Kayınvalidesini 10 yerinden bıçaklayan sanığın müebbet cezası 8 yıla indi

Vitra

New member
Kayınvalidesini 10 yerinden bıçaklayan sanığın müebbet cezası 8 yıla indi Bursa’da, kayınvalidesi Fatma Muslu’yu (52) 10 bıçak darbesiyle yaraladığı nedeni öne sürülerek tutuklanan Mert E. (29), müebbet mahpus cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin eksik olması ve öldürme kastının teşebbüste kalmasını göz önünde bulundurup, ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak, mahpus cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. Mert E., tahliye edildi.

Olay, ocak ayında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. 8 yıllık evli olan Mert E. ile eşi K.E. içinde argümana göre ailevi meseleler niçiniyle tartışma çıktı. Tartışmanın akabinde K.E., annesi Fatma Muslu’nun konutuna gitti. Kayınvalidesinin konutuna giden Mert E., eşiyle bir daha tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mert E., kayınvalidesi Muslu’yu 10 yerinden bıçakladı. Fatma Muslu kaldırıldığı hastanede tedaviye alınırken, gözaltına alınan Mert E. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmek’ hatasından tutuklandı.

‘Suçlamaları kabul etmiyorum’

Mert E. hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ kabahatinden hazırlanan iddianame Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Mert E.’nin yargılanmasına bugün devam edildi. Sanık Mert E. duruşmaya cezaevinden Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Müşteki Fatma Muslu, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Mahkemede savunma yapan Mert E., “Bıçakladığım tarafındaki argümanları kabul etmiyorum. Ben olay tarihinde müştekinin konutuna gitmedim. Suçlamaları, tezleri kabul etmiyorum. Beni suçladıklarını duyduğumda fazlaca ağrıma gitti. Cezaevinde kendimi astım lakin ip koptuğu için düştüm. Bacağım kırıldı. Ben 8 yıllık evlilik müddetinde yapmam gereken her şeyi yaptım. Yapmadığım bir şey için cezaevinde yatıyorum. Niçin bu biçimde argümanlarda bulunuyorlar anlamış değilim. Konutuna geleni gideni fazlaca oluyordu, tahminen onlarla tartıştı. Ben argüman edildiği biçimde aksiyonda bulunmadım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

‘En ağır cezayı talep ediyorum’

Mert E.’nin kendisini bıçakladığını söyleyen Fatma Muslu, “Sanık palavra söylüyor. Olay benim daha evvel anlattığım biçimde meydana gelmiştir. Benim on yerimde bıçak darbesi var. Parkta çocuklarla görüştü daha sonra meskene bir arada geldiler. Şikayetim devam etmektedir. Sanığın en ağır cezayı almasını talep ediyorum” diye konuştu.

Savcı, mütalaasında, sanığın ‘tasarlayarak taammüden öldürme’ cürmünden cezalandırılmasını, İstanbul İsimli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora nazaran cezai ehliyetinin eksik olması ve hareketinin teşebbüs kademesinde kalması niçiniyle cezasının indirilmesini talep etti.

Ceza 8 yıla indi

Mahkeme heyeti, Mert E.’yi ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ cürmünden müebbet mahpus cezası verdi. İstanbul İsimli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora bakılırsa sanığın cezai ehliyetinin eksik olması, hareketinin teşebbüs kademesinde kalması ve duruşmadaki ‘iyi hali’ göz önünde bulundurarak, cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. Mert E., mahkeme sonucuyla tahliye edildi.