şunları söylemiş oldu:
“Bana hiç ‘Oğlun şehit düştü’ demediler. Ne terörist dediler, ne şehit dediler. Oğlum IŞİD’çi olsa konutumu ararlar, tabirimi alırlardı.“
“Ne yapacaksınız?” diye sordum.
Kararsızdı.
IŞİD’ten korkuyordu.
“Şikayetçiyim ancak ne yapacağımı bilemiyorum. IŞID bir şey yapar diye korkuyoruz” dedi.
Iğdırlı Aydın Taş ise “Siz yazmasaydınız IŞİD kadısı elini kolunu sallayıp gezecekti. Allah sizden razı olsun. bu biçimde adalet olursa fazlaca insanın canı yanar” diye konuştu.
Taş, IŞİD’in kadısının tutuksuz yargılandığını duyuran 17 Eylül’deki yazımdan daha sonra savcılığa başvurduğunu anlattı.
Davaya katılmak istediğini kaydeden Taş, şu biçimde devam etti:
“O katilin bugüne kadar yaşaması bile mucizedir. Askerlerimiz yakılarak şehit ediliyor, katil elini kolunu sallayarak geziyorsa, Fethi Şahin’in babasının dediği üzere, devletin parmağı vardır diye düşünürüm.“
Yüzü Fatsa’dan denize bakıyor.
Sırtı Niksar’a dayalı.
Nüfusu 28 bin.
Fındık ve arıcılıkla, süt ve peynirle geçiniyor.
Bu ilçede ‘Kiraz Hoca‘ diye bilinen, Nakşibendi piri Mehmet Akkiraz, ermişlerden sayılıyor. 1977’de Ulusal Selamet Partisi ilçe lideri olan Akkiraz’ın mezarı sevenlerince ziyaret ediliyor. Kiraz Hoca’nın torunu Tuncay Kiraz, Korgan Belediye Lideri.
İlçe 31 Mart 2019’daki mahallî seçimde AK Parti’ye yüzde 52 oy verdi.
İkinci parti, yüzde 41 ile BBP oldu.
Üçüncü, yüzde 2 ile Saadet.
2018’deki son genel seçimde ise Cumhur İttifakı yüzde 83 aldı.
Rizeli Cumhuriyet çocuğu
Korgan, geçen 30 Ağustos’ta genç kaymakam Miraç Akbulut‘u karşıladı.
Bu, Akbulut’un asaleten atandığı birinci bakılırsav.
Kaymakam, Rize Çayelili.
İsminden belirli ki ailesi muhafazakar.
Bu özellikleriyle birlikte ödünsüz bir Atatürkçü.
Atanır atanmaz Twitter’da, Atatürk portresi önünde çekilen fotoğrafını paylaşmış.
Hayvanları Müdafaa Günü’nü köpeğiyle kutlamış.
Ahmet Arif dizeleri döktürmüş.
Geçiyorum anmasını…
Kaç kaymakam vardır, şair Nilgün Marmara‘yı bilen ve okuyan?
Korgan, Korgan olalı
Akbulut, koltuğa oturduktan daha sonra Cumhuriyet Bayramı merasimleri için kollarını sıvadı.
Geçen cuma Korganlılar hoparlörden çalınan ‘İzmir‘, ‘10. Yıl‘, ‘Vatan‘ ve ‘İleri’ marşlarıyla uyandı.
Pazaryerindeki merasimde CHP ve DP’nin Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Cemal Enginyurt‘a kelam verildi.
daha sonra Akbulut kürsüye geçti.
Şunları söylemiş oldu:
“Atatürk’ün tabiriyle Türkiye Cumhuriyeti, pirler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En kıymetli, en hakikat, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır’ nazarıyla yaklaşıp her alanda gerçekleştirdiğimiz inkılapları geliştirerek, çağdaş ve gelişmiş bir millet olmanın çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz“
Konuşma uzun uzun alkışlandı.
Öğrenciler ‘Atatürk Çocukları‘ marşını okudu.
Halk oyunları oynandı.
Stant açıldı.
Saat 18’de meşaleli yürüyüş yapıldı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.
Akşam klasik müzik eşliğinde resepsiyon düzenlendi.
Korgan, Korgan olalı bu biçimde bir Cumhuriyet kutlaması görmedi.
Alkolüydü savı
Birebir saatlerde ihbar çarkları dönmeye başladı.
İki muhalif milletvekilinin merasime katılması birinci mazeret oldu.
AK Parti İlçe Lideri Eyüp Karabayrak‘a protokolde yer verilmediği ileri sürüldü.
Argümana göre AK Parti İlçe Bayan Kolu Lideri Merve Acerbaş, kaymakamın alkollü olduğunu yaydı.
İçişleri Bakanlığı, bayramdan daha sonraki birinci iş günü olan 1 Kasım’da Akbulut’u açığa aldı. Münasebet olarak “29 Ekim’de uygunsuz davrandığı” söz edildi. Lakin kaymakamlık yetkilileri suçlamayı reddediyor.
Adıgüzel: Cumhuriyet pahaları rahatsız etti
Merasimde neler yaşandığını öğrenmek için CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel’i aradım.
“Korgan’da ne oldu?” diye sordum.
Şöyle dedi:
“AK Parti’nin oy deposu gördüğü, cemaatlerin konuşlandığı ilçede bu merasim rahatsız etti. Gerçek sebep, kaymakamın yöremizde epeyce dillendirilmeyen Cumhuriyet pahalarını lisana getirmesidir. Tarikatlara vurgu yapmasıdır“
Sordum: Kaymakam alkollü müydü?
Şöyle karşılık verdi:
“Orada alkol tespiti yapabilecek tek kişi benim. 25 yıllık hekimim. Asıl bu tezde bulunanların başı kıyak.“
Vali ve Lider sessiz
Ordu Valisi Tuncay Sonel‘i aradım.
Sonel, arayacağını belirttiği biçimde dönmedi.
halbuki vali beyefendi hizmetlerini anlatmak istediğinde iki eli kanda olsa bile cevap verirdi.
Korgan Belediye Lideri Tuncay Kiraz‘ı aradım.
Telefonunu meşgule düşürdü.
İleti bıraktım.
Aramadı.
Doğrusu şaşırmadım.
Korgan Belediyesi’nin çıkardığı gri pasaportlarla Almanya’ya 49 kişinin kaçırıldığı bilgisini sormak üzere aradığımda da telefonunu açmamıştı.
Şu tesadüfe bakın ki, bugün Almanya’da, Korgan’dan Hannover’e yapılan insan kaçakçılığı davasının birinci duruşması görülüyor.
Lider Kiraz, ne kadar övünse az.
Korgan’ın ismini insan kaçakçılığı ve sahtecilikle bütün dünyaya duyurdu!
Bedel ödetiliyor
Valilikten yapılan açıklamada, Akbulut’un “misyonunun sorumluluğuyla bağdaşmayacak tavrı” niçiniyle açığa alındığı belirtiliyor.
Gri pasaportla 49 kişinin Almanya’ya kaçmasına niye olup ilçeyi rezil rüsva edenler hiç utanmadan koltuklarında otururken…
Kaymakamı kızağa çektiren affedilmez cürmü nedir?
Alkol mü?
Bir ispat bile yok.
Kaldı ki alkol almak hata mudur?
Geçiniz!
Görünen o ki…
Cumhurbaşkanının hemşehrisi olan ‘Miraç‘ isimli genç kaymakama bedel ödetiliyor.
Atatürkçü olmasının…
Bir parti ilçe liderinin evliya ilan edildiği ilçede tarikatlara meydan okumasının…
Vilayetle de vilayetle Cumhuriyet kazanımlarını savunmasının bedelidir bu.
IŞİD’in yaktığı asker e-devlette yaşıyor gözüküyor
İki Türk askerinin yakılması fermanını veren IŞİD kadısı Jamal Abdur Rahman Alwi hakkında dava açıldı. İki askerin şehadeti birinci defa yargılamaya mevzu edildi.
Dün er Fethi Şahin ve Sefter Taş‘ın babalarını aradım.
Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan Mehmet Şahin, oğlu Fethi’nin e-devlet kaydına nazaran yaşıyor göründüğünü ve hala ismine seçmen kağıtlarının gönderildiğini kaydederek, şunları söylemiş oldu:
“Bana hiç ‘Oğlun şehit düştü’ demediler. Ne terörist dediler, ne şehit dediler. Oğlum IŞİD’çi olsa konutumu ararlar, tabirimi alırlardı.“
“Ne yapacaksınız?” diye sordum.
Kararsızdı.
IŞİD’ten korkuyordu.
“Şikayetçiyim ancak ne yapacağımı bilemiyorum. IŞID bir şey yapar diye korkuyoruz” dedi.
Iğdırlı Aydın Taş ise “Siz yazmasaydınız IŞİD kadısı elini kolunu sallayıp gezecekti. Allah sizden razı olsun. bu biçimde adalet olursa fazlaca insanın canı yanar” diye konuştu.
Taş, IŞİD’in kadısının tutuksuz yargılandığını duyuran 17 Eylül’deki yazımdan daha sonra savcılığa başvurduğunu anlattı.
Davaya katılmak istediğini kaydeden Taş, şu biçimde devam etti:
“O katilin bugüne kadar yaşaması bile mucizedir. Askerlerimiz yakılarak şehit ediliyor, katil elini kolunu sallayarak geziyorsa, Fethi Şahin’in babasının dediği üzere, devletin parmağı vardır diye düşünürüm.“